2. maj 2015

SønderjyskE stjal det ene point

På en sen scoring skabt af Adeola Runsewe var SIF lige ved at lugte sin første hjemmesejr i denne sæson, men i sidste minut udlignede Silas Songani til 2-2 på frispark.

Adeola Runsewe var meget tæt på at blive matchvinder ved at være manden bag det selvmålseks minutter før tid, som skaffede SIF på 2-1, men symptomatisk på kampen og SIFs sæson lykkedes det SønderjyskE at udligne i sidste minut af den ordinære spilletid i lørdagens Alka Superligakamp på Mascot Park. Tidligere i halvlegen havde også indskiftede Morten Beck bragt SIF i front.

Cheftræner Kim Poulsen havde foretaget et par ændringer i sin startopstilling i forhold til seneste kamp i Farum en uge tidligere. Småskader hos Morten Beck og Dennis Flinta henviste de to til bænken, mens Frank Hansen var tilbage i start 11’eren efter sin karantæneafsoning, og Jeppe Illum fik chancen i front som makker til Nicolaj Agger.

Første chance opstod efter mindre et minuts spil, og den stod tidligere SIF-angriber Marvin Pourié for. Nu slår han sine folder i SønderjyskE, og hans skud fra spids vinkel måtte Thomas Nørgaard parere for at forhindre en scoring. Samme Pourié var få minutter snere på færde igen, men Nicolaj Ritter fik pareret hans skud til hjørnespark. I det hele taget var det SønderjyskE, der havde initiativet i kampens indledning, og overliggeren måtte afværge i det 10. minut, da Søren Mussmann tæt under mål fik hovedet på efter et hjørnespark.

Efterhånden som minutterne gik, kom SIF bedre med i kampen. Nicolaj Agger havde et skud fra spids vinkel, som dog blev klaret af Marin Skender i SønderjyskE-målet, og Daniel A. Pedersen måtte efter 18 minutters spil se et skud blokeret til hjørnespark.

Stilfærdig halvleg
Ellers blev 1. halvleg præget af mere spil midt på banen end foran de to mål, og for alvor farligt blev det ikke. En stilfærdig 1. halvleg sluttede uden scoringer.

2. halvlegs indledning ændrede ikke på kampens helhedsindtryk, og cheftræner Kim Poulsen reagerede med en dobbelt indskiftning efter knapt en times spil. Morten Beck og Dennis Flinta kom ind i stedet for Jeppe Illum og Jens Martin Gammelby.

Udskiftningerne så ud ti at virke. SIF kom længere frem og lagde et farlige pres på SønderjyskE, og mål-forløsningen kom i det 68. minut ved netop en af de to indskiftrede, Morten Beck. Tæt under mål halvflugtede han bolden i nettet til sin fjerde sæsonscoring i Alka Superligaen.

Hurtige udligninger
Glæden varede dog kort blandt de knap 2.000 tilskuere. I det 72. minut nåede SønderjyskE-indhopperen Nicolaj Madsen først på et indlæg og headede 1-1 målet i nettet. Så var det forfra for SIF. Det lykkedes også at lægge et godt pres på gæsterne, og der var behjertede forsøg – bl.a. fra Nicolaj Agger. Et signal om at SønderjyskE var tilfreds med 1-1 kom med udskiftningen 12 minutter før tid af angriber Marvin Pourié til fordel for forsvarer Niels Lodberg. Med 10 minutter igen ligende det straffespark til SIF, da Morten Beck blev nedlagt i feltet, men dommer Benjamin Svedborg vinkede afværgende.

2-1 scoringen kom ved en anden indskifter, Adeola Runsewe, med seks minutter igen, da hans indlæg blev rettet af til mål og 2-1 af Pierre Kanstrup, der blev noteret for et selvmål. Forløsning og stor jubel i SIF-lejren.

Glæden varede desværre heller ikke denne gang længe, for fem minutter senere fløjtede dommeren for frispark på kanten af feltet, og her var Silas Songani iskold til at sparke bolden igennem SIFs mur og forbi Thomas Nørgaard.

Overtiden bød på et par gode muligheder for en ny SIF-føring, men mere blev det ikke til, og så måtte SIF’erne igen gå skuffede fra banen ved resultatet 2-2.

SIF spiller igen på næste lørdag i Esbjerg, mens næste hjemmekamp er om 14 dage, søndag den 17. maj kl. 17.00 mod Brøndby.

Alka Superligaen, 27. spillerunde, lørdag den 2. maj 2015 kl. 17.00 på Mascot Park:
Silkeborg IF – SønderjyskE 2-2 (0-0)
Mål: 1-0 Morten Beck (69.), 1-1 Nicolaj Madsen (72.), 2-1 Selvmål (Pierre Kanstrup) (84.), 2-2 Silas Songani (90.)
Advarsler: Marvin Pourié, Erik Marxen, SønderjyskE.
Tilskuere: 1.965
Silkeborg IF (4-1-4-1): Thomas Nørgaard – Frans Dhia Putros, Thorbjørn Holst Rasmussen, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter – Robert Skov (70.: Adeola Runsewe), Frank Hansen, Jens Martin Gammelby (57.: Dennis Flinta), Daniel A. Pedersen – Jeppe Illum (57.: Morten Beck), Nicolaj Agger.
Cheftræner: Kim Poulsen
SønderjyskE(4-4-2): Marin Skender – Morten Beck, Søren Mussmann, Niels Lodberg, Erik Marxen – Daniel Jensen (83.: Tommy Bechmann) – Andreas Oggesen (67.: Nicolaj Madsen), Bjørn Paulsen, Adama Guira, Silas Songani – Marvin Pourié (78.: Niels Lodberg).
Cheftræner: Lars Søndergaard

• 1-0 Morten Beck (69.)
  • 1-1 Nicolaj Madsen (72.)