20. marts 2016

SIF måtte være tilfreds med 1-1

SIF bevægede sig på kanten af fiasko i Skive, men Mikkel Vendelbo reddede det ene point i vild offensiv satsning mod slut.

En hektisk afslutning i Skive sikrede SIF det ene point i søndagens udekamp efter at endnu et 0-1 nederlag havde truet. Mikael Uhre bragte Skive foran på straffespark, der også førte til udvisning af Jens Martin Gammelby inden Mikkel Vendelbo udlignede på et lumsk skud. SIF havde mest spil på den vanskelige bane og havde også overvægt i chancer.

Cheftræner Peter Sørensen havde foretaget to ændringer i sin startopstillng i forhold til premieren mod FC Fredericia. Simon Jakobsen overtog positionen ved siden af Dennis Flinta i det centrale forsvar på bekostning af anfører Thorbjørn Holst, og på venstre back-positionen havde Nicolaj Ritter fået valg i stedet for Gustav Dahl.

Inden kampen blev Sammy Skytte siet fra som 19. mand, idet han døjer med en mindre skade, som han pådrog sig i mandagens reserveliga-kamp.

Efter en jævnbyrdig og tempofyldt indledning på et svært underlag – græstæppet i Skive bar stadig præg af pokalkampen mod Brøndby for nogle uge siden – faldt opgørets første chance til SIF. Nicolaj Ritter tog sin skudchance fra spids vinkel og tvang Skive-keeper Daniel Krog til at give hjørnespark med sin parade.

Ulrik Flo viste tænder få minutter senere, da han tog en høj bold fra Jens Martin Gammelby godt til sig og vendte rundt i feltet. Skudvinklen var dog en anelse for spids, og bolden gik i sidenettet, men efterhånden som minutterne gik overtog de rødblusede gæster – godt bakket op af en busfuld SIF-fans i solen på den “billige” langside – mere og mere initiativet.

Effekten udeblev ikke. Et frispark i SIFs venstre side lige udenfor feltet gav både Flo og Agger muligheden. Skhirtladze løftede bolden ind i feltet, hvor Flo kun snittede den, så Agger kunne nå den med vristen. Men træffet på bolden blev ikke helt perfekt, så bolden gik på tværs af mål i stedet for i nettet.

Det blev 1. halvlegs vel nok største chance i en kamp præget af mange tilfældigheder på grund af det ujævne underlag, så da dommer Henning Overgaard fløjtede til pause havde måtavlen endnu ikke været i brug.

Indledningen på 2. halvleg blev stilfærdig, og det mest bemærkelsesværdige var en enkelt udskiftning. Emil Scheel kom på banen i det 55. minut, hvor han erstattede Nicolaj Agger.

Efter en times spil indfandt kampens dramatiske højdepunkt sig, da Skive-topscorer Mikael Uhre overspurtede Jens Martin Gammelby i SIFs højreside. I sit forsøg på at stoppe Skive-angriberen begik Gammelby straffespark, og da han var sidste mand blev han også præsenteret for det røde kort. Uhre tog sig selv af straffesparket og udnyttede det sikkert til Skive-føring på 1-0. I forhold til spil og chancer var det ikke fortjent, men nu var det for alvor trængselstider for SIF. Nede med 0-1 med en halv time igen.

Peter Sørensen reagerede fra bænken ved at sende Andreas Albers på banen i en offensiv satsning, hvor Martin Thomsen blev ofret. SIF spillede nu en i en 3-4-3 formation i forsøget på at fremtvinge en udligning. Det resulterede i en åben slagudveksling med kontrachancer til hjemmeholdet og SIF med forsøg på at lægge tungt pres på hjemmeholdet. Mikael Uhre havde et skud lige forbi på en omstilling, mens både Emil Scheel og Davit Skhirtladze forsøgte sig på en dobbeltchance, hvor bolden dog blev blokeret i Skive-forsvaret.

I et forsøg på at vinde krigen i luften foran Skive-målet blev Thorbjørn Holst skiftet ind i stedet for Nicolaj Ritter, mens Joakim Mattsson på modstanderens bænk foretog et par defensive udskiftninger. Det gav bolde ind i luftrummet foran Skive-målet, men det åbnede også for kontra-chancer til Skive.

Farligst var et forsøg af Ulrik Flo, der på en fremlægning fik revet sig fri i feltet og sendte bolden på stolpen. I sekunderne efter gik et skud af Davit Skhirtladze lige over skibonitternes mål.

Udligningen faldt på et lumsk skud fra Mikkel Vendelbo. Fra kanten af feltet “krøllede” han bolden over i det fjerneste hjørne til forårets første SIF-mål, og nu jagtede SIF for alvor sejren. Andreas Albers havde et forsøg, der blev clearet på stregen, og den efterfølgende panik foran Skive-målet var Skhirtladze tæt på at udnytte, men han måtte nøjes med hjørnespark.

Mere blev det ikke til for det pressende SIF-hold og det kontra-parate Skive-mandskab, og derved forblev det 1-1.

SIF spiller igen allerede onsdag aften, hvor Vendsyssel kommer på besøg på Mascot Park. Der er kampstart kl. 18.00.

Bet25 Ligaen, 21. spillerunde, søndag 20. marts kl. 14.30 på Spar Nord Arena i Skive:
Skive IK – Silkeborg IF 1-1 (0-0)
Mål: 1-0 Mikael Uhre (str., 61.), 1-1 Mikkel Vendelbo (82.)
Advarsel: Thomas Nørgaard, Silkeborg IF.
Udvisning: Jens Martin Gammelby, Silkeborg IF.
Tilskuere:
Skive IK (4-4-2): Daniel Krog – Andreas Albech, Rasmus Lauritsen, Jens Berthel Askou, Mikkel Kramer – Frederik Brandhof (85.: Musefiu Ashriru), Mikkel Frankoch, Ayinde Lawal (72.: Jacob Andersen), Ruben Nygaard – Emil Zetterquist (72.: Mathias Pedersen), Mikkel Uhre.
Cheftræner: Joakim Mattsson
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter (71.: Thorbjørn Holst Rasmussen) – Robert Skov, Mikkel Vendelbo, Martin Thomsen (65.: Andreas Albers), Nicolaj Agger (55.: Emil Scheel) – Ulrik Flo, Davit Skhirtladze.
Cheftræner: Peter Sørensen.