15. juni 2020

Se højdepunkterne fra SIF’s 6-0 sejr over OB

Surrealistisk sejr til SIF

Kent Nielsens mandskab klynger sig til sin spinkle chance for overlevelse. Mandag aften gik SIF’erne helt amok på JYSK park og vandt 6-0 over OB.

294 SIF-sponsorer og -fans fik sig en oplevelse af de sjældne på JYSK park. SIF vandt 6-0. Ja, 6-0! i en sæson, hvor det ellers hidtil kun var blevet til tre sejre og ingen clean sheets. Sejren på 6-0 var en tangering af SIF’s største nogensinde i Superligaen – tilbage i 1992 vandt SIF også 6-0 over et fynsk hold. Dengang var det B 1909.

Denne aften var SIF’erne ubesejrelige. Fra Junior Brumados mål til 1-0 efter 25 minutter var der kun ét hold på banen. SIF spillede sprudlende og idérigt, og 2. halvleg blev en ydmygelse af fynboerne, der vantro løb rundt og kiggede på hinanden: Hvad var det lige, der skete.

Med sejren holder SIF liv i sin – spinkle – chance for overlevelse. Der er 11 point op til 3. pladsen og 15 point at spille om i gruppen. Det kan således lade sig gøre, og efter den opvisning, man så SIF-holdet levere mandag aften, er intet vel længere umuligt.

Under pres fra start
SIF kom under pres fra start mod et OB-hold, der pressede højt og tvang SIF’erne til at begå fejl i opspillet. Efter blot tre minutter var Aron Elis Thrandarson helt fri tæt under mål på indlæg fra Jacob Barrett Laursen, men OB’eren mistimede sit tilløb til bolden, der løb igennem feltet.

I den anden ende havde Mads Kaalund et forsøg kort efter, som målmand Sayouba Mandé måtte lægge sig ned for at klare. OB-målmanden havde kort før kickoff overtaget pladsen i mål for den sædvanlige første-målmand, Oliver Christensen, der måtte trække sig med en skade under opvarmningen.

Indenfor det første kvarter, hvor OB havde bolden mest, noterede man sig også et skudforsøg fra fynboernes angriber, Sander Svendsen,som Romo i SIF-målet parerede med begge håndflader.

Vallys i hopla
SIF havde halvlegens indtil da største chance ved Nicolai Vallys, der vendte godt rundt i feltet efter en aflevering fra Mads Emil Madsen. Vallys fyrede af tæt under mål, men en OB-fod kom i vejen, og i stedet for 1-0 til SIF måtte de 294 tilskuere lade sig nøje med et hjørnespark.

De skulle dog ikke vente længe på at kunne bryde ud i mål-jubel, for to minutter senere blev det 1-0 til SIF. Nicolai Vallys servede bolden ind i feltet, og Junior Brumado kastede sig frem med hovedet forrest. Han snittede bolden med panden, så den via Ryan Laursens ben smuttede i nettet.

Nicolai Vallys var i hopla i denne fase af kampen, og han stod bag målet tli 2-0 yderligere to minutter senere. Frederik Møller lagde bolden ind i feltet fra venstre, hvor Vallys dukkede op ved forreste stolpe og dirigerede bolden i nettet. En lidt famlende SIF-indledning var vendt til tommetyk overlegenhed på fire minutter.

OB-omstilling i pausen
OB-træner Jakob Michelsen reagerede på udviklingen i pausen ved at sende tre friske folk på banen, Moses Opondo, Kasper Larsen og Jørgen Skjelvik. Det gav dog ikke den ønskede bonus.

I stedet kom SIF på 3-0 blot to minutter inde i halvlegen. Junior Brumado havde fået mod på fodboldlivet efter sin scoring til 1-0, så han tog chancen fra kanten af feltet, da han fik den, og knaldede bolden fladt i nettet uden chance for vikarierende Mandé i OB-målet. Solen, kunstgræsset og tilstedeværelsen af tilskuere på JYSK park for første gang i måneder virkede til i den grad at inspirere hjemmeholdet.

Festen fortsatte få minutter senere, da Mads Emil Madsen fik lov at føre bolden ind i feltet og derefter upresset kunne sparke den behersket og velplaceret i nettet til de nærmest uvirkelige føringscifre, 4-0. OB virkede lammede og apatiske.

Ydmygelsen var et faktum for fynboerne, og den blev nærmest total, da indskiftede Emil Holten med godt et kvarter igen gjorde det til 5-0 og endnu en indskifter, Alexander Lind i sin første boldberøring gjorde det til 6-0. SIF’erne stod nærmest i kø foran et fuldstændigt lammet OB-mandskab på en historisk aften på JYSK park.

3F Superligaen, Gruppe 1, 1. runde (27. runde af 3F Superligaen), mandag  15. juli kl. 19.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – OB 6-0 (2-0)
Mål: 1-0 Junior Brumado (25.), 2-0 Nicolai Vallys (28.), 3-0 Junior Brumado (47.), 4-0 Mads Emil Madsen (51.), 5-0 Emil Holten (73.), 6-0 Alexander Lind (76.)
Advarsler: Kees Luijckx, Vegard Moberg, Junior Brumado, SIF, Sander Svendsen, OB.
Tilskuere: 294
Silkeborg IF (4-3-2-1): Rafael Romo – Rasmus Carstensen, Frederik Alves, Kees Luijckx, Frederik Møller – Mads Emil Madsen, Filip Lesniak (86.: Shkodran Maholli), Mads Kaalund (75.: Alexander Lind) – Nicolai Vallys (55.: Jeppe Okkels), Vegard Moberg (75.: Mark Brink)- Junior Brumado (55.: Emil Holten).
Cheftræner: Kent Nielsen
OB (4-4-2): Sayouba Mandé – Ryan Laursen (55.: Jakob Breum Martinsen), Jeppe Tverskov (71.: Tarik Ibrahimagic), Marco Lund, Jacob Barrett Laursen (46.: Kasper Larsen) – Aron Elis Thrandarson (46.: Jørgen Skjelvik), Jens Jakob Thomasen, Troels Kløve, Mads Frøkjær-Jensen – Sander Svendsen (46.: Moses Opondo), Max Fenger.
Cheftræner: Jakob Michelsen.