9. november 2019

Se højdepunkter fra Horsens

Tungt SIF-nederlag i Horsens

To gange stod stolpen i vejen for SIF, da holdet tabte 2-1 til AC Horsens.

På trods af et hovedstød i overtiden af Jeppe Gertsen, der sendte bolden på vej i mål, måtte SIF se sig slået lørdag i Horsens. Målmand Matej Delac kom i vejen for bolden, og så kunne hjemmeholdet gå fra banen med en sejr på 2-1. SIF havde ellers to forsøg på stolpen i løbet af kampen.

16. spillerunde i 3F Superligaen bød på et sandt bundbrag i Horsens. En gylden mulighed for SIF for at hente ind på en af de direkte konkurrenter i bunden, og dermed skabe kontakt til hold som Esbjerg, Hobro og netop AC Horsens. For SIF var det også en kærkommen mulighed for at tage revanche for det forsmædelige 0-3 nederlag til Bo Henriksens mandskab fra starten af sæsonen.

For noget nær første gang i sæsonen var det de samme elleve, som Kent Nielsen stillede til start med, som i den seneste kamp. Dette betød samtidig at topscorer Ronnie Schwartz var blevet sin knæskade kvit, som ellers tvang angriberen ud efter en halv times spil i kampen mod Brøndby.

Hjemmeholdet startede kampen med at stå ganske dybt i banen, og var tydeligt indstillet på at skabe chancer via omstillinger. Det var derfor op til SIF-holdet at skulle skabe spillet i kampens indledning.

Katastrofestart

Efter otte minutter lykkedes hjemmeholdets taktik til fulde. Med en lang bold i dybden blev hurtigløberen Rune Frantsen spillet fri. Angriberen tog et træk og rundede en fremadstormende Rafael Romo, inden han fik sendt bolden i mål. Anders Hagelskjær var lige ved at afværgre, men kom i stedet selv til skade i forsøget på at nå bolden. Forsvarsspilleren kom dog på benene igen.

For SIF var det dog den absolut værst tænkelig start. Føringen til hjemmeholdet betød nemlig, at de kunne fortsætte med den lidt passive tilgang til kampen, hvor de stod godt placeret på banen og bare ventede på at straffe fejl fra SIF.

I en meget chancefattig start på kampen havde SIF problemer med rigtig at blive farlige. Spillet var en anelse for langsomt til, at det for alvor kunne rykke værterne ud af positionerne. Og når der oftest stod 11 mand på egen banehalvdel og forsvarede, så var pladsen trang.

Plaffeministeren på plads

Når man ikke kan spille sig igennem, så må man i stedet forsøge sig på anden vis. Mathias Hebo har tidligere vist prøver på sit skud fra distancen i denne sæson, og derfor var det også en rigtig god idé, da midtbanespileren efter 24 minutter forsøgte sig udefra. Skuddet blev kun halvklaret af AC Horsens’ keeper Matej Delac, som gav en farlig retur i spil. Her stod Ronnie Schwartz straks klar, og kunne uden de helt store problemer sparke sæsonens 11. sæsonmål i kassen.

Målet betød at hjemmeholdet kom længere frem på banen. Horsens-holdet kom frem til flere gode tilbud, og var klart bedst i de næste ti minutter. SIF gav også flere farlige dødboldsituationer væk, hvilket langt fra kan anbefales mod et hold som AC Horsens.

Første halvleg sluttede af med to farlige forsøg.

Første var det SIF, som var farlige. Igen var det efter et langskud. Denne gang var det Filip Lesniak, som på kanten af feltet trykkede af med højrebenet. Bolden ramte stolpen, og smuttede ud til Nicolai Vallys, som dog stod i offside.

Kort tid efter var det så Luka Prip, som med et flot frispark ramte undersiden af overliggeren. Heldigvis for SIF, så ramte bolden ned på målstregen og ud. Dermed sluttede første halvleg 1-1.

Rystet SIF-hold

SIF skiftede i pausen Anders Hagelskjær ud med Dennis Flinta. Hagelskjær havde flere gange i første halvleg været tæt på en udskiftning, efter midterstopperen var kommet til skade i forbindelse med 1-0 målet.

Den nye forsvarskonstallation kom straks på prøve i anden halvleg. AC Horsens’ brandvarme kantspiller Luka Prip var først rigtig tæt på, da han afsluttede fra kanten af feltet. Få øjeblikket efter var det så målscoreren til 1-0, Rune Frantsen, som drev gæk med SIF-forsvaret i venstresiden, hvor Frantsen driblede sig ind i feltet, før han fandt en helt fri Peter Therkildsen i feltet. Horsens-spilleren headede bolden sikkert ind bag Rafael Romo.

SIF-holdet var kollektivt ramt i minutterne efter scoringen, hvor det for alt i verden gjaldt om at få lukket af, og ikke indkassere yderligere, som det er set før i denne sæson.

Efter 10 minutter af anden halvleg svarede SIF så igen. Efter at have kørt bolden rundt endte kuglen hos Svenn Crone, som i stedet for at slå et indlæg i feltet valgte at sende bolden på tværs lige udenfor feltet, hvor Frederik Møller kom stormende. Venstrebacken tog et træk med bolden og forsøgte så at placere bolden i det fjerneste hjørne. AC Horsens’ målmand Delac kom igen i vejen, men igen kom der en retur på afslutningen. Denne gang var det Nicolai Vallys, som stod klar til sparke bolden ind. Desværre for SIF stod han i en strafbar offside-position, og SIF-målet blev derfor korrekt annulleret.

Stolpe ud

Efter en times spil blev det for alvor udtur for SIF. Mads Emil Madsen sparkede fra distancen. Denne gang udenfor Delac’ rækkevidde, men desværre stod stolpen ligesom i første halvleg igen i vejen for SIF.

Trods chancer til SIF, så var hjemmeholdet også flere gange giftige. Det var i udpræget grad en angrebskamp, hvor begge holds forsvarsspillere var kommet på overarbejde. Chancerne væltede ind i begge ender, og det var et lille mirakel, at kampen kun stod 2-1 på dette tidspunkt.

Mathias Hebo Rasmussen fik efter 69 minutter en stor chance for at udligne. Midtbanespilleren stod relativt umarkeret inde i Horsens-feltet, men afslutningen sad lige på Horsens-keeperen, som denne gang fik puffet bolden længere væk.

SIF-pres i slutningen

Shkodran Maholli kom i midten af anden halvleg på banen for SIF. Svenskeren skulle med sin fysik forsøge at give SIF mere power i offensiven. Svenskeren bragte da også en masse fysik, men kom aldrig rigtig frem til store chancer. Også Emil Holten blev sendt i spil med fem minutter igen. Dermed var både Schwartz, Maholli og Holten på banen i et alt eller intet forsøg fra SIF.

Til allersidst var det da også særdeles tæt på en udligning, men Horsens-keeperen diskede op med en pragtredning, og så endte det med et tungt, tungt 2-1 nederlag. Der var ellers gode muligheder for point denne lørdag i Horsens.

Næste opgave for SIF er efter en landskampspause Esbjerg, som kommer på besøg på JYSK park.

3F Superligaen, 16. spillerunde, søndag 9. november 2019 kl. 16.00 på Casa Arena:
AC Horsens – Silkeborg IF 2-1 (1-1)
Mål: 1-0 Rune Frantsen (8′), 1-1 Ronnie Schwartz (24′), 2-1 Peter Therkildsen (48′),
Advarsler: Shkodran Maholli, Svenn Crone SIF. Jacob Dyrborg Linnet, Erhan Masovic  AC Horsens.
Tilskuere: 1826

AC Horsens (4-4-2): Matej Delac – Peter Nymann, Malte Kiilerich, Alexander Ludwig, Michael Lumb – Louka Prip, Simon Okosun, Bjarke Jacobsen, Jonas Thorsen – Rune Frantsen, Peter Therkildsen (Jakob Linnet, 76′)
Cheftræner: Bo Henriksen

Silkeborg IF (4-1-4-1): Rafael Romo – Svenn Crone, Jeppe Gertsen (Dennis Flinta, 45′), Anders Hagelskjær, Frederik Møller – Filip Lesniak (Emil Holten, 85′) – Nicolai Vallys (Shkodran Maholli, 64′), Mathias Hebo Rasmussen, Mads Emil Madsen, Jeppe Okkels – Ronnie Schwartz
Cheftræner: Kent Nielsen