1. august 2014

Ufortjent nederlag til SIF

Godt spil, dominans og tilstrækkeligt med chancer til sejren blev ikke belønnet fredag aften for SIF. Et defensivt velindstillet SønderjyskE-mandskab listede hjem med en sejr på 2-0.

Det går ikke altid som fortjent i fodbold. Fredag aften spillede SIF en fin fodboldkamp og gjorde de fleste ting rigtigt. Men et enkelt boldtab i starten af 2. halvleg blev kostbart, for det førte til kampens eneste mål. Og det var sønderjysk. Dermed kunne Superligaens overlevere fra Haderslev rejse hjem med en sejr på 2-0.

For tredje kamp i træk havde cheftræner Jesper Sørensen valgt samme startopstilling, og dermed var eneste ændring i truppen, at Daniel A. Pedersen vendte tilbage til en plads på bænken efter sit sygdomsfravær.

Første chance efter en taktisk præget indledning tilfaldt Morten Beck, der forsøgte sig med et flugtskud på kanten af feltet. Han måtte dog se sit forsøg gå over mål, og dermed blev de indledende minutters mest bemærkelsesværdige begivenhed udskiftningen af SønderjyskE-profilen Johan Absalonsen, der allerede i det 10. minut trak sig ud med noget, der lignede en fiberskade.

Godt SIF-pres
Udskiftningen gav SIF en mulighed for at sætte sig på kampen, og i de følgende minutter lagde hjemmeholdet et godt pres på SønderjyskEs bageste bastioner. God boldkontrol, tålmodig opbygning og tilløb til gode chancer, mens SønderjyskE med den lynhurtige Silas Songani i front havde sit stærkeste kontravåben. Skulle man kritisere noget i SIFs spil i denne periode var det, at man ikke for alvor fik truet Marin Skenders sønderjyske mål.

Tættest på kom Jeppe Illum i det 28. minut, da han resolut halvflugtede til bolden udenfor feltet, men måtte se sit kvalificerede forsøg stryge over tværribben. Også Morten Beck havde et godt skud fra 23 meter – og igen strøg bolden over mål, men det trak op til en SIF-scoring. Den kunne være kommet i det 40. minut, da Marvin Skender kiksede et udspark, så bolden røg hen for fødderne af Jeppe Illum, der løftede bolden mod mål, men måtte se den gå over. Dermed udeblev den fortjente SIF-føring, og de to hold gik til pause efter en halvleg med særdeles opløftende spillemæssige tendenser for SIF, mens et defensivt indstillet SønderjyskE-mandskab så ud til at være tilfredse med at holde nullet.

Ufortjent føring
Og som det ofte går i fodbold, når et hold presser, men ikke får scoret, slår modstanderen til. Det var præcist det, der skete i 2. halvlegs første minut, da et boldtab af Emil Scheel på banens midte blev straffet ultimativt. Bolden blev spillet frem til Bjørn Paulsen, der lagde den ind i hovedet på Bojan Golubovic, og den bosniske angriber, som SønderjyskE har hentet i rumænske FC Ceahlaul svigtede ikke. Han dirigerede sikkert bolden i nettet til en aldeles ufortjent 0-1 føring.

Målet ændrede bestemt ikke på kampbilledet fra 1. halvleg med SIF i den pressende rolle og SønderjyskE som det velorganiserede, forsvarende hold. Det var svært for SIF at komme frem til åbne chancer overfor de sønderjyske forsvarsværker. I det 56. minut fik Nicolaj Agger dog en god mulighed for at bringe balance i regnskabet, da glimrende forarbejde af Nicolaj Ritter på venstre-kanten bragte ham i skudposition foran mål. Han overplacerede dog sit forsøg, så bolden gik over mål.

I det 66. minut vendte Daniel A. Pedersen tilbage til Superligaen efter sit sygdomsfravær i de første to kampe, og han var straks ved at sætte sit aftryk på kampen, da han i en af sine første aktioner løftede bolden ind i feltet, så den landede for fødderne af Nicolaj Agger. Tæt under mål blev Agger dog overrasket over chancen og fik ikke kraft på sit forsøg, så bolden stilfærdigt trillede over baglinjen.

Beck ud – Sørensen ind
Med et kvarter igen måtte Morten Beck forlade banen – han var blevet skadet i skulderen efter en episode i SønderjyskEs straffesparksfelt. I stedet kom Christian Sørensen på banen og var tæt på udligning, da han med et fremragende fladt langskud tvang Marin Skender til at give hjørnespark. På den situation var Dennis Flinta tæt på med et hovedstød. SIF nu både pressede og skabte chancer.

Men det blev SønderjyskE, der satte trumf på med endnu en omstilling afsluttet af Andreas Oggesen. I de sidste minutter kom Jesper Bech på banen, men det ændrede ikke ved resultatet: SIF tabte 2-0 og spiller igen om 10 dage på udebane i Esbjerg.

Næste hjemmekamp er 31. august, hvor de danske mestre fra AaB kommer på besøg på Mascot Park.