19. september 2013

Tre point med hjem fra Odense

To mål og tre point blev Silkeborg IF noteret for til aften i Odense. Som resultatet viser, blev det en noget mere lige kamp, end de fleste havde forventet

Det var en velforberedt flok Marienlyst-spillere, der torsdag aften tog imod Silkeborg IF, men trods til tider lidt for tæt spil, endte kampen heldigvis til jysk fordel.

Hjemmeholdet sad på spillet i store dele af første halvleg, og de få chancer, SIFerne her fik spillet sig til, endte enten i hænderne på målmanden, på stolpen eller helt forbi.

Halvvejs inde i første halvleg ser det dog ud til, at Silkeborg begynder at overtage spillet. Her bliver det til to store chancer lige efter hinanden. Emil Scheel lægger i tyvende minut en lang bold til Jeppe Illum, som afleverer til Christian Sørensen, men her ender bolden desværre også i armene på Marienlysts målmand. 30 sekunder efter får Christian Sørensen bolden langt ude og skyder over målet.

En halv time inde i kampen bliver der dømt frispark til Silkeborg, og Christian Sørensen afleverer flot til Jeppe Illum, der spiller sig fri til skud, men bolden rammer stolpen.

Mere energi efter pausen
Efter halvlegen fortsætter begge hold næsten, som de slap. Fynboerne sidder stadig på det meste af spillet, og de er ude og presse SIFerne hver gang, de har bolden.

Syv minutter inde i anden halvleg erobrer Flinta bolden og spiller sig helt frem til feltet, men den går også her tabt i spillet.

Pludselig skete der noget, da Illum i 54. minut fik fat i bolden, som han spillede ind til Jesper Bech. Bech lægger den tilbage til Illum, der brænder, men Christian Sørensen fanger bolden og banker den ind til 0-1. Få minutter senere spiller Marienlyst sig helt fri, og den tidligere SIFer Emil La Cour får en stor chance, som Kasper Jensen meget flot redder.

Det bliver meget karakteristisk for kampen, at holdene skiftes til at have bolden og spille sig til både store og små chancer, men efter Christian Sørensens scoring kommer der lidt mere energi i SIF-spillerne, som begynder at spille sig til flere angreb, og presset på hjemmeholdet bliver større.

De fleste angreb og pres ender desværre i ingenting, men efter en masse småspil og lidt ubeslutsomhed omkring feltet, tager Flinta i 79. minut styringen og hamrer bolden mod mål. Morten Beck står klar til at rette den af, og så er det 0-2.

Kampen kunne let have endt her, og de sidste ti minutter forløber da også som de første 80, men bedst som det ser ud til endnu en 2-0 sejr til Silkeborg og et clean sheet til Kasper Jensen, lykkes det to minutter inde i overtiden Marienlyst at reducere til 1-2, og Silkeborg må nøjes med en 1-målssejr og de tre point, som trods alt holdt.

Med sejren til aften har Silkeborg spillet sig op på andenpladsen med et point mere end Horsens. Næste kamp spilles søndag den 29. september klokken 13.45, hvor Silkeborg tager imod HB Køge hjemme på Mascot Park.

NordicBetligaen, 9. spillerunde, torsdag den 19. september 2013 kl. 19.00
Marienlyst-Silkeborg IF 1-2 (0-0)
Mål: 0-1 Christian Sørensen (55.), 0-2 Morten Beck Andersen (80.), Christian Bennis (92.)