24. november 2012

Ingen point i sidste hjemmekamp

Det blev til et 0-2 nederlag til OB i eftermiddagens sene Superligakamp på Mascot Park. Krisztián Vadócz og Rasmus Falk scorede for fynboerne. Det mest positive for SIFs fans var et imponerende flot farvel til Tømrer.

OB var modstanderen til årets sidste hjemmekamp på Mascot Park. Det betød et gensyn med en gammel kending – nemlig den tidligere cheftræner, Troels Bech. Sidst han og OB lagde vejen forbi Søhøjlandet stjal fynboerne alle tre point. SIF’erne kom ind til opgøret med en ny portion selvtillid i bagagen efter deres flotte sejr i Haderslev i sidste runde. Og de røde virkede opsatte på at revanchere sig og samtidig give Tømrer en flot afsked med sin hjemmebane.

Første chance i opgøret tilfaldt da også Silkeborg. Daniel A. slog et præcist indlæg fra højresiden i det tredje minut, som traf Martin Svensson, der havde fået genvalg helt i front. Svenssons afslutning røg snært forbi den ene opstander, og heldet var dermed med den fynske keeper, Mads Toppel, der efterfølgende kunne sætte spillet i gang med et målspark.

Ti minutter senere, i det 13. minut, burde Silkeborg have bragt sig foran. Martin Svensson kastede et indkast ind i OB-feltet, og her røg bolden lidt frem og tilbage og endte til sidst foran Kasper Risgård, der forsøgte at styre bolden over Mads Toppel i OB-målet med hovedet. Igen var heldet med fynboerne, da Risgårds afslutning endte bag mål.

Ærgerlig OB-scoring og Kiilerich i flot fremdrift
OB var dog heller ikke ufarlige. I det 22. minut bragte de blåstribede fynboer sig foran. Rasmus Falk gik til baglinjen til højre for SIF-målet og smækkede en flad bold ind i feltet. Her kunne en udækket Krisztián Vadócz omsætte indlægget til scoring, da han fra sin position bagerst i feltet køligt lagde bolden forbi Heinze i målet.

Efter 39. minutter var de røde lige ved at bringe balance i regnskabet, da Sune Killerich bragte bolden frem i et sandt energirush. Midterforsvareren vandt bolden på midten af banen, og herefter gik det stærkt. Først satte Killerich den ene, så den anden OB’er af på sin vej fremad. Pludseligt befandt han sig nær det fynske felt. Her spillede han 1-2 med Jesper Bech og kom alene igennem til afslutning. Desværre var Mads Toppel på pletten og afværgede forsøget til hjørne.

Kort efter var Kiilerich igen i centrum, da han efter en infight med Morten Skoubo gik i græsset, efter at det så ud til, at han havde fået en albue i hovedet. Dommer Anders Poulsens fløjte forblev tavs, og Skoubo afsluttede efterfølgende på Heinze, der heldigvis var vågen og blokerede med en refleksredning.

Starten af 2. halvleg var præget af stillingskrig. Begge hold havde muligheder for at spille sig frem til chancer, men det blev aldrig rigtig farligt. I det 58. minut var Mads Toppel tæt på at gå skævt af et hjørnespark, men desværre gik bolden blot ud til et nyt SIF-hjørnespark. To minutter senere tog Christopher Poulsen et godt ryk på venstrekanten, men indlægget voldte ikke problemer for OB-målmanden.

‘Tømrer’ på banen til vild jubel
I det 63. minut slog OB’s Bashkim Kadrii et indlæg, som Andreas Johansson var tæt på at score på. Heldigvis for hjemmeholdet var Lasse Heinze klar med en fin redning. Da Henrik ’Tømrer’ Pedersen, Mr. Silkeborg, kort efter blev skiftet på banen til sin sidste hjemmekamp for SIF, fik de fremmødte SIF-fans dog noget at juble over på et koldt Mascot Park. ’Tømrer’ skulle herefter forsøge at jagte sit mål nummer 97 for de rød-hvide.

Med 12 minutter igen lavede Rasmus Falk en god vending på kanten af straffesparksfeltet og afsluttede resolut med et hårdt spark, som Lasse Heinze ikke havde mulighed for at afværge. 2-0-føring til OB efter en periode, hvor der ellers ikke rigtig havde været åbne chancer til nogen af holdene.

Som den ordinære spilletid løb ud, spillede Jesper Bech med en stikning Runsewe fri foran mål, men desværre var afslutningen lige på Mads Toppel. Flere chancer blev det ikke til, og efter fem minutters overtid fløjtede dommeren kampen af, og Silkeborg fik desværre ikke nogen point ud af årets sidste kamp på hjemmebanen.

Næste opgave for Silkeborg er på udebane mod FC Midtjylland i Herning – søndag den 2 december.