7. april 2019

Sen sejr og svære betingelser i Roskilde

På to sene mål af indskiftede Shkodran Maholli sikrede SIF sig sejren i Roskilde søndag eftermiddag og overtager dermed førstepladsen i NordicBet Ligaen.

SIF ligger nummer et i NordicBet Ligaen. Det er resultatet af søndagens begivenheder i den næstbedste fodbold-liga. SIF ordnede selv paragrafferne med en 2-1 sejr i Roskilde, og da Viborg samtidig spillede 2-2 mod Nykøbing FC, rykker SIF på førstepladsen med et points forspring til viborgenserne.

Det holdt dog hårdt for SIF, der havde svære betingelser på et meget ujævnt græstæppe i Roskilde Idrætspark, og man skulle helt hen i overtiden, før målene faldt. Indskiftede Shkodran Maholli lavede et gyldent indhop og scorede to gange inden Roskilde på kampens sidste spark reducerede tli 2-1, så nu har SIF også vundet ude i år – og kan gå ind til torsdagens topkamp mod Næstved med masser af selvtillid.

Ud fra devisen om aldrig at ændre på et vinderhold, havde Michael Hansen valgt samme startopstilling, som i 4-2 sejren over HB Køge en uge tidligere. Det betød bl.a., at Mikkel Vendelbo, der var vendt tilbage fra karantæne, måtte tage plads på bænken.

Roskilde havde den tidligere SIF’er, Jeppe Illum med for første gang, og han stod bag kampens første chance, da han blev spillet fri i SIF’s straffesparksfelt og fyrede af fra spids vinkel. Hedvall klarede med en parade, og riposten, som Illum også fik træf på, så bolden strøg ind foran, gav en hovedstødsmulighed med bolden på overliggeren, inden den blev tordnet over mål. Da var der spillet seks minutter.

Tilvænning på ujævnt græs
Første SIF-forsøg stod der Ronnie Schwartz på i det 11. minut. SIF-angriberen modtog en høj bold fra forsvarszonen fra Frederik Alves, fik den under kontrol og driblede sig fri til skud, som Frederik Schram i Roskilde-målet måtte parere over tværribben til hjørnespark. Knap midtvejs i halvlegen havde Valance Nambishi en hovedstødschance efter et hjørnespark. Han headede dog lige over mål. Kort efter brød Jeppe Okkels godt igennem i venstre side og centrede fladt til Marc Rochester. Hans forsøg strøg lige forbi mål. SIF var stille og roligt ved at æde sig ind i kampen efter en tilvænningsperiode til det ujævne underlag på Roskilde Idrætspark.

Det betød dog ikke, at Roskilde ikke stadig ville være med. Et farligt skudforsøg af Nicolai Vallys var kun en SIF-afretning til hjørnespark fra at bringe hjemmeholdet i front midtvejs i halvlegen. Det var dog SIF, der var mest angrebslysten, og det førte til en serie af hjørnespark, som SIF dog generelt fik for lidt ud af.

Stor chance til Carstensen
I de sidste sekunder af en 1. halvleg med SIF mest på bolden og Jeppe Okkels i hopla, men en nogenlunde ligelig chancefordeling, fik Rasmus Carstensen en gylden chance for at bringe SIF i front. Han blev sat godt op af Ronnie Schwartz, men måtte se sit skud pareret af en velspillende Frederik Schram i Roskilde-målet.

Første chance efter pausen tilfaldt Ronnie Schwartz, hvis skud dog gik lige over mål. I modsatte ende fik liga-topscorer Emil Nielsen en endnu større chance få minutter senere. I fri skud-position sparkede han dog lige på Oscar Hedvall, der samlede bolden sikkert op.

Det blev en halvleg med mange tilfældigheder og få chancer – tiltagende træthed og et ujævnt underlag er gode forklaringer på det. SIF’s største chance for at afgøre kampen kom i det 72. minut, da Stephan Petersen fandt Jeppe Okkels i feltet med en flad aflevering. Underlaget drillede dog Okkels, der fik dårligt træf på bolden, så blev det et halvforkølet spark.

Man skulle således helt ind i overtiden, før der for alvor kom gang i løjerne. Shkodran Maholli var på pletten to gange og sikrede dermed sejren og tre vigtige point til SIF. I de sidste sekunder fik Younes Bakiz reduceret til 1-2 for hjemmeholdet, men målet fik ingen reel betydning, da kampen blev fløjtet af sekunder senere. SIF sejrede på udebane for første gang i år – og overtog førstepladsen.

Næste kamp er allerede på torsdag, hvor SIF spiller topkamp mod Næstved. Der er kampstart kl. 18.45 på JYSK park. Køb billet til kampen her.

NordicBet Liga, 25. spillerunde, søndag 7. marts kl. 13.45 i Roskilde Idrætspark:
FC Roskilde – Silkeborg IF 1-2 (0-0)
Mål: 0-1 Shkodran Maholli (90.), 0-2 Shkodran Maholli (90.), 1-2 Younes Bakiz (90.)