1. december 2016

Nerver på højkant i sejr på 2-1 til SIF

Nicklas Helenius blev mandag aften målhelt for SIF. Han scorede begge mål i 2-1 sejren over FC Midtjylland.

To mål af Nicklas Helenius i 2. halvleg sikrede SIF en meget populær sejr over naborivalerne fra FC Midtjylland. De knap 3.000 tilskuere måtte dog igennem en nervepirrende afslutning efter reduceringsmål af FC Midtjylland med et kvarter igen, og neglene blev bidt ned til rødderne i seks minutters overtid efter at Ibrahim Moro måtte fragtes fra banen på en båre med noget, der lignede en alvorlig knæskade.

Efter syv kampe i træk med samme startopstilling måtte Peter Sørensen foretage en enkelt ændring op til kampen mod FC Midtjylland. Mikkel Vendelbo måtte melde fra med hold i ryggen, og det gav plads til Sammy Skytte på den centrale midtbane.

I kampens indledning havde FC Midtjylland bolden mest, men der skulle dog gå 13 minutter, inden man kunne notere det første egentlige forsøg mod mål. Mikkel duelund vendte godt rundt i SIF-feltet og sparkede, men fik dårligt træf på bolden, så den flaksede til målspark. Næste FCM-chance lod ikke vente længe på sig. Et par minutter senere blev SIF-forsvaret fanget i ubalance og Tim Sparv kom til en åben skudmulighed midt for mål. Lykkeligvis for SIF’erne forsøgte Paul Onuachu at styre bolden i nettet ved at kaste sig efter bolden og snitte den med panden. Det betød, at den ændrede retning og gik forbi mål.

I det hele taget var FC Midtjylland i teten i denne fase af kampen. Gæsterne fra heden flyttede godt rundt med SIF-forsvaret med effektive sideskift, og ofte førte det til hele eller halve muligheder. Mikkel Duelund havde et skud, der gik lige forbi, da halvlegen var halvvejs, og kort efter havde Paul Onuachu et skud mod fjerneste stolpe, som Thomas Nørgaard måtte ud i fuld længde for at parere.

Første SIF-forsøg efter en halv time
Man skulle frem til det 30, minut, før SIF havde et forsøg mod mål. Jens Martin Gammelby udfordrede FCM-debutanen Andreas Poulsen, kom fri og fik fyret et godt venstrebens-skud af, der dog gik over mål.

Allerede i det 36. minut foretog Peter Sørensen sin første udskiftning I konsekvens af problemer i venstre forsvarsside røg Mikkel Cramer ud og blev erstattet af Gustav Dahl. Umiddelbart efter lykkedes det Davit Skhirtladze at få bolden i FCM-målet, men det blev korrekt underkendt for frispark mod målmand Johan Dahlin,

SIF kom bedre med mod halvlegens slutning, og Nicklas Helenius kom i det 41. minut lige nøjagtigt for sent til Eml Scheels flade indlæg ind foran mål. Lidt medvind til hjemmeholdet efter en vanskelig 1. halvleg, hvor det dog sluttede med halvlegens bedst tilbud til FC Midtjylland. Jens Martin Gammelby begik frispark på kanten af feltet, og Jakob Poulsen huggede bolden mod det ene hjørne. Manden med håret, Simon Jakobsen, fik dog panden på og afværget den truende situation til hjørnespark.

SIF bedre med
Fra 2.  halvlegs start var SIF bedre med efter en fordeling i boldbesiddelse på 69-31 i FC Midtjyllands favør før pausen. En soloaktion fra Robert Skov, der endte med et venstrebens-forsøg lige over mål, var et godt udtryk for nyvunden energi hos hjemmeholdet. Skov forsøgte sig med endnu et par soloaktioner i de følgende minutter, men i det ene tilfælde blev stikningen til Skhirtladze for spids, og i det andet sparkede han langt over mål. Det var dog et signal om mere offensivt gå-på-mod hos SIF’erne.

Det blev dokumenteret i det 57. minut, da Nicklas Helenius fik prikket bolden forbi Patrick Banggaard og slap fri til skud. Her svigtede den nordjyske skarpretter ikke. Han lagde bolden fladt i det modsatte hjørne uden chance for Johan Dahlin. SIF foran 1-0 – det var et helt andet hjemmehold man så i forhold til 1. halvleg.

Helenius igen på pletten
SIF fortsatte, og i det 62. minut tilkæmpede Davit Skhirtladze sig et straffespark, da Kian Hansen klodset nedlagde ham tæt på baglinien. Nicklas Helenius tog ansvaret, og i suveræn, sikker stil gjorde han det til 2-0 fra 11 meter pletten, hans 6. superligamål i denne sæon. Kampen var i den grad vendt på hovedet.

FC Midtjylland var dog ikke til sinds at overgive sig, og med et kvarter igen faldt reduceringen. Rilwan Hassan gled godt igennem i SIF’s højre forsvarsside, og Paul Onuachu udnyttede hans flade indlæg til at sende bolden i nettet. Der var lagt op til et spændende sidst kvarter.

Indskiftede Mikael Andersson havde en skudmulighed med syv minutter igen, men Thomas Nørgaard reddede i fin stil.

Ibrahim Moro måtte bæres fra banen med fem minutter igen efter at have været inde i en voldsom tackling med Jakob Poulsen. Det var det venstre knæ, den var gal med., og det så ikke godt ud for den hårdføre ghaneser. Det lykkedes dog SIF at redde stormen af og sikre sig de tre vigtige point – Emil Lyng var endda tæt på 3-1 i overtiden, men skød over.

SIF spiller igen allerede mandag aften, hvor SønderjyskE  kommer på besøg på Mascot Park. Der er kampstart kl. 18.00.

Alka Superligaen, 19. spillerunde, torsdag den 1. december 2016 kl. 18.00 på Mascot Park:

Silkeborg IF – FC Midtjylland 2-1 (0-0)
Mål: 1-0 Nicklas Helenius (57.), 2-0 Nicklas Helenius (st., 63.), 2-1 Paul Onuachu (74.)
Advarsler: Sammy Skytte, Gustav Dahl, SIF, Kristoffer Olsson, Kian Hansen, FCM.
Tilskuere: 2.943
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelgaard, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Mikkel Cramer (36.: Gustav Dahl) – Robert Skov, Sammy Skytte, Ibrahim Moro (88.: Emil Lyng), Emil Scheel – Davit Skhirtladze (79.: Andreas Albers), Nicklas Helenius.
Cheftræner: Peter Sørensen
FC Midtjylland (4-5-1): Johan Dahlin – Rasmus Nissen, Kian Hansen, Patrick Banggaard, Andreas Poulsen – Mikkel Duelund, Jakob Poulsen, Tim Sparv (56.: Rilwan Hassan), Kristoffer Olsson (79.: Mikael Andersson), Jonas Borring (64.: Rafael van der Vaart)- Paul Onuachu.
Cheftræner: Jess Thorup.

• 1-0 Nicklas Helenius (57.)
  • 2-0 Nicklas Helenius (st.