10. december 2016

SIF hentede point i årets sidste kamp

SIF kunne være tilfreds med et point i lørdagens kamp i Lyngby. Dermed slutter SIF’erne efteråret med 24 point for 21 kampe og en placering med muligheder til foråret.

SIF fortsatte stimen af pointgivende kampe, da det i årets sidste Alka Superligakamp i Lyngby blev 1-1. Robert Skov skaffede SIF føringen i en 1. halvleg, hvor gæsterne fra Søhøjlandet ellers generelt var under pres. Udligningen stod Bror Blume for inden pausen, og til trods for gode forsøg fra begge sider i de sidste 45 minutter endte det 1-1. SIF går dermed på vinterpause med 24 point efter 21 kampe.

For SIF blev kampen indledt med en god nyhed. Ved ankomst til Lyngby Stadion kunne Sammy Skytte for snurrende TV3-kameraer afsløre, at han har forlænget sin kontrakt med barndomsklubben med tre år med udløb ved årsskiftet 2019/20.

Peter Sørensen havde foretaget en enkelt ændring i startopstilling, idet Emil Lyngs indlægs-styrke var foretrukket til fordel for Emil Scheels powerløb.

Fra kampens start var det de rapfodede Lyngby-folk, der satte sig på begivenhederne. Med gode skideskift og hurtig boldomgang satte Lyngby SIF’erne under pres, og man skulle frem til det 20. minut, før SIF havde en egentlig chance. Det var Robert Skov, der kom på skudhold og fyrede et af sine lumske forsøg af. Bolden gik dog i sidenettet. På det tidspunkt havde Lyngby haft masser af spil og opløb til chancer, dog uden at komme igennem til de helt åbne muligheder.

Scoring af Skov
Skov’s forsøg var optakten til at SIF kom mere med. Kort efter havde Nicklas Helenius et godt gennembrud og skud – dog lige på målmand Jesper Hansen, mens Jeppe Kjær truede i den anden ende med et fladt skud, der gik lige forbi orangeklædte Thomas Nørgaards mål.

Nicklas Helenius kæmpede sig frem til SIF’s første hjørnespark i det 25. minut, og selv om det ikke førte til noget var det et signal om, at SIF kom længere frem. En bolderobring højt oppe på Lyngbys halvdel førte til halvlegens hidtil bedste SIF-chance ved Davit Skhirtladze, hvis flade skud dog blev klaret af Jesper Hansen.

Mange minutter yderligere var der ikke spillet, før SIF kom foran. Godt sammenspil i venstre side mellem Gustav Dahl og Robert Skov gav Skov en skudchance, og den slags skal man ikke give den formstærke SIF’er mange af. Robert Skov placerede bolden tæt op ad modsatte stolpe. 1-0 til SIF, ikke helt fortjent, men det betød ikke noget for SIF-gllæden på banen og i det modsatte hjørne, hvor de omkring 50 SIF-fans var placeret.

Lyngby udligner
Lyngby lagde i minutterne efter igen pres på SIF, og i det 34. minut kom resultatet. Et boldtab af Ibrahim Moro førte til en hurtig omstilling, og i tre forsøg fik Lyngby bolden i nettet. En fantastisk redning på stregen af Gustav Dahl gav en ripost til Bror Blume, der sparkede bolden i nettet til en ærgerlig omend fortjent udligning.

I pausen valgte Peter Sørensen at ændre på SIF’s venstrekant. Emil Scheel kom ind i sin vante rolle, hvor han erstattede Emil Lyng. Indenfor det første minut af 2. halvleg kom SIF frem til to chancer, begge ved Sammy Skytte. Først et godt venstrebens-hug lige over mål og dernæst en skudchance, der blev blokeret, efter snævert spil i Lyngby-feltet.

Lyngby var dog fortsat nærgående, selvom om SIF var langt bedre med i kampen efter pausen. Mikkel Rygaard havde den største chance i en god periode for Lyngby i halvlegens første tredjedel. Alene med SIF-keeper Thomas Nørgaard fra en lidt spids vinkel kom Nørgaard godt ud af målet og fik pareret og siden sikret sig bolden. Sikkert spil af SIF-målmanden.

SIF bedre med
Nicklas Helenius havde en chance på indlæg fra Gustav Dahl, men fik ikke rigtigt styr på bolden i skudafviklingen, så Lyngby-forsvaret kunne afværge til hjørnespark. Det var knap midtvejs i halvlegen. Kort efter gled Gammelby glimrende igennem i højre side og kom til baglinien. Hans flade indlæg blev afværget til nyt hjørnespark til SIF. Det begyndte at ligne et egentlig pres fra SIF’ernes side.

Lyngby var dog fortsat farlige – og ikke uventet var det Jeppe Kjær med halvlegens farligste forsøg 10 minutter før tid. Hans skud blev dog klaret af Thomas Nørgaard.

Superliga-debut til Mads Emil
I kampens døende minutter blev Mads Emil Madsen – endnu en af SIF’s egne – skiftet ind til sin debut i Alka Superligaen. Han havde tidligere på efteråret fået sin debut i en pokalkamp.

SIF spiller igen i eller omkring weekenden 18.-19. februar hjemme på Mascot Park mod Horsens. Spillerne vender tilbage fra ferie i starten af januar.

Alka Superligaen, 21. spillerunde, lørdag den 10. december 2016 kl. 16.00 på Lyngby Stadion:
Lyngby Boldklub – Silkeborg IF 1-1 (1-1)
Mål: 0-1 Robert Skov (28.), 1-1 Bror Blume (34.)
Advarsler: Simon Jakobsen, SIF.
Tilskuere: 2.036
Lyngby Boldklub (4-5-1): Jesper Hansen – Alexander Munksgaard, Mathias Tauber, Thomas Sørensen, Michael Lumb – Bror Blume, Martin Ørnskov, Mikkel Rygaard, Jesper Christjansen, Kristoffer Larsen (61.: Danilo Arrieta) – Jeppe Kjær.
Cheftræner: David Nielsen
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Gustav Dahl – Robert Skov, Ibrahim Moro, Sammy Skytte (87.: Mads Emil Madsen), Emil Lyng (46.: Emil Scheel) – Davit Skhirtladze (60.: Andreas Albers), Nicklas Helenius.
Cheftræner: Peter Sørensen.