17. august 2011

Pointdeling efter hård fight

1-1 endte det jyske opgør på Silkeborg Stadion. Længe så det ellers ud til at hjemmeholdet ville trække sig sejrrigt ud af kampen, men et mål af SønderjyskE ti minutter før tid satte en stopper for en silkeborgensisk sejr. Flinta scorede for de rødklædte og Heinze reddede et straffespark.

Intenst jysk opgør i sigte
Det var Superligaens geografisk sydligst beliggende mandskab, SønderjyskE, der søndag eftermiddag gæstede Silkeborg Stadion. Et jysk opgør, som plejer at byde på intens fight og viljestyrke fra begge af kampens aktører, og et opgør, som Silkeborg IF i sidste sæson trak sig sejrrigt ud alle de tre gange, de mødtes. Hjemmeholdet havde åbnet sæsonen nogenlunde godt; først med en sejr på udebane i Herning, dernæst et knebent nederlag i sidste minut mod Brøndby sidste lørdag. 3 point stod der altså på kontoen før dagens kamp, og det var ligeledes, hvad der stod på SønderjyskE’s bankbog efter de første to kampe. En sejr ville altså kunne bringe det ene hold op i den øverste halvdel af tabellen, mens det andet hold ville placere sig i den dårlige halvdel. Jo, der var nok at spille for i dagens tidlige kamp!

Cheftræner Troels Bechs startellever var bestående af stort set de samme spillere, som i de første kampe. Eneste ændring i opstillingen var, at Martin Svensson erstattede Kasper Risgård.

Lasse Heinze vogtede målet som sædvanlig, og til at hjælpe ham med at holde målet rent var Simon Jakobsen og Thorbjørn Holst Rasmussen i midterforsvaret, Christopher Poulsen på venstre backen og Dennis Flinta på den anden.

På midtbanen havde cheftræneren foretaget nogle rokeringer. Centralt udgjorde den anfører Martin Ørnskov, og han havde til dagens kamp fået Frank Hansen som makker, så SIF kunne få en masse afleveringer inde midt på. På kanterne havde Bech valgt Christian Holst i venstre side, mens Martin Svensson havde fået den højre – formentligt for at få en større gennembrudskraft og hurtighed i løbene fremad i denne side.

Helt i front skulle Kaimar Saag sparke boldene i kassen i samarbejde med Jesper Bech.

Kontrolleret start fra hjemmeholdet
Michael Svendsen skulle fløjte kampen, og straks da det første fløjt havde lydt, sparkede Poulsen en lang bold op til Jesper Bech, der dog ikke kunne nå bolden. SIF’erne lagde aggressivt fra land og satte sig på bolden. På et frispark to minutter inde i kampen forsøgte Holst således at overliste SønderjyskE’s målmand, Nathan Coe, der dog noget kluntet fik den vippet ud til siden. Her tog Frank Hansen bolden til sig, sparkede den ind i feltet, men Ørnskovs spark blev med fødderne pareret ud til et hjørnespark.

God start for hjemmeholdet, der tydeligvis havde intentioner om at viske det ærgerlige nederlag til Brøndby sidste weekend ud.

I forsvaret var der ligeledes kontrol over situationen, og sønderjyderne blev ikke for alvor farlige det første kvarter. I disse femten minutter var det hjemmeholdet, der var spilstyrende, havde masser af afleveringer på SønderjyskE’s halvdel og enkelte kvalificerede chancer.

Blot ti minutter inde i kampen var Troels Bech tvunget til at foretage sig sin første udskiftning, da Jesper Bech måtte udgå med en rygskade. Ind kom i stedet Kasper Risgård.

Udeholdet ville også lege med. Et gennembrud i SIF’ernes højre side var lige ved at blive farligt, da Frank Hansens glidende tackling ikke var nok til at få stoppet angrebet, men på skuddet mod mål fik Flinta heldigvis pareret.

Halvlunkent spil, brandvarmt sommervejr og et minuts vandpause
Det var en udfordring for SIF at bryde sønderjydernes sædvanlige, defensive spillestil, da de mange tilbagetrukne SønderjyskE-spillere i feltet oftest nåede først op til boldene på dødboldsituationerne.

En anden udfordring, som eksisterede for begge hold, var varmen. Af frygt for dehydrering valgte dommer Svendsen derfor at holde et minuts vandpause efter en halv time, så spillerne kunne få tanket op.

To minutter efter denne vandpause opstod der pludselig en stor chance til Quincy Antipas, da Ørnskov lavede en fejlaflevering lige foran feltet. Bolden blev opsnappet af Antipas, men det ellers gode skud fra kantspilleren blev pareret ud til hjørne af keeper Lasse Heinze.

Herefter var det værterne, der havde en stor chance. Et frispark – af i øvrigt mange – til SIF blev i højre side lagt ind i feltet af Poulsen, og Ørnskov fik headet på mål, men hovedstødet blev reddet på målstregen. Et par minutter senere ville Flinta også prøve sig med en afslutning – hans langskud fløj dog nogle meter over mål.

Flinta på måltavlen – SIF foran!
I en periode på ti minutters tid var der en lille smule dødvande på banen, og ingen af holdene kunne helt nå frem til nogle nævneværdige chancer. På hjørnespark landede bolden dog pludseligt, efter en fejlforsøgt clearing af Jonas Troest, ned for fødderne af Dennis Flinta, der stod inde midt i feltet en meters penge foran målet. Han hamrede til bolden, bolden landede i netmaskerne, og på den måde bragte SIF’erne sig foran lige før halvlegens slutning.

1-0, og SIF var ovenpå.

De sidste minutters overtid bød ikke på nogle store chancer, og Svendsen kunne derfor fløjte til halvleg. En halvleg med et overvejende SIF-overtag, der stod godt rustet i alle banens kæder. Kontinuerligt og sammenhængende spil var nogle af opskrifterne på en fortjent føring til hjemmeholdet.

SIF fortsatte i samme spor
Pausen var slut, og spillerne genindtrådte på banen. Ingen ændringer var foretaget.

SIF’erne fortsatte i samme gear som i første halvleg – med overtag og spillet foregående på udeholdets banehalvdel. To vellykkede indlæg og hovedstød fra først Christian Holst og senere Kasper Risgård sikrede, at SIF i de første fem minutter allerede havde haft to store chancer.

Svensson blev efter et kvarter med armen nedlagt i højre side, og det kostede SønderjyskE’s Jarl Storbæk et gult kort. Det efterfølgende frispark resulterede i et hovedstød mod mål, men strøg lige akkurat over overliggeren.

Straks efter forsøgte Ørnskov at overliste målmand Nathan Coe med et let lob, men for at bolden kunne have ramt det øverste målhjørne, skulle målet have været en lille smule højere og stået lidt mere til højre.

SønderjyskE-udskiftninger skabte problemer
64 minutter var der gået, da netop indskiftede Daniel Christensen forsøgte sig på kanten af feltet. Bolden skruede over mod den fjerneste, venstre stolpe, Heinze kastede sig til den højre, men heldigvis for SIF skruede bolden den forkerte vej og lige nøjagtig forbi mål. Senere prøvede en anden indskifter Tommy Bechmann et skud fra distancen. Heinze stod godt placeret og kunne opsamle bolden.

Da der var gået 67 minutter, blev der helt stille på Silkeborg Stadion. Eyjólfur Hédinsson modtog på et indlæg en bold lige foran mål, og med en let inderside kunne han sikre udligningen til udeholdet. Et mysterium var det derfor, at Hédinsson sparkede over mål, så hjemmepublikummet kunne ånde lettet op.

SIF kæmpede sig langsomt tilbage. Først gav en fejl på midten af banen fra sønderjydernes side en løs bold til Saag, som flot spillede bolden i en stikning til Risgård. Han tog et enkelt træk, så han en mod en med målmanden kunne forsøge sig med en afslutning. Afslutningen endte dog direkte på Nathan Coe. I situationen efter var det Thorbjørn Holst, der efter et godt indlæg headede over mål.

Uheld, uheld, uheld – og en smule held
Lige som det var begyndt at se godt ud igen, endte en bold pludselig ved SønderjyskE’s Hédinsson på kanten af feltet. En hård, flad bold blev skudt af sted, og Heinze kunne kun få fingerspidserne på, så bolden havnede i nettet. 1-1.

Uheldigt var det, at hjemmeholdet lige var begyndt at få overtaget igen i kampen, da SønderjyskE kunne udligne. Endnu mere uheldigt var det, at Ørnskov efter 84 minutter nedlagde Henrik Hansen i feltet, så dommer Svendsen ikke kunne andet end at dømme straffespark. Positivt var det derfor, at Heinze kunne redde straffesparket fra Henrik Hansen, så SIF stadig var inde i kampen.

Lige da uret havde rundet de 90 minutter, brændte Bechmann en kæmpe chance foran mål, da bolden ramte stolpen i stedet for at gå ind – meget symptomatisk, for afslutningen på kampen var i det hele taget gruopvækkende spændende.

Blandede følelser
Der var en følelse af både ærgrelse og lettelse, da kampen blev fløjtet af efter to og et halvt minuts overtid. Ærgerligt, fordi SIF havde været foran og i langt det meste af kampen også været spilstyrende, men alligevel befriende, fordi sønderjyderne brændte store chancer, i særdelsehed det straffespark, der blev reddet af Heinze.

Det var svært for SIF at bryde sønderjydernes defensiv, og spillet ej heller til en guldmedalje, men hjemmeholdet spillede stærkt i angrebet og havde mange gode pasninger, så en sejr havde ikke været ufortjent. Dennis Flinta blev valgt som SIFs bedste af publikum.

Men et point er bedre end ingen, og SIF kan nu bryste sig med at have fire point efter de første tre kampe i sæsonen.