26. september 2012

SIF i DBU Pokalens 1/8-finale

Silkeborg sikrede sig her til eftermiddag videre avancement i DBU Pokalen efter en meget fortjent sejr over 2. divisionsholdet Blokhus FC. SIF dominerede kampen fra start til slut, og der var aldrig tvivl om resultatet.

Silkeborg tog her til eftermiddag turen til Nordjylland for at møde 2. divisionsholdet fra Blokhus FC i DBU pokalens 3. runde. Kampen blev en chancerig affære, hvor Silkeborg havde taktstokken igennem nærmest samtlige 90 minutter. Med en scoring af Marvin i det 43. minut er SIF nu sikre på at være med i bowlen, når der trækkes lod til DBU pokalens 4. runde – 1/8 finalerne i DBU Pokalen.

Silkeborg startede med bolden og havde de første tilløb til chancer i kampens indledning. Både Runsewe og Marvin var tæt på at komme igennem i gode gennembrud, men begge gange holdt Blokhus-defensiven stand.

I det 9.minut kom så den første store Silkeborg-chance. Igen var det Runsewe, der var på spil. Efter flot opspil i højresiden modtog den tidligere HB Køge spiller bolden og tog et par træk ind i banen og afsluttede. Desværre blev skuddet blokeret af en nordjysk forsvarsspiller, og riposten sparkede Bjarni over mål.

I det 14. minut var Silkeborg endnu en gang farlige – denne gang efter et hjørnespark. Endnu en gang var det Silkeborgs højreside, der kombinerede og fremtvang hjørnesparket, som Christopher Poulsen slog ind i hovedet på den nye mand i forsvaret, Sune Kiilerich. Kiilerich fik ikke ordenligt træf på den våde bold, og hans hovedstød strøg forbi den ene opstander.

Efter 20. minutter burde Marvin have bragt Silkeborg foran, da han modtog en tværpasning fra Flinta inde i det lille felt. Tyskerens afslutning fik for meget luft og strøg over målet. Silkeborg sad nu massivt på spillet og pressede nordjyderne langt tilbage på banen.

Belejringen var lige ved at give pote efter den halve time. Endnu en gang var det et godt gennembrud fra Runsewe, der gav chancen. SIFs højrekant slog en flad bold ind i feltet, som hverken keeper, forsvarer eller Marvin dog nåede.

SIF-chancerne kom nu i en lind strøm. Jeppe Illum trykkede af fra feltkanten og var tæt på, Runsewe fulgte op, men sparkede forbi mål, og Bjarni spillede et-to med Marvin og kom fri tæt under mål … men blev blokeret på stregen. SIF-scoringen lå virkelig i luften i en første halvleg, hvor Blokhus FC var sporadiske gæster på de rødes halvdel uden på noget tidspunkt at teste Heinze i SIF-målet.

Kort inden pausen kom målet så. Jeppe Illum og Dennis Flinta spillede bande-spil på kanten, hvorefter Flinta sendte et indlæg i ind Blokhus’ felt. Med kattepoten lagde Christian Holst, der havde sneget sig ind i feltet, indlægget klar for Marvin Pouríe, som ikke svigtede i afslutningsøjeblikket. Med usvigelig sikkerhed bankede han de røde foran 1-0 efter et enkelt træk.

SIF indledte anden halvleg med at trykke Blokhus i bund, og det blev til flere nærgående forsøg i starten af anden halvleg, uden at den røde føring øgedes. Regnen tiltog hele kampen igennem, og spillet var præget af den nu ikke længere kun hurtige – men også tunge bane.

Blokhus burde til gengæld have reduceret efter en times spil, da nordjydernes topscorer, Nickolaj Thomsen, blev spillet fri foran mål. Angriberens afslutning ramte en SIF-forsvarer og røg til hjørne i stedet for ind bag Heinze.

Silkeborg tog dog styringen igen og pressede på for at fordoble scoringen. Tæt på var Jesper Mikkelsen efter 84 minutter. Mikkelsens frispark lige uden for feltet tog dog overliggeren og røg tilbage i spil i stedet for at lukke kampen definivt til SIFs fordel.

Kampen udviklede sig til en hektisk affære i de sidste minutter, hvor Blokhus kastede det hele frem i et forsøg på at reducere. En reducering blev det ikke til, og Silkeborg kunne rejse hjem til Søhøjlandet med et videre avancement i DBU Pokalen efter massivt spilovertag, mange chancer og lidt for lidt skarphed foran mål.

På søndag gælder det AaB på Mascot Park. Husk at komme forbi, så du kan se Silkeborg score for første gang på hjemmebanen i denne sæson. Det fortjener hjemmepublikummet i Silkeborg.

• 0-1 Marvin Pouríe (43.)