29. april 2015

Jeg glemmer aldrig ´94-euforien

Jeg glemmer aldrig ’94-euforien

Ambassadør-interview: Skuespiller Lise Baastrup er født og opvokset i Silkeborg, hvor SIF var en naturlig del af opvæksten. I dag kender vi hende som tv-figuren Hjørdis i TV2 serien Rita.

Hun er vokset op et kraftfuldt Peter Kjær-udspark fra Silkeborg Stadion i en fodboldglad familie med to storebrødre og en far, der fulgte levende med i spillet på græsset – både lokalt og på tv lørdag eftermiddag fra den engelske liga.

Den slags sætter sig – også hos Lise Baastrup, og selv om hun i dag er rejst ud i den store verden og blevet en kendt skuespiller, fylder SIF og Silkeborg stadig meget i den 31-årige skuespillers univers.

Lise Baastrup er uddannet på Skuespillerskolen i Aarhus og er i dag fast tilknyttet Aalborg Teater. Hun fik sin første store tv-rolle i tv-serien Rita, hvor hun spiller den lidt kiksede kollega Hjørdis. Som Hjørdis har hun nu fået sin egen tv-serie af samme navn. Lise Baastrup vil også være kendt af tv-seerne fra hendes deltagelse i underholdningsprogrammet Rundt på gulvet.

Hun har desuden haft roller i filmene Sover Dolly på ryggen fra 2012, Kapgang fra 2014 og senest Rosita fra i år.

I dette ambassadør-interview fortæller hun om sit forhold til SIF og Silkeborg.

Hvad betyder SIF og Silkeborg for dig?
Jeg vil altid elske min fødeby og holder af at besøge mine forældre og de venner, der stadig bor i Silkeborg. Men derudover synes jeg, at Silkeborg er den absolut smukkeste by i Danmark! Og da vi er en fodboldelskende familie (og en SIF-elskende), har jeg gået på Silkeborg stadion siden jeg var ganske lille. Jeg spillede selv håndbold i SIF i to år, og så var det jo meget belejligt at kunne komme gratis på stadion hver søndag.

Hvilke oplevelser i relation til SIF er dine bedste?
Jeg tror ikke, jeg er den eneste der har guldkampen i ’94 som favoritoplevelse. Det var den mest euforiske stemning, jeg har oplevet på Silkeborg stadion. Hele byen var én stor fest resten af dagen og der fandtes intet negativt i verden. Min bror og hans venner gik da også til eksamen dagen efter, uden at have sovet og med ansigtet malet rødt og hvidt.

Hvilke oplevelser i relation til byen Silkeborg er dine største?
Udover guldet i ’94 (og hele min spændende opvækst) var det en kæmpe oplevelse at indvie Jysk Musik- og Teaterhus med åbningsforestillingen Buttadeo, en musikforestilling over Asger Jorns liv. Det var startskuddet til, at en gruppe af os stiftede Jysk Musik- og Teaterensemble, som nu opfører fantastiske musicals årligt. Og startskuddet, for mig, til at søge ind på skuespillerskolen.

Hvilken SIF-spiller er din favorit, hvis du kan vælge frit siden oprykningen til 1. division i 1987?
Morten Bruun og Henrik “Tømrer” er klart blandt favoritterne, men Peter Kjær vinder førstepladsen! Jeg synes han var alle tiders målmand, og jeg husker tydeligt, at vi alle stod bag målet og råbte “1,2,3, Peter er en mur”.

I øvrigt håber jeg…
at Silkeborgenserne sætter stor pris på deres grundvand. Forlader man Silkeborg, finder man hurtigt ud af, at alt andet vand i Danmark smager som drikker man sodavand uden brus. Så der er ingen grund til at drikke rigeligt med vand!

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen