11. august 2017

SIF tog forskud på Regatta-fyrværkeri

I næste uge brager festfyrværkerierne løs over Silkeborgsøerne, når byen står i Regatta-festens tegn. Fredag aften tog SIF forskud på fyrværkerifestlighederne med en 4-1 fest på JYSK park, hvor Helsingør ikke fik et ben til jorden. To gange Skhirtladze, Robert Skov og indskiftede Stephan Petersen stod for målene foran 5.246 tilskuere.

Peter Sørensen havde skiftet sit hold på to pladser i forhold til seneste kamp i Horsens. På midtbanen var Ibrahim Moro tilbage efter karantæne, hvilket fortrængte Mikkel Vendelbo til bænken, og på venstreback-positionen spillede Mikkel Cramer i stedet for en skadet Gustav Dahl.

Før kampen modtog Simon Jakobsen et eksklusivt ur fra Christoffersen Ure overrakt af Midtjyllands Avis’ sportsredaktør Peter A. Sørensen for titlen som sæsonens spiller i SIF 2016/17.

I optakten til kampen havde Peter Sørensen fokuseret meget på paratheden hos sine spillere fra første fløjt efter Horsens-kampen, hvor et tidligt mål til hjemmeholdet gjorde kampen svær for SIF’erne. Det virkede. Stadionuret havde ikke rundet to minutter, før SIF var foran.

Skhirtladze i centrum
Davit Skhirtladze var manden i centrum, først ved at fremtvinge et hjørnespark med gode driblinger i feltet og dernæst ved at udnytte tumult i det lille felt på hjørnesparket til at glide bolden i nettet fra tæt hold. Stor jubel hos SIF’erne og Skhirtladze, der var på måltavlen igen efter en længere pause.

Og så blev det 2-0 efter 15 minutter – igen efter et hjørnespark og igen med Davit Skhirtladze som målscorer. Den mand scorer altid to gange, når han scorer. Denne gang gik Mikkel Bruhn i Helsingør-målet fejl af hjørnesparket fra Casper Sloth, og så kunne Skhirtladze heade bolden stille og roligt i nettet til 2-0. Da var der kun spillet et kvarter.

Skov til 3-0
SIF fortsatte de offensive takter med Davit Skhirtladze i hopla. Særligt hjørnespark og indlæg fra fløjene skabte usikkerhed i Helsingør-forsvaret, og med Gustaf Nilsson som luftens herre foran gæsternes mål lurede det næste mål konstant.

Det kom i halvlegens sidste minut. Skhirtladze – igen kreativ – stak bolden dybt til Robert Skov. Han tog et træk udenom Mikkel Bruhn, der var stormet ud af sit mål, og så kunne han behersket lægge bolden i nettet til 3-0 føring ved pausen. Sikke en SIF-halvleg.

Helsingør-træner Christian Lønstrup tog konsekvensen af 0-3 og skiftede to spillere til 2. halvleg. Den ene, Adnan Mohammad, var tæt på at give nyt håb til gæsterne, da han kort inde i halvlegen slap fri – men vippede bolden forbi mål.

Overliggeren og 4-0
Det var også det, man så til Helsingør i resten af kampen. SIF fortsatte det inspirerede angrebsspil, og undervejs mod 4-0 ramte både Robert Skov og Casper Sloth overkanten af Helsingør-overliggeren. 4-0 målet stod indskiftede Stephan Petersen for i dt 67. minut, da han dukkede op ved bagstolpen på Robert Skovs flade indlæg. Nu var der taktfaste klapsalver fra SIF-fansene, mens Helsingørs 20-30 medrejsende fans tappert forsøgte at piske mod ind i deres nordsjællandske helte.

Det lykkedes ikke, selvom Helsingør fik et trøstmål syv minutter før tid ved Nicolas Mortensen. SIF kunne trække sig tilbage med en aldeles overbevisende sejr.

Næste opgave for SIF er påfredag i Randers, mens næste hjemmekamp er om 14 dage, 25. august kl. 20.15, hvor Hobro kommer på besøg på JYSK park.

Alka Superligaen, 5. runde, fredag den 11. august 2017 kl. 19.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – FC Helsingør 4-1 (3-0)
Mål: 1-0 Davit Skhirtladze (2.), 2-0 Davit Skhirtladze (15.), 3-0 Robert Skov (45.), 4-0 Stephan Petersen (67.), 4-1 Nicolas Mortensen (83.)
Advarsler: Ibrahim Moro, Davit Skhirtladze, Silkeborg IF, Søren Henriksen, Mikkel Bruhn, FC Helsingør.
Tilskuere: 5.246
Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Mikkel Cramer – Robert Skov, Ibrahim Moro (54.: Mikkel Vendelbo), Casper Sloth, Jeppe Okkels (64.: Stephan Petersen) – Davit Skhirtladze – Gustaf Nilsson (69.: Marc Rochester).
Manager: Peter Sørensen.
FC Helsingør (3-5-2): Mikkel Bruhn – Søren Henriksen, Andreas Holm, Martin Fisch – Johannes Ritter (46.: Adnan Mohammad), Ricki Olsen, Mikkel Basse, Anders Holst, Frederik Bay (46.: Nicolas Mortensen) – Mads Aaquist (80.: Lucas Ohlander), André Riel.
Cheftræner: Christian Lønstrup.