10. december 2017

Sød julesejr til SIF på Fyn

SIF-sejre i Odense er sjældne. Søndag kom en af dem. På to mål af Gustaf Nilsson vandt SIF 2-1 på en iskold 2. søndag i  advendt.

SIF slutter 2017 med tre sejre i træk. Søndag fulgte SIF sejrene over Randers og Lyngby op med 2-1 over OB. 2. halvleg gjorde forskellen for SIF, der i Gustaf Nilsson havde en dobbelt målscorer.

SIF-manager Peter Sørensen havde belønnet Peter Friis Jensen med en startplads – Friis’ første i Alka Superligaen – efter den fornemme præstation i onsdagens pokalsejr over Lyngby. I front var Gustaf Nilsson foretrukket fremfor Mate Vatsadze i forhold til onsdag, men ellers var det samme besætning.

På en blød græsbane i Odense, hvor nattens snefald ikke havde gjort noget godt for underlaget, var det OB, der kom frem til først chance efter blot et par minutter. Jeppe Tverskov kom højest på et hjørnespark og headede bolden lige forbi Peter Friis’ mål.

SIF’s første store chance kom i det 9.  minut og gik til Gustaf Nilsson. Davit Skhirtladze lagde en god bold i dybden til svenskeren, der gik mod mål og skød fra halvspids vinkel. Bolden fik i sidenettet og en helt fri Marc Rochester midt for mål lignede én, der gerne ville have haft en aflevering. I angrebet efter bankede OB’s Izunna bolden på overliggeren – på en iskold anden søndag i advendt var kampen ved at være varmet op.

OB med mest initiativ
OB var mest på bolden med SIF i en mere afventende rolle på egen banehalvdel. Hjemmeholdet kom også frem til chancer, Joan Simun Edmundsson havde således et hovedstød,men hårdt presset af Mikkel Vendelbo headede han forbi. Ryan Laursen slap også fri til skud efter boldtab af Sammy Skytte på banen, men her var Peter Friis på sin post.

I det hele taget var OB konstant chanceskabende, og SIF fik ikke rigtigt sat noget sammen i kontra-fasen.

Godt tryk fra SIF – og føringsmål
Fra 2. halvlegs start var SIF bedst og lagde et godt tryk på OB-forsvaret. Jens Martin Gammelby havde et godt skudforsøg på oplæg fra Skov, som Grytebust i OB-målet måtte give hjørnespark på.

SIF-presset førte til flere hjørnespark, og på et af dem kom SIF’s føringsmål. Robert Skov lagde bolden ind til forreste stolpe, hvor lange Gustaf Nilsson fik hovedet først på og dirigerede bolden i nettet. En god start på de sidste 45 minutter havde 10 minutter inde i halvlegen givet udbytte.

Nu skulle OB frem, og Jeppe Tverskov fik en stor mulighed for at udligne blot to minutter efter SIF-målet. Fri midt for mål hovedstødte han dog bolden lige i favnen på Peter Friis.

Sloth på banen
Efter en time blev Sammy Skytte udskiftet med Casper Sloth. Anledningen var en skade, men han var formentlig blevet vekslet alligevel – dette var ikke en af Skyttes bedste eftermiddage. Sloth kom straks i fokus, da han afsluttede et godt SIF-angreb. Fra tæt hold kiksede han dog sit skud på noget, der kunne være blevet en stor chance.

OB-træner Kent Nielsen forsøgte at sparke ny vitalitet ind i sit hold med en dobbeelt udskiftning efter 65 minutter og et systemskifte fra 3-4-3 til 4-3-3. OB kom også længere frem og fik lagt et godt tryk på SIF-forsvaret, men de sortklædte fra Søhøjlandet var langt farligere i kontrastødene, end tilfældet havde været i 1. halvleg. Den største chance gik til Robert Skov, der i det 86. minut høvlede bolden over mål efter at Casper Sloth havde brudt bolden på midten af banen.

OB fik også et tilbud mod slutningen af kampen, men Nicklas Helenius sparkede en frisparksbold over Peter Friis’ mål.

Gustaf Nilsson afgjorde kampen definitivt i overtiden, da han tæt under mål sendte bolden i under Grytebust til 2-0. Et trøstmål af Kenneth Emil Pedersen til sidst kunne ikke ødelægge SIF-glæden. I stedet kunne man glæde sig over at endnu et SIF-talent fik sin superliga-debut, idet Jeppe Gertsen blev skiftet ind i de allersidste minutter af kampen.

SIF går nu på juleferie og er tilbage på Søholt og træning på JYSK park den 4. januar.

Alka Superliga, 19. runde, søndag 10. december 2017 kl. 12.00 på EWII Park i Odense:
OB – Silkeborg IF 2-1 (0-0)
Mål: 0-1 Gustaf Nilsson (55.), 2-0 Gustaf Nilsson (90.), 2-1 Kenneth Emil Pedersen (90.)
Advarsler: Izunna Uzochukwu, Frederik Tingager, OB,Ibrahim Moro, SIF.
Tilskuere: 3.856
OB (3-4-3): Sten Michael Grytebust – Frederik Tingager, Kenneth Emil Petersen, Jeppe Tverskov – Mikkel Desler, Jens Jakob Thomasen (78.: Mathias Thrane), Izunna Uzochukwu (65.: Mathias Greve), Ryan Laursen – Anders K. Jacobsen (65.: Rasmus Festersen), Nicklas Helenius, Joan Simun Edmundsson.
Cheftræner: Kent Nielsen
Silkeborg IF (4-2-3-1): Peter Friis Jensen – Jens Martin Gammelby, Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Mikkel Vendelbo – Ibrahim Moro, Sammy Skytte (59.: Casper Sloth) – Robert Skov, Davit Skhirtladze (90.: Jeppe Gertsen), Marc Rochester Sørensen (72.: Stephan Petersen) – Gustaf Nilsson.
Manager: Peter Sørensen.