25. august 2013

Historien gentog sig: 4-2 sejr til SIF

Igen måtte tilhængerne gå grueligt meget igennem, inden SIF sikrede sig endnu en hjemmesejr. 4-2 blev det over Hvidovre på Mascot Park.

Kedeligt er det ikke at følge Silkeborg i denne sæson. Tilhængerne på Mascot Park måtte igen gennem en nerveflænsende oplevelse, da Hvidovre var på besøg søndag eftermiddag. To gange var SIFerne bagud, inden Morten Beck med to mål i 2.halvleg og Jesper Bech i overtiden kunne sikre hjemmesejren på 4-2 i en kamp, der på mange måder lignede den seneste hjemmekamp mod Lyngby.

Silkeborg var i kontrol i de fleste af de første 45 minutter. Hvidovre spillede afventende, hele tiden lurende på en opspilsfejl hos hjemmeholdet, mens SIF’erne udviste både tålmodighed og god angrebsopbygning.

Man skulle dog næsten et kvarter ind i kampen, inden den første reelle SIF-chance opstod. Nikolaj Ritter brød godt igennem på kanten og spillede bolden fladt på tværs i feltet, hvor Morten Beck sprang over, så Christian Sørensen fik en skudchance. Forsøget blev dog blokeret af en Hvidovre-forsvarer.

Samme Christian Sørensen havde endnu en god chance efter 23 minutter, igen på godt forarbejde af Nicolaj Ritter, der rev sig fri i venstre side efter forarbejde af Emil Scheel. Ritters indlæg til bageste stolpe headede Sørensen dog forbi.

Gæsterne kom foran
Stik imod spillets og chancernes fordeling var det Hvidovre, der kom foran i det 26. minut. Silkeborg-forsvaret var uopmærksomme på en returbold, som en udækket Ole Dau opfangede på kanten af feltet og knaldede i nettet bag en chanceløs Kasper Jensen.

Det lignede til forveksling en gentagelse af Lyngby-kampens 1. halvleg, men til forskel fra den kamp gav det fortsatte SIF-pres bonus før pausen. Udligningen faldt i det 37. minut – og logisk nok stod Christian Sørensen bag den scoring, han havde varmet op til i det meste af halvlegen. Jesper Bech lagde en skalpel-skarp aflevering ned midt i det centrale Hvidovre-forsvar, hvor Christian Sørensen modtog bolden, tog et træk og lagde den fladt forbi Andreas Larsen i gæsternes mål.

Kort inden måtte Nicolaj Ritter trække sig ud af kampen med en skade i baglåret, formentlig en fiberforstrækning, hvorefter venstre back-positionen blev overtaget af indskiftede Daniel A. Pedersen.

Flere minder om Lyngby-kampen
Det kunne være blevet 2-1 inden pauseteen, men Thorbjørn Holsts hovedstødsforsøg i halvlegens døende minutter blev godt klaret af Hvidovre-keeper Andreas Larsen.

Mindelserne om Lyngby-kampen blev genopvakt i starten af 2. halvleg, da Hvidovre kom foran 2-1. I et uopmærksomt SIF-forsvar kom Jonathan Nielsen forrest på bolden tæt under mål og kunne prikke den ind til gæste-føring.

Silkeborg-reaktionen var også den samme som i seneste hjemmekamp mod Lyngby: tungt pres og indskiftning af Christian Holst i stedet for Jeppe Illum i det 56. minut. Holst gjorde straks sin indflydelse gældende, da han med et fremragende fladt indlæg bragte Christian Sørensen i skudposition. Han blev dog blokeret i to omgange af Hvidovre-forsvaret.

Logisk udligning
Frank Hansen havde et lumsk skud efter 62 minutter, der dog blev opfanget af Andreas Larsen i Hvidovre-målet, og man skulle således fire minutter længere hen, før den logiske udligning faldt. Daniel A. Pedersen lagde bolden ind foran mål med godt indadskru. Her steg Morten Beck op og snittede den, så den sneg sig i nettet.

SIFerne jagtede herefter en forløsende 3-2 træffer, så Lyngby-resultatet kunne gentages. Morten Beck var tæt på i det 75. minut på en god stikning indenom forsvaret af Christian Sørensen, men den tidligere Skive-topscorer måtte se sit forsøg blokeret af Hvidovre-målmand Andreas Larsen.

Kampbilledet var entydigt. Hvidovre stod lavt, trak tiden ved hvert eneste spilstop og hjemmeholdet søgte hele tiden målchancerne. Den kom i det 79. minut på et godt opbygget angreb. Dennis Flinta løftede bolden frem til Emil Scheel, der trak sig fri i feltet og spillede fladt ind foran mål, hvor Morten Beck igen var på pletten med en snitter. Dennegang med foden, så bolden kunne snige sig over stregen via den ene stolpe.

Der kunne sagtens have været flere mål i kampen, bl.a. havde Morten Beck et hovedstødsforsøg på overliggeren og Daniel A. Pedersen et par gode skudforsøg, men det hele var ved at ende i en tro kopi af Lyngby-opgøret.

I afslutningen blev kampens spiller – kåret af fansene – Christian Sørensen udskiftet med Nicolaj Køhlert, og Thorbjørn Holst måtte til behandling for en flænge i hovedbunden, inden Jesper Bech gjorde det til 4-2 i kampens overtid. På en hurtig kontra svigtede Bech ikke alene med Hvidovres målmand. Og sådan endte endnu en medrivende eftermiddag på Mascot Park.

Med sejren rykker Silkeborg op på tredjepladsen i NordicBetligaen. Næste hjemmekamp i NordicBetligaen er 15. september mod Fredericia, men allerede torsdag aften i den kommende uge er der fodbold på Mascot Park igen, når AaB kommer på besøg i pokalturneringen. Der er kick-off kl. 20.30.

NordicBetligaen, 6. spillerunde

Silkeborg IF-Hvidovre 4-2 (1-1)

Mål: 26.: 0-1 Ole Dau, 37.: 1-1 Christian Sørensen, 49.: 1-2 Jonathan Nielsen, 66.: 2-2 Morten Beck. 79.: 3-2 Morten Beck, 90.: 4-2 Jesper Bech.

Silkeborg IF (4-2-3-1) Kasper Jensen – Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Jesper Mikkelsen, Nicolaj Ritter (32.: Daniel A. Pedersen) – Frank Hansen, Emil Scheel – Jeppe Illum (56.: Christian Holst), Jesper Bech, Christian Sørensen (80.: Nicolaj Køhlert)- Morten Beck.

Hvidovre (4-2-3-1): Andreas Larsen – Kristian Bo Andersen, Nick Andersen, Stefan Hansen, Mikkel Knudstrup (61.: Stefan Sørensen)- Morten Bech, Dia Raofat – Ole Dau, Jonas Hebo Rasmussen, Azad Corlu – Jonathan Nielsen.

Advarsler: Dennis Flinta, Christian Sørensen, Silkeborg og Jonas Hebo Rasmussen, Stefan Hansen, Stefan Sørensen, Hvidovre.

Tilskuere: 2.427

• 26.: 0-1 Ole Dau
  • 37.: 1-1 Christian Sørensen
  • 49.: 1-2 Jonathan Nielsen
  • 66.: 2-2 Morten Beck. 79.: 3-2 Morten Beck
  • 90.: 4-2 Jesper Bech.