5. april 2015

Hård fight førte til 2-2

SIF var både foran og bagud i søndagens kamp i Hobro, men det hele endte 2-2 med Nicolaj Agger som dobbelt målscorer for SIF.

For tredje kamp i træk gik SIF fra banen uden nederlag. Søndag blev det 2-2 i Hobro efter at SIFerne var foran 1-0 ved pausen. Nicolaj Agger scorede begge SIFs mål, og resultatet må betegnes som okay, efter at Hobro på en god start efter pausen var kommet foran på to mål af Mads Hvilsom.

Op til kampen blev SIF ramt af et par uheld, der fik konsekvenser for startopstillngen. Emil Scheel blev ramt af en ny skade, der forhindrede hans deltagelse, og på kampdagen måtte Daniel A. Pedersen melde fra med sygdom. Det betød, at Jens Martin Gammelby blev kastet ind på den centrale midtbane og at makkerparret i front blev Morten Beck og Nicolaj Agger.

Sygdom og skader stoppede imidlertid ikke SIF fra at komme betydeligt bedre fra start, end sidst de to hold mødtes på Mascot Park. Her kom Hobro i front efter 40 sekunder, men denne gang var det SIF, der tog teten tidligt. Efter godt to minutters spil sendte Frank Hansen sin holdkollega Nicolaj Agger afsted i dybden. Agger spurtede fra Anders Egholm og sendte i fri position bolden gennem benene på Hobro-keeper Jesper Rask. Da var der spillet to minutter og 30 sekunder – og SIF var foran 1-0.

At SIF ikke var på skovtur i Hobro demonstrerede Jesper Bøge allerede i minuttet efter, da han testede Thomas Nørgaard i SIF-målet med et godt skud, som SIF-keeperen måtte parere til hjørnespark.

I de følgende minutter foregik det meste på SIFs banehalvdel, dog uden at Hobro for alvor blev farlig samtidig med at SIF konstant lulede på de hurtige omstillinger – et kampbillede der egentlig passede SIFerne fortrinligt.

Farlige hjørnespark
Hobro fik sig dog tilspillet en række hjørnespark, og den slags ved man, at Hobro har en vis ekspertise i at udnytte. Det lykkedes dog SIFerne at afvise det meste, selv om der kom faretruende situationer ud af det.

Paradoksalt nok for kampbilledet var det et hurtigt kontra-angreb, der førte til Hobros hidtil største chance i det 23. minut. Martin Mikkelsen førte bolden frem i SIFs venstre-side, og den endte ved Quincy Antipas, hvis skud dog gik fladt forbi fjerneste stolpe. Minutter senere prikkede Dennis Flinta bolden i nettet hos Hobro efter gigantisk forsvars-koks hos hjemmeholdet – og godt SIF-pres – men Morten Beck blev korrekt dømt offside i situationen, der førte til “målet.”

SIF kom under pres fra 2. halvlegs start. Mads Jessen truede med et frisparks-forsøg, der tvang Thomas Nørgaard ud i fuld længde for at parere til hjørnespark, og på det spark faldt udligningen. I vanlig Hobro-stil blev bolden lagt tæt under mål, og den strøg over de høje Hobro-folk ved forreste stolpe, så fMads Hvilsom kun dukke op i “hullet” og heade bolden ind til 1-1 fra nært hold. Og Hvilsom var slet ikke færdig. Fem minutter senere tog han en dribletur opad banen, ind i banen, lagde an til skud, tog en dribling – og fyrede af fra 30 meter, så bolden susede i nettet tæt op ad den ene stolpe. Hobro havde vendt kampen.

To dobbelte målscorere
Nu skulle SIF i offensiven. Og det kom de. Blot fem minutter senere fik kampen sin anden dobbelte målscorer, da Nicolaj Agger udlignede. Hobro tabte bolden omkring midten af banen, Morten Beck strøg afsted i venstresiden og på midten fulgte Agger med. Han modtog en præcis aflevering, som han satte indersiden på, så bolden strøg i nettet. Det var en meget livlig start på 2. halvleg.

Midt i halvlegen blev Robert Skov udskiftet til fordel for Jeppe Illum, og Morten Beck havde et godt skudforsøg, som Jesper Rask i Hobro-målet dog reddede. Også Nicolaj Agger truede med et skud i sidenettet. Også Hobro havde sine chancer, bl.a. et godt skud af Dennis Høegh med fem minutter igen, som dog gik forbi mål.

SIFs næste kamp er hjemme på Mascot Park. Næste mandag, den 13. april, kommer FC København på besøg med kampstart kl. 19.00.

Alka Superliga, 23. spillerunde, søndag den 5. april kl. 17.00 på DS Arena:
Hobro IK – Silkeborg IF 2-2 (0-1)
Mål: 0-1 Nicolaj Agger (3.), 1-1 Mads Hvilsom (50.), 2-1 Mads Hvilsom (55.), 2-2 Nicolaj Agger (60.)
Advarsler: Nicolaj Ritter, Nicolaj Agger, Jens Martin Gammelby, Frank Hansen, Adeola Runsewe, SIF.
Tilskuere: 2.940
Hobro IK (4-5-1): Jesper Rask – Jesper Bøge, Mads Justesen, Anders Egholm, Jacob Tjørnelund – Martin Mikkelsen, Jonas Damborg, Mads Jessen (85.: Thomas Hansen), Martin Thomsen, Mads Hvilsom – Quincy Antipas. (77.: Dennis Høegh)
Cheftræner:  Jonas Dal
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter – Robert Skov (68.: Jeppe Illum), Jens Martin Gammelby, Frank Hansen, Adeola Runsewe – Morten Beck, Nicolaj Agger.
Cheftræner: Kim Poulsen.

• 0-1 Nicolaj Agger (3.)
  • 1-1 Mads Hvilsom (50.)