21. august 2016

Ny nedtur for SIF på Mascot Park

Efter en godkendt præstation i Horsens for en uge siden kom SIF ned under græstørvene igen mod Viborg. Naboerne fra domkirkebyen vandt 5-1 på Mascot Park.

SIF oplevede søndag en ny nedtur på Mascot Park, da Viborg FF kunne rejse hjem med en solid sejr på 5-1. Bortset fra kampens indledende minutter var Viborg bedst på de fleste parametre i en kamp, der blev definitivt afgjort i de første tre minutter af 2. halvleg, hvor Viborg gjorde det til 3-0 og 4-0. Det lykkedes herefter for SIF at stoppe blødningen – og havde også forsøg til reducering med Emil Scheels stolpeskud midt i halvlegen som det bedste. I kampens døende minutter øgede først Jonas Kamper til 5-0 inden Andreas Albers på straffespark sørgede for SIF’s trøstmål.

Cheftræner Peter Sørensen havde måttet foretage en enkelt ændring i startopstillingen i forhold til seneste kamp – 3-3 i Horsens ugen inden. Thomas Nørgaard måtte melde forfald efter at have brækket den ene lillefinger under træning. Dermed var der lyn-debut til Jens Rinke, der blev hentet ind som målmandsgardering en uge tidligere.

SIF indledte kampen opportunistisk med meget boldbesiddelse og fine opspil, der dog ikke førte til helt åbne chancer. Viborg blev svækket tidligt i kampen, da Christian Keller måtte udgå med noget, der lignede en muskelskade i det ene lår. Han blev erstattet af George Fochive på den centrale midtbane.

Den første egentlige chance tilfaldt Viborg i det 21. minut på et tidspunkt, hvor viborgenserne var ved at komme sig over tabet af Keller. Jonas Kamper fyrede af fra distancen, men Jens Rinke i SIF-målet var vågen og fik pareret skuddet.

0-1 efter dødbold
Efter en periode med for mange boldtab midt i halvlegen fik SIF igen godt fat i kampen – uden at det dog blev til de helt oplagte chancer. Mest nærgående var et lumsk skud fra Mikkel Vendelbo, der sneg sig lige over trekantsammenføjningen hos Peter Friis Jensen i Viborg-målet.

En dødbold førte til kampens første mål – desværre var det til Viborg. Den vævre Jung-Bin Park sendte et indadskruet frispark tæt ind under mål, hvor SIF-forsvaret ikke fik clearet. I stedet kunne Mikkel Rask dukke op tæt under mål og sende bolden i nettet til gæsteføring. Jung-Bin Park og Serge Deblé med deres hurtige fødder i Viborg-angrebet voldte i det hele taget SIF-forsvaret vanskeligheder, og minuttet efter førings-målet var Jonas Thorsen tæt på 2-0 efter et velgennemført Viborg-angreb. Han sendte dog bolden over mål efter en feberredning af Rinke, der gav ham en ripost.

Viborg var i det hele taget farlig på det meste af det, de foretog sig. Efter et tungt pres og en serie hjørnespark blev det 2-0 til Viborg, igen ved Mikkel Rask. Igen havde SIFerne svært ved at få bolden clearet effektivt, så efter et hjørnespark kunne Rask samle bolden op på kanten af fletet, vende sig og sende læderet i nettet med et godt vristspark. Det var trængselstider for hjemmeholdet.

Mareridt fra 2. halvlegs start
Peter Sørensen foretog kort før halvlegs-slut sin første udskiftning, da Martin Thomsen gik ud og blev erstattet af Emil Lyng, og fra 2. halvlegs start kom Andreas Albers på banen i stedet for Nicolaj Agger.

Det hjalp dog intet, for SIf kom mareridtsagtigt dårligt ind til de sidst 45 minutter. Der var knapt spillet et minut, da Oliver Thychosen drev bolden frem i SIFs højreside. Han trak indad i banen, spillede bande på Serge Deblé og var fri i feltet. I den situation havde han let ved at passere en prisgivet Jens Rinke i SIF-målet.

To minutter senere blev ydmygelsen fuldbyrdet, da Jonas Kamper gjorde det til 4-0. Nu handlede det om at få sat en prop i hullet og reddet stumperne.

Reducering på straffespark
Det lykkedes, og til SIF’s fordel tæller, at det trods alt lykkedes at spille sig til chancer. Andreas Albers havde et skudforsøg, som Peter Friis Jensen måtte klare i vandret stil, mens Emil Scheel sparkede på roden af den ene stolpe. Også Nicklas Helenius var tæt på, men sparkede forbi tæt under mål efter en god vending.

I slutminutterne øgede Jonas Kamper først til 5-0 inden SIF fik sit trøstmål scoret af Andreas Albers på straffespark.

Det rokkede dog ikke ved, at det blev en trist eftermiddag på Mascot Park. SIF er fortsat uden sejr i Alka Superligaen.

Næste kamp er fredag, hvor SIF spiller mod Randers FC på Auto C Arena i Randers.

Alka Superligaen, 6. spillerunde, søndag 21. august kl. 13.00 på Mascot Park:
Silkeborg IF – Viborg FF 1-5 (0-2)
Mål: 0-1 Mikkel Rask (32.), 0-2 Mikkel Rask (41.), 0-3 Oliver Thychosen (46.), 0-4 Jonas Kamper (48.), 0-5 Jonas Kamper (85.), 1-5 Andreas Albers, st. (87.)
Advarsler: Jens Martin Gammelby, SIF
Tilskuere: 2.660
Silkeborg IF (4-4-2): Jens Rinke – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Mikkel Vendelbo, Mikkel Cramer – Nicolaj Agger, Mikkel Vendelbo, Martin Thomsen (45.: Emil Lyng), Emil Scheel – Davit Skhirtladze, Nicklas Helenius (78.: Jeppe Okkels)
Cheftræner: Peter Sørensen.
Viborg FF (4-4-2): Kristoffer Pallesen, Mikkel Rask, Søren Reese, Jonas Thorsen – Jonas Kamper, Jeppe Grønning, Christian Keller (12.: George Fochive), Oliver Thychosen (77.: Mathias Wichmann) – Jun-Bin Park (74.: Jeppe Curth), Serge Deblé.
Cheftræner: Johnny Mølby.