27. november 2010

Ærgerligt nederlag til FCM

Silkeborg IF tabte lørdag 2-1 til FC Midtjylland på trods af et massivt pres mod FCMs mål i de døende minutter. Frank Hansen reducerede med fem minutter tilbage af kampen.

Troels Bech havde til lørdagens lokalopgør lavet to ændringer i startopstillingen i forhold til sidste weekends kamp imod Esbjerg. Dennis Flinta var ude med karantæne, og hans plads blev overtaget af Thomas Hansen. I angrebet var Henrik ”Tømrer” Pedersen blevet foretrukket i stedet for Rajko Lekic, mens Christian Holst gik ind på midtbanen i stedet for Thomas Hansen.

Det gav følgende startopstilling:

Lasse Heinze, Thomas Hansen, Jim Larsen, Simon Jakobsen og Christopher Poulsen.

På midten lå Martin Svensson, Martin Ørnskov, Frank Hansen og Christian Holst.

I angrebet lå Jesper Bech og anfører Henrik ”Tømrer” Pedersen.

Sne på banen – og orange bold
Sneen er i de seneste dage væltet ned over Jylland, men i Herning var snefaldet ikke helt så voldsomt som i Silkeborg.

Tidligt lørdag blev sneen fjernet fra banen, men ved kampens start lå der stadig et lille hvidt lag oven på den ellers bløde bane.

Det lille snelag gjorde, at banen fik en glat overflade, som den orange bold kunne skøjte på. Det skulle nok blive interessant at se på.

Store SIF-chancer fra første minut
Kampen var ikke engang et minut gammel, før SIF fik kampens første store chancer. Lynhurtige Martin Svensson spurtede forbi Jesper Juelsgård, og fra en skæv vinkel afsluttede han lige forbi Jonas Lössl i FCM-målet – men desværre også lige forbi målstolpen. Stor chance og god åbning på kampen.

Og chancerne fortsatte for udeholdet. Efter fire minutter var Henrik ”Tømrer” Pedersen – i korte ærmer! – tæt på snyde Jonas Lössl ved en tilbagelægning fra Martin Albrechtsen. ”Tømrer” kom helt til baglinjen, hvor Lössl var sat helt af, men desværre blev vinklen for skarp. Det var den anden store chance inden for de første fire minutter af kampen.

I den anden ende vågnede FC Midtjylland også op, og fik umiddelbart efter et skud på stolpen. Jo jo, der var gang i denne spektakulære kamp allerede fra begyndelsen.

Højt tempo – og ny chance til SIF
Selv om chancerne for en stund forsvandt fra kampen efter den eksplosive start, fortsatte det høje tempo, der blev lagt fra begge hold. Silkeborg IF mødte vestjyderne højt på banen og lagde et fornuftigt pres, når FCM havde bolden.

Efter tyve minutters spil blev Jesper Bech flot spillet fri i venstre side af Christian Holst, men selv om Bechs afslutning snød Jonas Lössl, så var den ikke præcis nok. Så var vi oppe på tre gode SIF-muligheder.

Halvvejs i første halvleg fik FC Midtjylland et lidt tvivlsomt frispark udenfor Lasse Heinzes straffesparksfelt, som Jesper Juelsgaard med et følt spark var tæt på at dirigere ind. Sparket gik heldigvis en centimeter eller to forbi stolpen.

Lössl fumlede – tæt på mål
Efter knap en halv time var det så endnu engang tæt på et SIF-mål. Christian Holst tog chancen langt udefra, og på den glatte bane kunne Jonas Lössl ikke holde bolden, som han i stedet for var tæt på at fumle i mål. Det kunne have været et spøjst føringsmål til udeholdet.

Målene manglede fortsat, men det gjorde underholdningen heldigvis ikke foran et sparsomt publikum i Vestjylland. SIF-tilhængere manglede der dog ikke, og de satte god stemning på tribunerne bag Lasse Heinzes mål.

Holst i god form
Kampen var efterhånden begyndt at forme sig, som man kunne forvente. Hjemmeholdet var mest boldbesiddende og forsøgte med hurtige kanter at komme frem til chancer. SIF forsøgte derimod på hurtige omstillinger.

Ved første halvlegs slutning ebbede tempoet en smule ud, og ingen af holdene formåede rigtigt at sætte pres på modstanderen. FC Midtjylland havde et lille overtag, men SIF var slet ikke ufarlige i det hurtige direkte spil med blandt andre Christian Holst som en god spilstation og afslutter.

Første halvlegs sidste chance tilfaldt Sylvester Igboun fra FCM, som skød snert forbi Lasse Heinze og SIFs mål.

Bælum ind i pausen
I pausen gik Thomas Hansen ud til fordel for Thomas Bælum, som gik direkte ind på højre back.

Anden halvleg åbnede ikke helt så livligt som første halvleg, men begge hold havde alligevel muligheder. Henrik ”Tømrer” Pedersen havde blandt andet et indlæg på tværs af banen tæt foran mål, som blev pareret til hjørnespark.

1-0 til FC Midtjylland
Men det var desværre i den anden ende, der gik hul på bylden. Efter et indlæg fra FCMs højre side havnede bolden tilfældigt ved Martin Albrechtsen, som kunne sparke bolden op i nettaget bag Lasse Heinze. 1-0 til hjemmeholdet. Øv!

Det var desværre lidt for nemt for hjemmeholdet at spille sig frem til dét føringsmål.

Poulsen på overliggeren
Målet tog dog ikke gejsten fra SIF, som fortsatte jagten på selv at score mål. Efter en lille times spil havde Christopher Poulsen bolden et godt stykke udenfor FCMs straffesparksfelt. Han knaldede kanonen af, og bolden gik i en bue over en solgt Jonas Lössl, hvorefter den ramte overliggeren tæt på trekantssamføjningen.

Det var ualmindeligt tæt på en udligning!

Kort efter var SIF igen på spil, da Jesper Bech var tæt på at spille ”Tømrer” fri i feltet.

Lekic på banen
Efter 65 minutters spil kom også Rajko Lekic på banen i stedet for Henrik ”Tømrer” Pedersen, som havde ydet en rigtig god arbejdsindsats i front.

Fordelingen af spillet var efter FCMs mål blevet ændret en smule. Nu var det SIF, som forsøgte at bygge spillet op, mens FCM levede på hurtige og farlige kontrastød.

Med tyve minutter tilbage af kampen blev SIF efter al sandsynlighed snydt for et straffespark. Christian Holst hamrede bolden mod mål, men bolden prellede af på Jesper Juelsgårds hånd – men dommerens fløjte var tavs. Suk!

Det var en rigtig god periode for Silkeborg IF, som formåede at sætte et godt pres på FCM.

I samme periode blev Kaimar Saag sendt i aktion i stedet for Martin Svensson i et forsøg på at fremtvinge udligningen.

Ny scoring til FCM
Men bedst som det gik godt for Silkeborg IF, gav FCM et nyt stød i nyren til udeholdet. Et indlæg fra FCMs højre side gik på tværs af målstregen, og bagerst stod Jonas Borring, som nemt kunne score til 2-0.

Samme Borring var tæt på at slukke lyset for Silkeborg IF i minuttet efter, da han kom alene igennem, men her brændte han heldigvis.

Med et kvarter tilbage af kampen, var der pludselig rigtig langt til point på denne iskolde novemberlørdag.

Hansen med reducering!
Rajko Lekic fik sin første rigtig gode aktion med små ti minutter igen, da han krøllede en modstander i venstre side og skød mod Jonas Lössls mål – men karakteristisk for denne dag, så gik den igen forbi mål.

Og så alligevel ikke. Med ti minutter tilbage af kampen kom spændingen tilbage i kampen. Efter dejligt ping-pong spil foran FCMs felt, blev Frank Hansen spillet fri, og han sendte sikkert bolden ind i nettet. 1-2, og så var der lagt i ovnen til en spændende afslutning!

I de døende minutter satte SIF et massivt pres ind, hvilket blandt andet førte til en stor chance til Rajko Lekic, men ind ville bolden ikke.

Nu venter der blot en enkelt kamp før spillerne kan gå til vinterpause, når Silkeborg IF tager imod Brøndby IF på søndag i Århus.

• 1-0 Martin Albrechtsen (54)
  • 2-0 Jonas Borring (75)
  • 2-1 Frank Hansen (85)