5. oktober 2015

SIF måtte nøjes med 1-1 i Peter S.-debut

Der var chancer til meget mere, men den gamle skødesynd med ineffektiv udnyttelse af chancer kostede SIF sejren mandag aften mod Næstved, da Peter Sørensen debuterede som træner i Søhøjlandet.

Hele byen var inviteret til gratis fodbold, da Peter Sørensen debuterede som SIF-træner i mandagens Bet25 Liga-kamp. Det havde fået 2.278 mennesker til at komme til aftenfodbold på Mascot Park for at byde ham velkommen hjem. De så et mere direkte og mere chanceskabende SIF-hold gennem de 90 minutter, men de så også et SIF-hold, der havde svært ved at omsætte chancerne i mål. Derfor måtte Peter Sørensen og SIFerne nøjes med 1-1 og trøste sig med en spillemæssigt opløftende præstation.

Efter fire dage på træningsbanen havde Peter Sørensen som ny chef valgt en startopstilling, der var uden de store sensationer. Der var kun to ændringer i forhold til seneste opgør mod Roskilde, der blev Kim Poulsens sidste som SIF-træner.Christian Sørensen var foretrukket på midtbanens venstrekant, hvilket betød at Ritter var tilbage på sin vante plads om venstre back. I angrebet var Nicolaj Agger klar til en startplads, hvilket betød at Marcus Solberg tog plads på bænken.

Før kampstart var der varm velkomst fra SIF-fansene til hjemvendte søn, og SIF-spillerne virkede også inspirerede fra første færd. Indenfor de første to minutter var der således pæne chancer til både Andreas Albers og Nicolaj Ritter. Albers modtog en tværaflevering fra Christian Sørensen efter godt opspil i højre side, men angriberen fik ikke ordentligt træf på bolden, og minuttet efter trak Agger godt fri i feltet, men hans sidste træk blev for langt, så Sebasian Olsen i Næstved-målet kunne afværge. I det 6. minut truede Emil Scheel med et godt, fladt skud, der blev pareret til hjørnespark, og dermed understregede SIFerne, at det skulle tages alvorligt at en ny mand stod på broen.

Føring til Næstved
Ikke desto mindre var det Næstved, der kom foran. I det 17. minut tog Næstveds Mikkel Rygaard sagen i egen hånd. Han driblede forbi Mikkel Vendelbo og havde frit skud mod mål, og med et spark, der fik bolden til at slå i luften, udplacerede han Thomas Nørgaard i SIF-målet til gæsteføring 0-1.

Efter 20 minutters spil fik Emil Scheel en hård medfart, da han forfulgte en stikning fra Nicolaj Agger og ramlede sammen med Næstved-keeper Sebastian Olsen. Det så hændeligt, men voldsomt ud, da Scheel fik Næstved-målmandens støvle i hovedet, og han måtte i flere minutter behandles liggende bag baglinjen i Mascot Parks sydlige ende. Scheel måtte lade sig udskifte efter sammenstødet, hvilket gav chancen til Jeppe Illum.

Trods den tidlige Næstved-føring og Scheels uheld fastholdt SIF presset. Et hjørnespark i det 28. minut var tæt på at udløse udligning, og Jeppe Illum havde et skudforsøg lige forbi den ene opstander, mens Næstved truede på sine omstillinger. Efterhånden som halvlegen skred frem blev der dog længere mellem SIF-chancerne og de gode momenter, mens Næstved-spillerne vovede sig gradvist længere frem. Mod slutningen af halvlegen bragte SIF sig dog chancemæssigt i teten igen. Nicolaj Agger havde et hovedstødsforsøg lige over mål på indlæg fra Mikkel Vendelbo, og Andreas Albers det samme blot lige forbi på Dennis Flintas indlæg, og halvlegen sluttede med endnu en god SIF-chance ved Nicolaj Agger, der headede lige på Næstved-målmand Sebastian Olsen efter godt gennembrud af Nicolaj Ritter på venstrekanten.

Solberg på banen med scoring
I pausen måtte Jeppe Illum udgå efter sit indhop. Et vrid i den ene ankel forhindrede ham i at fortsætte, og det gav chancen til Marcus Solberg. Den udnyttede angriberen få minutter efter sin entre. Nicolaj Ritter stak en dyb bold til Nicolaj Agger, som lagde den ind foran mål. Her forlængede Andreas Albers med hovedet til Solberg, der tæt under mål kunne prikke bolden i nettet til SIF-udligning. Det udløste så stor begejstring i fanafsnittet på Jyske Finans Tribunen, at der udviklede sig både røg og rødt lys.

Solberg virkede i det hele taget i hopla. Et godt skudforsøg efter knapt en times spil blev grebet af Næstveds målmand, og den unge SIFer var pågående i det meste af det, han foretog sig.

I det hele taget stod der SIF på det meste, af det der skete efter pausen. Andreas Albers trak sig ud til fordel for Frank Hansen, og selv om alle SIFs udskiftninger var relateret til skader, lettede det ikke presset på Næstved-forsvaret. I det 65. minut havde Christian Sørensen et godt skud, der blev pareret til hjørnespark, og sekunder senere høvlede Mikkel Vendelbo bolden lige forbi med et fladt skud.

Næstved var sjældne gæster foran Thomas Nørgaards mål, men en enkelt chance blev det til, da Kevin Bechmann Timm headede i det korte hjørne. Thomas Nørgaard dykkede dog ned i skuddet og fik pareret.

I den anden ende var Frank Hansen i to omgange meget tæt på at blive aftenens SIF-helt, og Dennis Flinta havde også frit skud, men bragede bolden over mål. Med et kvarter igen lignede det ikke en kamp, der ville slutte uden yderligere scoringer.

Det gjorde den imidlertid, og det kunne heller ikke udvisning af Næstveds Stefan Nygaard efter to gule kort ændre på. Efter fem minutters tillægstid sluttede kampen uden vinder og uden yderligere scoringer.

SIF spiller igen på næste mandag ude mod HB Køge, mens næste hjemmekamp er lørdag den 17. oktober kl. 20.45 mod Helsingør.