19. maj 2019

Stephan P. reddede SIF på Amager

Med et mål fire minutter før tid sikrede Stephan Petersen SIF sejren over Fremad Amager søndag eftermiddag. Dermed er der lagt op til et brag på lørdag mod Nykøbing FC

Næsten 4.000 tilskuere var på plads til topkamp i et solbeskinnet Sundby Idrætspark søndag eftermiddag, og de fik en målrig kamp, der endte 4-3 til SIF på et sent sejrsmål af Stephan Petersen efter et opgør, hvor SIF i perioder havde svært ved at afvise det formstærke hjemmehold. Resultatet betyder, at der stadig er stor spænding om førstepladsen og den direkte oprykning til Superligaen. SIF kan med en sejr over Nykøbing FC hjemme på JYSK park i sidste runde selv afgøre det. Viborg er fortsat nummer to et point efter ovenpå sejr til viborgenserne i Hvidovre.

I Sundby Idrætspark viste Ronnie Schwartz igen sit målinstinkt med to mål, mens Jeppe Okkels kom på scoringstavlen til 3-3. SIF pressede til sidst, og Stephan Petersen havde også et godt skud inden han afgjorde tingene med endnu et flot skud til 4-2 i det 87. minut.

Michael Hansen havde foretaget en enkelt ændring i start 11’eren i forhold til 2-2 kampen mod Viborg fem dage tidligere. Mikkel Vendelbo var gledet ind på den centrale, defensive midtbane, Andreas Heimer var skubbet op på 10’er positionen lige bag Ronnie Schwartz og Marc Rochester startede ude.

SIF indledte i fuld kontrol og kom også tidligt foran. I det 7. minut, hvor Fremad Amager nærmest ikke havde rørt bolden endnu, driblede Jeppe Okkels fri i SIF’s venstre side. Han cnetrede ind foran til Ronnie Schwartz, der i to omgange og med hjælp fra Stephan Petersen kom til skudchance. I den situation svigtede ligaens topscorer ikke. Med sit 22. sæsonmål bragte han SIF på 1-0.

Hurtig udligning af Fremad Amager
Glæden varede dog ikke mere end et minut. Efter at have givet bolden op løb Fremad Amager ned i den anden ende, og Lukas Engel udnyttede et indlæg fra højre til med en inderside at udligne for hjemmeholdet. Så var kampen mellem nummer 1 og nummer 3 ligesom igang.

Målet vækkede Fremad Amager, hvor Lukas Engel havde fået mod på tilværelsen og blot tre minutter efter sin udligning testede Oscar Hedvall igen med et skud langt udefra. Silkeborg-målmanden fik pareret til hjørnespark. Fremad Amager overtog initiativet og var flere gange tæt på scoring. Lucas Ohlander havde midtvejs i halvlegen et drilsk langskud, som Hedvall i SIF-målet blev nødt til at sende til hjørnespark.

Nervepirrende minutter
SIF var trængt og måtte igennem nogle nervepirrende minutter inden der mod slutningen af halvlegen kom lidt mere styr på tingene. En enkelt halv chance blev det til med et knælende hovedstødsforsøg fra Ronnie Schwartz.

I stedet slog Fremad Amager til med fem minutter tilbage af halvlegen. Anders Hagelskjær begik frispark lige udenfor feltet, og Lucas Ohlander hamrede bolden utageligt i nettet bag en sagesløs Oscar Hedvall. 2-1 til hjemmeholdet, og SIF havde en del at tale om i pausen.

Plaffe på pletten igen
SIF havde dog fortsat svært ved at komme frem til chancer fra 2. halvlegs start, selv om De Røde var mest på bolden. Efter en time forsøgte Michael Hansen fra træner-stolen at sparke nyt liv ind i offensiven ved at skifte Marc Rochester ind i stedet for Andreas Heimer. Det virkede straks. Mindre end et minut efter at Rochester var kommet på banen, havde SIF udlignet. Og igen stod Ronnie Schwartz bag målet. Mads Emil Madsen forfulgte en stikning fra Stephan Petersen og fik også prikket til bolden i kamp med Fremad Amager målmand Nicklas Dannevang. Bolden blev pareret af Dannevang, og hvem andre end SIF’s Plaffeminister var over riposten. 2-2 og nyt håb til SIF.

Håbet fik dog ikke lov at leve længe. SIF trak sig alt for langt tilbage på banen og det gjorde hjemmeholdet farligt. Efter forvirring i SIF-forsvaret bankede Samson Iyede til en løs bold på kanten af feltet og bragte atter Fremad Amager i front – blot fire minutter efter SIF’s udligning.

Okkels-indlæg til 3-3
Samtidig kom Viborg foran i Hvidovre, så der skulle ske noget hos SIF. Mikkel Vendelbo gik ud og blev erstattet af Shkodran Maholli, og igen fik vekslingen omgående effekt. Knapt var Maholli kommet på banen, før Jeppe Okkels drejede et indlæg mod bageste stolpe. Urørt af venner og fjender fik bolden lov at svæve i nettet ved fjerneste stolpe. 3-3 og høj underholdning i Sundby Idrætspark.

SIF pressede på for afgørelsen, men man skulle helt hen til 87. minut før den faldt. Stephan Petersen trak ind i banen, og med sit varemærke-skud med sendte han bolden i nettet til kæmpe jubel for de mange tilrejsende SIF-fans, holdkammeraterne og trænere og spillere på bænken. Sikke en forløsning. SIF lever stadig i bedste velgående i topkampen.

På lørdag spiller SIF den altafgørende oprykningskamp mod Nykøbing FC. Hent din billet allerede nu – der er allerede to afsnit på Mascot Tribunen udsolgt. Klik her for adgang til billetsystemet.

NordicBet Liga, 32. runde, søndag 19. maj kl. 13.45 i Sundby Idrætspark:
Fremad Amager – Silkeborg IF 3-4 (2-1)
Mål: 0-1 Ronnie Schwartz (7.), 1-1 Lukas Engel (9.) 2-1 Lucas Ohlander (39..), 2-2 Ronnie Schwartz (60.), 3-2 Samson Iyede (64.), 3-3 Jeppe Okkels (68.), 3-4 Stephan Petersen (87.)
Advarsler: Marc Rochester, SIF.
Tilskuere: 3.819
Fremad Amager (3-5-2): Nicklas Dannevang – Mads Gabel, Nemanja Cavnic, Thor Lange – Pierre Larsen, Lucas Ohlander (77.: Anton Googe), Markus Bay, Valon Ljuti, Lukas Engel – Theo Chandri Samsion Iyede.
Cheftræner: Azrudin Valentic
Silkeborg IF (4-2-3-1): Oscar Hedvall – Svenn Crone, Frederik Alves, Anders Hagelskjær, Frederik Møller  (82.: Valance Nambishi) – Mikkel Vendelbo (67.: Shkodran Maholli), Mads Emil Madsen – Stephan Petersen, Andreas Heimer (58.: Marc Rochester), Jeppe Okkels – Ronnie Schwartz.
Cheftræner: Michael Hansen.