15. september 2013

Sikker SIF-sejr over Fredericia

På mål af Christian Sørensen og Jeppe Illum sikrede SIF sig en overbevisende sejr på 2-0 over FC Fredericia.

Silkeborg IF er fortsat ubesejret i ligasammenhæng på Mascot Park i denne sæson. Søndag eftermiddag blev det 2-0 over FC Fredericia, og det var aldeles fortjent. Hjemmeholdet styrede kampen i stort set samtlige 90 minutter, og de to gange, hvor de rødblusede gav noget væk, var Kasper Jensen på pletten med nødvendige redninger.

SIF stillede med flere ændringer i forhold til kampen mod AB  for 14 dage siden. Sune Kiilerich var med fra start i det centrale forsvar som erstatning for skadede Thorbjørn Holst, Nicolaj Ritter var tilbage på venstre backen, Daniel A. Pedersen afløste anfører Frank Hansen i hans skadesfravær og på højrekanten var Jeppe Illum foretrukket fremfor Christian Holst, der kom hjem fra landsholdstjeneste med Færøerne med en øm skulder.

Der stod SIF på kampen fra start, og allerede efter 35 sekunder kunne Morten Beck have bragt hjemmeholdet i front, men hans hovedstød på Jeppe Illums glimrende indlæg gik lige forbi.

Hos SIF virkede højresiden med Christian Sørensen og Dennis Flinta i hopla, og Christian Sørensen var tæt på i det 12. minut, men helt fri overplacerede han sit skud, så det sneg sig forbi fjerneste stolpe.

Viggo-fod i cement
SIF spillede godt, pressede tungt – måske inspireret af de klub-legender, der optrådte på græsset før kampstart, hvor tidligere SIF-træner Viggo Jensen satte foden i våd cement som den ottende notabilitet på stjernepladsen bag Jyske Finans-tribunen. Seancen blev overværet af de tidligere SIF-koryfæer Morten Bruun og Henrik “Tømrer” Pedersen, begge udødeliggjort med hver sin flise på Stjernepladsen.

Udbyttet af det tunge pres af hjemmeholdet lod vente på sig. Godt komibinationsspil foran Fredericias felt gav for sjældent åbne chancer. Midt i halvlegen kom gæsterne lidt bedre med, og i to omgange måtte Kasper Jensen fiske feberredninger op af handsken.

Den fortjente føring faldt i det 31. minut, og ganske logisk stod Christian Sørensen bag scoringen. Han virkede i overdådigt spillehumør. Med en præcis pasning fra højre side fandt Jeppe Illum Christian Sørensen foran feltet. Sørensen lagde bolden til rette for sit venstreben svingede benet. Fra hans strakte vrist strøg bolden i nettet i det ene målhjørne. Det var Christian Sørensens tredje scoring i denne sæson, og man bemærkede også, at det var første gang siden sæsonpremieren mod Brønshøj, at SIF kom foran i en ligakamp.

Ritter-mål underkendt
Kampbilledet fortsatte efter pausen med optræk til flere SIF-scoringer. Nicolaj Ritter fik bolden over stregen i det 51. minut, efter at Fredericia-keeper Mads Markfoged havde givet en ripost på Christian Sørensens skudforsøg, men Ritter blev vinket off-side.

Fredericia var sporadisk farlige på sine kontrachancer, mens SIF holdt fast i sit pres. Det var dog en hurtig omstilling, der førte til føring på 2-0. Kasper Jensen samlede et indlæg op, kastede hurtigt ud til Jeppe Illum i venstre side, og den unge SIFer tog et løb direkte mod mål mens både Christian Sørensen og Jesper Bech fikserede forsvaret med gode løb. Der viste sig en åbning, som Illum udnyttede med et knald af et skud, så bolden gik i mål tæt op ad den ene stolpe. Sæsonens første mål for Illum, der har stået for en stribe assists hidtil i sæsonen.

Christian Sørensen blev til taktfaste klapsalver fra de 2.132 tilskuere udskiftet med Christian Holst i det 66. minut og senere kåret som “man of the match” for tredje gang i denne sæson. Landsholdsvarme Holst kom ind og var med til at kontrollere kampen hjem for SIF.

Det kunne være blevet 3-0 i det 74. minut, da Jesper Bech knaldede bolden på stolpen, men mere blev det ikke til, og det var også rigeligt. En aldeles sikker 2-0 sejr og tre point ind på kontoen.

Fem minutter før tid fik Frans Dhia Putros sin debut for Silkeborg IF, da han løb på banen som erstatning for Jeppe Illum.

Med sejren holder SIF fast i den brede top i NordicBetligaen. Næste opgave er allerede torsdag aften i Odense, hvor Marienlyst tager imod på Odense Atletikstadion.