17. april 2015

Topholdet vandt smal sejr

Det blev heller ikke SIF, der brød FC Midtjyllands sejrsstime på MCH Arena, men i fem kvarter holdt de rødblusede tappert stand.

Sejren på 1-0 til topholdet fra FC Midtjylland kunne der for såvidt ikke indvendes noget imod fredag aften. Når SIF alligevel kan ærgre sig hænger det sammen med, at det lykkedes at holde stand i 75 minutter gennem en tapper fighterindsats. Efter en lige 1. halvleg blev gæsterne fra Søhøjlandet presset i bund efter pausen, og forsvarsværket slog en enkelt revne i det 73. minut, og scoringen af Rilwan Hassan var nok til sejr for topholdet.

Cheftræner Kim Poulsen havde lavet to ændringer i startopstillingen i forhold til 0-4 nederlaget mod FC København fire døgn tidligere. En ungdomssatsning på Robert Skov på midtbanens højrekant og Jens Martin Gammelby på den centrale midtbane havde sendt Daniel A. Pedersen og Adeola Runsewe på bænken.

Det blev en jævnbyrdig indledning på kampen med FCM i en anelse boldovertag, men det var SIF, der havde det første forsøg mod mål, da Robert Skov forsøgte sig med et skud i det syvende minut, hvor bolden dog strøg forbi. Robert Skov var også med i næste SIF-tilbud i det 13. minut, da han lagde en frisparksbold ind i det lille felt, hvor Morten Beck var millimeter fra at ramme den, men i stedet måtte se Jakob Haugaard i FCM-målet samle den op.

FCMs første egentlige tilbud faldt først midtvejs i halvlegen, da Thomas Nørgaard kun fik pareret et indlæg. Sylvester Igboun var over returbolden, men fra den spidse vinkel sendte han den i sidenettet. Efter knap en halv times spil var FCM igen på færde foran Thomas Nørgaards mål, da Sylvester Igboun dukkede op ved bageste stolpe, men ikke fik ordentlig træf med sin første berøring, så SIF-keeperen i stedet kunne sikre sig bolden.

Taktisk disciplineret affære
I det hele taget havde SIFerne godt styr på defensiven, og selv om FC Midtjylland er blevet udråbt som dødbold-mester i europæisk topklasse, så var det farligste hjørnespark kort før pausen faktisk en situation, som SIF selv skabte, da bolden ramte Nicolaj Ritter, hvor Thomas Nørgaard dog var på sin plads.

Og efter et par hjørnespark i den modsatte ende sluttede en chancefattig og taktisk disciplineret 1. halvleg, hvor SIF bestemt kunne være tilfreds med indsatsen.

Fra 2. halvlegs start blev SIF sat under betydeligt mere pres, end tilfældet havde været før pausen. Alene i de første fem minutter havde hjemmeholdet tre kvalificerede forsøg, bl.a. et godt hovedstød lige forbi af den i pausen indskiftede Patrick Banggaard, der erstattede den tidligere SIF-profil Jim Larsen.

Stor chance til Pusic
Kampens hidtil største chance faldt efter knapt en times spil, og den stod der FC Midtjylland på. Jesper Lauridsen gled godt fri i venstre side og sendte bolden ind foran mål til en helt fri Martin Pusic. Simon Jakobsen kom imidlertid på tværs og fik blokeret hans skud.

Efter godt en times spil foretog hjemmeholdet en offensiv udskiftning, da Mikkel Duelund gik ud og blev erstattet af Petter Andersson – det virkede som et forsøg på at udnytte det momentum, FCM havde tiltvunget sig, til at ændre 0-0 på måltavlen. Også SIF skiftede ud. Skov blev erstattet af Runsewe og Gammelby trak sig til fordel for Daniel A. Pedersen. FCM rustede yderligere offensivt op to minutter senere ved at skifte Morten Duncan Ramussen ind.

FCM lagde nu et om muligt endnu tungere pres på SIF, og Kristian Bak Bach var kun sin egen ubeslutsomhed fra at bringe sit hold i front, da han tøvede i stedet for at skyde tæt under mål. Det blev dog en stakket frist for SIF, for i angrebet efter røg bolden igen ind foran SIF-målet, hvor Rilwan Hassan dukkede op og med et klokkerent vristspark sendte bolden i nettet. Møgærgerligt for et godt kæmpende SIF-hold, men på baggrund af det tunge pres efter pausen kunne det ikke siges at være ufortjent.

Derfra kørte FCM sejren i hus, og selv om SIF prøvede med en indskiftning af Jeppe Illum i de sidste halve snes minutter og også kom frem til muligheder kunne topholdet sætte endnu tre point på kontoen i marchen mod mesterskabet.

SIF spiller endnu en udekamp i næste spillerunde, hvor modstanderen lørdag  hedder FC Nordsjælland. Næste hjemmekamp er lørdag den 2. maj kl. 17.00 på Mascot Park.

Alka Superliga, 25. spillerunde, fredag den 17. april 2015 kl. 18.30 på MCH Arena:
FC Midtjylland – Silkeborg IF 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Rilwan Hassen (73.)
Advarsler: Sylvester Igboun, FCM, Frank Hansen, Nicolaj Ritter, SIF.
Tilskuere: 9.058
FC Midtjylland (4-5-1): Jakob Haugaard – Kristian Bach Bak, Jim Larsen (46.: Patrick Banggaard), Erik Sviatchenko, Jesper Lauridsen – Sylvester Igboun, Mikkel Duelund (63.: Petter Andersson), Tim Sparv(68.: Morten Duncan Rasmussen) , Jakob Poulsen, Rilwan Hassen – Martin Pusic.
Cheftræner: Glen Riddersholm
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Thorbjørn Holst, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter – Robert Skov (66.: Adeola Runsewe), Frank Hansen, Jens Martin Gammelby (66.: Daniel A. Pedersen), Frans Dhia Putros (83.: Jeppe Illum) – Morten Beck, Nicolaj Agger.
Cheftræner: Kim Poulsen