25. april 2015

Endnu et smalt nederlag til samlingen

Lørdagens Alka Superligakamp i Farum sluttede med en smal 1-0 sejr til hjemmeholdet. Dermed led SIF sit andet 1-0 nederlag i træk.

Selv om SIF havde chancer, der kunne have fortjent registrering på måltavlen, led Kim Poulsens tropper lørdag det andet 1-0 nederlag i træk. På Farum Park sejrede FC Nordsjælland på det mål, Emiliano Marcondes scorede i 1. halvleg.

Cheftræner Kim Poulsen havde kun foretaget en enkelt ændring i SIFs startopstilling i forhold til seneste kamp mod FC Midtjylland. I stedet for karantæneramte Frank Hansen var Daniel A. Pedersen tilbage i startopstillingen, hvor han udgjorde den centrale akse på midtbanen sammen med Jens Martin Gammelby.

SIF indledte optimistisk med højt pres på hjemmeholdet. Allerede efter to minutter havde Nicolaj Agger en stor chance, som han selv skabte med en opportunistisk solotur i højre side. Han skud fra spids vinkel gik dog lige over mål.

FC Nordsjælland var dog hurtigt med i kampen, og Uffe Bech fra kun en Thorbjørn Holst-blokering fra at bringe hjemmeholdet i front efter fem minutter efter et godt løb og fin aflevering fra Joshua John.

Kampen begyndte at sætte sig – SIF kompakt forsvarende med de to fire-kæder foran eget felt og FC Nordsjælland i forsøg på at kombinere sig igennem. I det 17. minut førte et SIF-boldtab til en farlig chance til hjemmeholdet, da Uffe Bech spurtede fri, men placerede sit skud i sidenettet. SIF var farlig i det hurtige omstillingsspil, således kom Nicolaj Ritter frem til en god skudchance i det 21. minut, hvor bolden dog gik lige forbi fjerneste opstander. I den anden ende viste Uffe Bech atter farlighed med et skud lige over mål efter en hjørnesparksripost.

Debut til Salquist
Et par minutter senere måtte Thorbjørn Holst behandles på banen, da han virkede groggy. Episoden endte med udskiftning, da Holst tydeligvis var påvirket af det slag han fik i hovedet i en hovedstødsduel i kampens indledning. Det gav debut til unge Tobias Salquist, der gik ind på hans plads i det centrale forsvar. Det ændrede ikke på kampbilledet med SIF i den forsvarende rolle med lejlighedsvise kontrastød. Efter den halve time var et af dem tæt på at give mål-bonus. Nicolaj Agger fangede et indlæg fra Daniel A. Pedersen ved bageste stolpe og spillede videre til Mortebn Beck, hvis skud gik lige over mål.

FCN-presset gav bonus efter 34 minutters spil, da gode kombinationer i hjemmeholdets højre side bragte Emiliano Marcondes ind i feltet med bolden på fødderne. Her driblede han sig fri og sendte bolden under Thomas Nørgaard i SIF-målet. Ufortjent var det vel ikke, selv om kampen målt på chancer havde været lige indtil da.

SIF gik højere op
Stillingen holdt til pausen, og fra 2. halvlegs start lagde SIF presset højere oppe på banen. En skudchance til Dennis Flinta blev det til, men fra spids vinkel blev bolden pareret til hjørnespark af FCN-forsvaret. Hen imod timen fik hjemmeholdet igen bedre fat og havde et par giftige skudforsøg, bl.a. ved Joshua John, der fik held til at komme fri via et af sine karakteristiske ryk ind banen. I det 60. minut diskede Thomas Nørgaard således op med en god redning på et Joshua John skud.

Fra bænken reagerede Kim Poulsen på føringen til hjemmeholdet ved at skifte Jeppe Illum ind efter godt en times spil. Han erstattede Robert Skov.

Det ændrede dog ikke for alvor på, at kampbilledet i 2. halvleg havde udviklet sig i stil med billedet før pausen. FC Nordsjælland havde bolden mest og skabte også ind imellem farlige chancer – primært på skud fra distancen. SIF truede på et hjørnespark i 80. minut, da Morten Beck fik tiltvunget sig plads, men chancen løb ud i sandet.

Flere mål blev det dog ikke til, og dermed var 1-0 nederlaget et kendsgerning for SIF.

SIF spiller igen næste lørdag. Det er på Mascot Park, hvor SønderjyskE kommer på besøg med kampstart kl. 17.00.