27. oktober 2012

De misbrugte muligheders kamp

Silkeborg kæmpede bravt, men kynismen manglede, hvorfor Randers endnu engang løb med alle tre point på Mascot Park. Den tilbagevendte topscorer, Marvin Pourié, havde ellers sikret SIF en rigtig god start.

Efter et nederlag til de danske mestre fra FC Nordsjælland i sidste runde, skulle SIF’erne tilbage på sporet mod de kronjyske heste fra Randers FC. Sidst Randers besøgte Mascot Park løb de med alle tre point på en sen scoring af Alexander Fischer.

Fischer var ikke med i dagens opgør, men det var til gengæld Silkeborgs topscorer Marvin Pourié, der havde udstået sin to-kamps karantæne, efter han pådrog sig et rødt kort i hjemmesejren mod AaB den 30. september. Og Marvin kom straks i centrum. Efter blot syv minutter scorede han nemlig kampens første mål.

Pourié modtog bolden midt på Randers’ halvdel, vandt duellen med Mads Fenger, hvorefter han blot manglede at passere David Ousted i målet. Med vanlig sikkerhed bankede han læderet forbi Ousted og sikrede Silkeborg en fordelagtig start på kampen.

Randers slog dog hurtigt tilbage igen. Efter 18 minutter udplacerede Ronnie Schwartz Heinze i målet og udlignede den tidlige SIF-føring. Målet opstod efter, at Jonas Borring viste gode takter på venstrekanten efter et kort hjørnespark og spillede Tidiane Sane fri i feltet. Sane lagde derefter bolden til rette for Schwartz, der hamrede bolden helt op i målhjørnet til stillingen 1-1.

Begge hold kæmpede om at få initiativet i kampen, men Silkeborg kom frem til de største chancer i denne periode. Først var Frank Hansen tæt på, da han var alene igennem mod Ousted. Hansen overplacerede desværre sit skud. Kort efter var Runsewe ved at drible sig igennem hele Randers-defensiven. Det lykkedes dog Mads Fenger at komme på tværs, så afrikaneren ikke bragte Silkeborg i front.

Bort set fra Randers’ mål havde Lasse Heinze ikke haft meget at lave i første halvleg. Efter den halve time viste han dog klassen og diskede op med en regulær klasseredning, da Pierre Boya afsluttede fra 25 meter.

Og Randers fortsatte med at være farlige. Efter 36 minutter bragte Pierre Boya således kronjyderne foran, da han afsluttede en Randers kontra med at sætte indersiden på Tidiane Sanes flade indlæg, og Randers gik dermed til pause foran 1-2.

Første chance efter teen tilfaldt værterne, da Runsewe afsluttede efter et hjørnespark i højresiden. Nigerianerens forsøg manglede ikke fart, men præcision, og forsøget strøg derfor lige over både overligger og Ousted.

Kampen forsatte i jævnt tempo, hvor Silkeborg var mest på bolden uden dog for alvor at true et kompakt og afbalanceret Randers-forsvar anført af Chris Sørensen.

Silkeborg forsøgte det meste – indlæg fra begge sider, spark udefra, kombinationer og driblinger uden for feltet. Men lige lidt hjalp det. Den reducerende scoring kom aldrig, og SIF måtte gå fra banen uden point.