7. august 2011

Farum-forbandelsen fortsatte

Et massivt SIF-overtag i første halvleg og starten af anden var ikke nok, da silkeborgenserne i dag gæstede Farum Park. En føring på 0-1 ved pausen blev erstattet af et 2-1-nederlag ved kampens afslutning. Målt på store chancer var det resultat ufortjent, for SIF burde have lukket kampen allerede i 1. halvleg.

Farum-forbandelsen
Farum er ikke en by, som SIF har gode minder fra. Her hører FC Nordsjælland nemlig til, og netop på Farum Park er det lykkedes nordsjællænderne at vinde over silkeborgenserne i fem af de seneste seks kampe, holdene har mødtes her. Det skulle revancheres i dagens dyst mellem de to mandskaber. Silkeborg var inden opgøret kommet klart bedst ud af sæsonens første tre kampe med en sejr, en uafgjort og et nederlag, og med fire point havde de tre point flere end nordsjællænderne, der med en enkel uafgjort kun havde et point.

Cheftræneren for SIF-mandskabet Troels Bech var tvunget til at foretage nogle udskiftninger i startopstillingen, da Jesper Bech var ude med en rygskade, han påtog sig i sidste rundes kamp mod SønderjyskE. I stedet var Henrik ”Tømrer” trådt ind i angrebet, så han med sin fylde og kraft kun skabe lidt ravage i FCN-forsvaret.

Mellem stængerne stod Lasse Heinze som sædvanlig. Lige foran ham skulle det efterhånden faste makkerpar Thorbjørn Holst Rasmussen og Simon Jakobsen i midterforsvaret forsøge at hjælpe Heinze til at holde FC Nordsjælland fra fadet. Backpladserne udgjorde Christopher Poulsen i venstre side og Frank Hansen i højre.

Midtbanen bestod af Martin Ørnskov og Kasper Risgård centralt, Dennis Flinta på højre kant og Christian Holst på venstre.

I angrebet skulle Henrik Tømrer Pedersen, i øvrigt som anfører, agere målskytte med Kaimar Saag.

En rodet affære fra kampens start
Efter Peter Rasmussens første fløjt vekslede spillet lidt frem og tilbage. Ingen af holdene tog teten, men det var tydeligt, at SIF’erne forsøgte at spille bolden op på Henrik ”Tømrer” i angrebet, og ligeledes at de gerne ville spille bolden op i højre side, hvor Dennis Flinta var trukket en position længere frem på banen, så han i dag spillede højre kant.

På et tidspunkt var det lige ved at blive til den første store chance for silkeborgenserne, men det lykkedes ikke Christian Holst at få Ørnskovs ellers gode stikning med sig, og angrebet løb ud i sandet. Kun et par minutter senere fik SIF så endelig den første afslutning på mål. Et indlæg fra Poulsen landede efter en smule fumlen for fødderne af Risgård, der med en vrist sparkede den ind på målmand Jesper Hansen, som kunne gribe bolden.

SIF spillede sig langsomt ind i kampen, og et minut senere lykkedes det igen udeholdet at spille forbi FCN-forsvaret, da en pludselig chance opstod til Kaimar Saag. Angriberens skud blev dog uheldigvis skudt ved siden af målet.

Da der var gået tyve minutter, fik SIF igen tilspillet sig en god chance. Efter godt kombinationsspil mellem Flinta og Hansen endte bolden ved netop Hansen, som trykkede af fra distancen. Jesper Hansen fik vippet skuddet over mål.

Der var ingen af holdene, der decideret var spilstyrende, og kampen bølgede frem og tilbage, men boldene skyllede alligevel primært mest ind over Nordsjællands mål.

Nordsjællænderne ville også lege med og prøvede sig med nogle langskud. Hjemmeholdet spillede først bolden ind over midten til Nicolai Stokholm, som fyrede et langskud af lige ude foran feltet. Afslutningen blev dog lige akkurat sparket forbi Heinzes venstre stolpe. Senere var det Enoch Adu der et par meter længere ude fra forsøgte sig. Denne gang endte den over mål.

Tømrer med kanon-assist – Risgård på tavlen
Efter en halv times ufokuseret spil fra begge mandskaber lykkedes det endelig for alvor SIF’erne at splitte nordsjællændernes forsvar helt ad. En perfekt placeret aflevering i dybden til Kasper Risgård – som af Troels Bech netop tit er blevet rost for sine dybdeløb – blev efter nogle få træk rigtig farligt, og en mod en skød Risgård på mål, bolden fløj i nettet, og de medrejsende fans kunne bryde ud i jubel.

1-0. ”Tømrer” assist og Risgård første målscorer.

Massivt pres fra Troels Bechs tropper indtil halvleg
Derefter fortsatte presset på hjemmeholdets banehalvdel. Flere gode gennembrud på venstre side af især Christopher Poulsen førte til flere farlige angreb.

Når Kasper Hjulmands mandskab for en sjælden gang havde en farlig chance, var keeper Lasse Heinze heldigvis parat. Et skud fra Rawez Lawan blev lige nøjagtigt ikke blokeret af SIF-forsvaret, men Heinze fik fingrespidserne på, og bolden blev snittet ud til et hjørnespark. Faren afværget.

Kort før pausen skulle der have stået 2-0 på tavlen. Risgård modtog en lang bold fra forsvaret, spillede bolden ind til Christian Holst, men ærgerligt nok lykkedes det ikke for ham at få bolden sparket i mål, og det endte i stedet med et hjørnespark. Det efterfølgende hjørnespark gav SIF-spillerne flere gode muligheder for at få sparket på mål, men helt ind ville bolden ikke. I samme angreb blev Kasper Risgård nedlagt midt foran mål i straffesparksfeltets bue. Christian Holst tog frisparket, men det kvalificerede spark ramte overliggeren.

FC Nordsjælland virkede helt rystede, og fejlafleveringer prægede deres spil. SIF fortsatte dominansen, indtil Peter Rasmussen kunne fløjte til halvleg.

SIF havde langsomt spillet sig mere og mere ind i kampen, og i slutningen af første halvleg virkede de næsten flyvende. Gennembrud på kanterne, usikkerhed i FCN-forsvaret, en assist fra tømreren og et mål af Kasper Risgård havde sikret, at SIF kunne gå til pause med en 1-0-føring.

SIF-dominansen fortsatte efter pausen, men så…
Ud kom spillerne. SIF fortsatte i samme takt, som de var gået til pause i. Frank Hansen prøvede sig med en flugter i siden af feltet, Jesper Hansen kunne dog med lidt af en feberredning skubbe den ud til siden.

Der skulle blot gå et par minutter, før SIF fik deres anden store chance. I en stikning fik Saag flot løbet bolden mod mål, men den sidste hurtighed foran mål manglede, og FCN kunne nå at få blokeret bolden ud til hjørnespark, før angriberen fik sparket på mål.

Fodbold kan være et uretfærdigt spil – det beviste kampen i dag. Efter 57 minutter fik Rawez Lawan spillet en bold ind midt i feltet til indskifteren Nichlas Rohde, der udækket kunne sparke bolden i kassen. Første gang i lang tid at hjemmeholdet kom frem til en chance, og så scorede de. Ærgerligt og ufortjent.

Kampen gik nu tilbage i samme rille som i starten af kampen, og indianerfodbolden vandt indpas; store huller i begge forsvar og chancer i begge ender. Sådan fortsatte kampen i et kvarters tid.

FC Nordsjællænderne ville ikke lade SIF’erne rejse hjem med en uafgjort. Derfor sparkede Nicolai Stockholm bolden ind i mål, da han efter en aflevering fra Henrik Kildentoft lykkedes med at bryde igennem SIF-forsvaret. Han kunne score til 2-1 og på den måde gøre ondt værre for udeholdet.

SIF havde mistet grebet om kampen – uheldigt, men også en smule selvforskyldt.

Hverken indskiftningen af Marvin Pourié eller Martin Svensson med tyve minutter tilbage af kampen kunne bringe SIF tilbage i kampen. Før SIF fik spillet sig helt frem til målet, løb angrebene ud i sandet, og udeholdet blev ikke for alvor farlige til slut.

Heller ikke fire minutters tillægstid var nok, og dommer Peter Rasmussen kunne fløjte kampen af. På den måde blev en 0-1 føring, dominans fra et velspillende SIF-mandskab og højt humør ved pausen vendt til et ærgerligt og smule ufortjent nederlag på 2-1.

Et brag af et lokalopgør i vente
Holdet, som de fleste silkeborgensere elsker at hade, AGF, besøger om 8 dage Silkeborg Stadion, hvor der skal kæmpes om håneretten i et formentligt nervepirrende rivalopgør.

Lokalbraget Silkeborg IF – AGF spilles mandag den 15. august klokken 19:00 i Silkeborg.

• 0-1 Kasper Risgård (29)
  • 1-1 Nichlas Rohde (57)
  • 2-1 Nicolai Stokholm (76)