1. august 2010

2-2: Nedtur for SIF

Silkeborg IF leverede en rigtig fin præstation – men kun i kampens første 70 minutter, da Lyngby søndag hentede 2-2 efter en sen og torskedum udligning. Rajko Lekic og Jesper Bech nettede for hjemmeholdet i hver sin halvleg.

Silkeborg IF tog søndag eftermiddag på det flot renoverede Silkeborg Stadion imod oprykkerne fra Lyngby Boldklub på et absolut fremragende græstæppe.

Cheftræner Troels Bech havde bortset fra en enkelt ændring fastholdt sin startopstilling fra sidste runde. Jim Larsen meldte sig igen klar til kamp, og Thomas Hansen tog plads på bænken i stedet.

Det gav en start-11er med Lasse Heinze i målet – Dennis Flinta, Jim Larsen, Thorbjørn Holst Rasmussen og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen i forsvaret – Martin Svensson, Frank Hansen, Martin Ørnskov og Christian Holst på midtbanen – og Jesper Bech og Rajko Lekic i front.

Som en kuriøs statistik skal det nævnes, at Lyngby ikke har vundet i Silkeborg siden 1991, så der var lagt op til en festlig ”indvielse” af et Silkeborg Stadion, som gav et helt nyt indtryk med den flotte bane, der var flyttet helt tæt på fantribunerne.

Frisparksmulighed i begge ender
Efter indløb var der blomsterbuketter til både Rajko Lekic og Henrik "Tømrer" Pedersen, der for nylig rundede henholdsvis 100 og 200 kampe for SIF – og et ur til Martin Ørnskov, der af Midtjyllands Avis blev kåret til årets SIF-spiller i sidste sæson.

Kampens første chance på den nyvandede bane opstod efter tre minutter, da Lyngby fik tilkendt et frispark 10-15 meter uden for feltet. Kim Aabech sparkede – lige på Lasse Heinze.

Tre minutter senere blev Rajko Lekic nedlagt på kanten af Lyngby-feltet til en endnu større frisparksmulighed.

Lekic sparkede selv fladt uden om muren – men delte skæbne med Kim Aabech og så sit skud sidde lige i favnen af Lyngby-keeper Rune Pedersen.

Også Martin Ørnskov og Lyngbys Morten Bertolt prøvede lykken udefra uden held.

Thorbjørn tæt på
Begge hold lod til at afvente hinanden en smule i de første ti minutters tid. Lyngby fik ikke rigtig gang i det velkendte småspil, og det samme gjorde sig gældende for SIF – så vi var vidner til en smårodet affære, der dog oppebar en god intensitet i duellerne.

Efter 17 minutter diskede Lyngby så op med kampens hidtil bedste angreb, der efter lynhurtigt pasningsspil endte med en bold ind i feltet til Kim Aabech, der lidt usympatisk forsøgte at filme sig til et straffespark i duellen med Lasse Heinze – men måtte nøjes med et frugtesløst hjørnespark.

Efter 23 minutter kom så SIFs bedste mulighed hidtil, da et frisparksindlæg endte hos en helt udækket Thorbjørn Holst Rasmussen i feltet. SIFeren headede – men igen lige på Rune Pedersen på den ellers ganske store chance.

Og i denne fase lugtede det af, at SIF fandt noget bedre ind i spilkonceptet og trykkede kæderne nogle meter længere fremad.

SIF intensiverer presset
Martin Svensson fulgte op på den seneste tids gode præstationer og var livlig på venstrekanten, hvilket kostede en advarsel til Lyngby-anfører Morten Bertolt på lidt af en svinestreg.

Det efterfølgende frisparksindlæg gav en tæt duel i feltet, hvor Jim Larsen blev flået ned – men dommer Nicolai Vollquartz lod ikke ærten trille i sin fløjte.

Og efter 32 minutter slap Jesper Bech igennem på en god dybdebold. Bech tog bolden med sig og kom fri foran mål – men overplacerede sit glidende skud i duellen med den tidligere SIFer Jeppe Brandrup.

På det efterfølgende hjørnespark måtte Rajko Lekic se sit hovedstød reddet på stregen – jo, det trak gevaldigt op til en SIF-scoring.

Rajko til 1-0!
Efter 35 minutter faldt så kampens første scoring, og ganske fortjent var det SIF, der blev belønnet for presset.

Rajko Lekic modtog en svær bold i feltet og duellerede kraftigt med sin blå overfrakke, som han vristede sig fri af – og afsluttede helt ude ved stolpen. 1-0 til Silkeborg IF!

Det var Rajkos første sæsonmål – og hans kasse nummer 72 i 102 kampe for Søhøjlandets Helte. Det fås ikke meget bedre!

SIF pressede mod halvlegens slutning på for at score mål nummer to, men trods et fint pres mod gæsterne, lykkedes det ikke – og dermed gik SIFerne til pause med en 1-0 føring, som godt kunne have et mål eller to større efter en udmærket præstation.

Saag på banen
I pausen blev der taget afsked med den afgående stadionspeaker Leo Christensen, som under stor hyldest fik overrakt blomster og et SIF-skilderi.

Anden halvleg begyndte med et SIF-hold, der fortsat var mest i boldbesiddelse, mens Lyngby fortsat ikke kom frem til det store.

Efterhånden fik gæsterne dog ædt sig mere og mere ind i tingene, men SIF-defensiven stod godt og afviste alle tilnærmelser. Samtidig var det stadig SIF, der spillede sig frem til mulighederne, og den veloplagte Rajko Lekic måtte se en god aktion i det 58. minut blive spildt af en tværpasning uden tililende medspillere i feltet.

Christian Holst udgik i det 61. minut, hvilket gav plads til hurtige Kaimar Saag på SIFs højrekant, mens Martin Svensson rykkede over i venstresiden.

Jesper Bech til 2-0!
Jesper Bech og Rajko Lekic fandt i det 65. minut ind i et smukt bandespil, der sendte førstnævnte i duel med Rune Persen, men Lyngby-keeperen fik clearet i sidste øjeblik uden, at en SIFer formåede at følge op på returbolden.

Publikum på Silkeborg Stadion virkede tilfredse med, hvad der blev serveret for dem, og SIF pressede stadig på under taktfaste klapsalver og markant løftet stemning på Jyske Finans-tribunens nye fanafsnit.

Kaimar Saag manglede kun en enkelt skostørrelse for at nå frem til et Martin Svensson-indlæg i det 66. minut, og øjeblikke senere måtte esteren se en Lyngby-forsvarer parere et skud med direkte vej mod målet.

Men efter 67 minutter blev det så 2-0 til Silkeborg IF. Dennis Flinta sendte en præcis bold indover, hvor Jesper Bech steg uimodståeligt til vejrs og knaldede bolden smukt i nettet med et blændende hovedstød – 2-0 til SIF!

Lyngby-reducering
Men efter 72 minutter skete så dét, der ikke måtte ske. Lyngby fik alt for god plads i offensiven, hvor Lasse Rise fandt Kim Aabech – som med et flot venstrebensskud reducerede til 2-1.

Nu skulle det blive spændende at se, hvordan både hjemmeholdet og gæsterne ville reagere på reduceringen – i hvert fald blev neglene en god smule kortere hos hjemmepublikummet.

Lyngby forsøgte at presse spillet op på SIFs banehalvdel, men hjemmeholdet fandt igen tilbage til en bedre organiseret defensiv, som ikke lod gæsterne komme alt for tæt på – men minutterne gik lige pludselig .

Nedtur: 2-2
Efter 81 minutter var det centimeter fra at blive 3-1, da Rajko Lekic serverede en fremragende dybdebold til Jesper Bech, der glidende fik afsluttet – men bolden strøg lige forbi den gale side af stolpen.

Minuttet senere gik Frank Hansen ud til fordel for Jesper Mikkelsen, som dermed fik sin hjemmebanedebut.

Kaimar Saag stod for næste afslutning, da han – efter aflevering fra netop Jesper Mikkelsen – kom til et skud, men esteren bragede sin flugter langt over fra en svær vinkel.

Lyngby intensiverede nu presset i jagten på en udligning, mens SIFerne søgte chancen på kontraangreb.

SIFerne så ud til at have nogenlunde styr på tingene, men i kampens overtid gik det galt – rigtig galt. Lyngby fik fra højrekanten sendt et indlæg indover, som Thorbjørn Holst Rasmussen glidende fik clearet. Men bolden strøg via overliggeren ned i feltet, hvor indskiftede Ayoub Sørensen kom stormende – og sendte 2-2 målet i nettet på et nu dødstille Silkeborg Stadion.

SIF jagtede et sejrsmål dybt inde i overtiden, men få centimeter skilte Jesper Bech fra sit andet mål i kampen – og dermed endte det særdeles skuffende med 2-2 efter en kamp, hvor SIF dominerede i 70 minutter. Men ikke formåede at gøre opgaven færdig.

Næste kamp er på lørdag klokken 19.05 i Aalborg.

• 1-0 Rajko Lekic (35)
  • 2-0 Jesper Bech (67)
  • 2-1 Kim Aabech (72)
  • 2-2 Ayoub Sørensen (92)