16. februar 2020

SIF savnede skarphed og AaB havde Kusk

Det blev til nederlag i forårspremieren for SIF. AaB vandt søndag på JYSK park med 2-0 efter to mål af Kasper Kusk.

På en blæsende søndag i Søhøjlandet måtte SIF se sig slået af AaB i 3F Superligaens forårspremiere. SIF spillede ellers på mange områder en fin kamp, og var særligt i kampens indledning nærgående. Men målene udeblev, og så kunne Kasper Kusk brillere for nordjyderne med to mål efter pausen, et lige efter igangsætningen på 2. halvleg og endnu ét efter en times spil. Det lukkede kampen for SIF, der forsøgte at slå igen, men manglede skarpheden.

Kent Nielsen gav startplads til tre af SIF’s nye spillere, idet Kees Luijckx var med i det centrale forsvar, Vegard Moberg på den centrale midtbane og Junior Brumado helt i front, mens Mark Brink tog plads på bænken.

SIF lagde aggressivt ud og pressede AaB langt ned i eget felt. Allerede efter et minut og 20 sekunder havde Nicolai Vallys den første store chance, da han sparkede tæt under mål fra spids vinkel, men måtte se Jacob Rinne i AaB-målet klare med en benparade. Få minutter senere havde Jeppe Okkels et godt indlæg efter lækkerier fra Brumado. AaB-forsvaret måtte give hjørnespark, hvor Vallys tæt under mål var lige ved at sende bolden i nettet. En virkelig lovende indledning fra SIF.

AaB bedre med
Der skulle en fejl fra Kees Luijckx til at bringe AaB på chancekontoren. Efter et kvarter spillede han på tværs foran eget felt, hvilket bragte Kasper Kusk til en skudchance. Rafael Romo fik dog pareret til hjørnespark.

AaB kom bedre med i fortsættelsen, og det blev også til chancer. Kasper Kusk bød ind med et hovedstød på oplæg af Lucas Andersen midt i halvlegen, og igen måtte Rafael Romo klare med en parade. Kort efter reddede muren efter frispark til AaB lige udenfor SIF-feltet. Lucas Andersen stod bag det nærgående AaB-forsøg.

SIF blev sjældnere gæster i den anden ende, og Svenn Crones spark lige forbi efter en halv time var det tætteste, hjemmeholdet kom på scoring inden pausen.

SIF taget på sengen
AaB var hurtigt ude af startblokken efter pausen. Der ar ikke gået mange sekunder, før Kasper Kusk havde bragt gæsterne foran. En høj bold frem i SIF’s felt, en tæming fra Kusk og et fladt spark, og så stod det 1-0 til gæsterne. En kold dukkert for SIF’erne.

Det lykkedes hjemmeholdet at lægge et vist pres på AaB i de efterfølgende minutter, men AaB var latent farlige i sine omstillinger. Og så havde nordjyderne Kasper Kusk. Efter en times spil løb Kusk dybt, Lucas Andersen så det fra sin position med bolden ude ved sidelinjen og lagde den frem til sin holdkammerat. Kusk tog bolden med sig ind i feltet og udplacerede Rafael Romo til 2-0. Nu så det svært ud for SIF.

Brumado med stor chance
AaB var da også tættere på 3-0 end SIF på reducering i de følgende minutter. Rafael Romo parerede et forsøg fra Iver Fossum tæt under mål, og måtte hive endnu en parade frem kort efter, da Kasper Kusk var på spil igen. I den anden ende havde Junior Brumado et kvalificeret langskudsforsøg, der gik lige over mål, og efter et hjørnespark midt i halvlegen havde brasilianeren SIF’s største chance i kampen, da Nicolai Vallys flækkede hjørnesparks-bolden videre. Brumado fik dog tæt under mål  sparket bolden over.

I det 84. minut kom SIF’s fjerde debutant på banen, da Mark Brink erstattede Vegard Moberg. Det ændrede dog ikke noget. SIF måtte se sig slået 0-2 i forårspremieren.