7. september 2015

1-0 og tre point til regnskabet

På en målfattig aften på Mascot Park lykkedes det SIF at erobre tre point. En smal 1-0 sejr over Helsingør blev det på mål af Martin Thomsen.

Det lignede en lang og målløs aften på Mascot Park. Først med landsholdets nullert i Armenien på storskærm, og derefter SIFs opgør mod Helsingør i Bet25 Ligaen live fra 20.30. Her truede det også med 0-0 helt frem til et kvarter før tid. Men så tog Martin Thomsen sagen i egne fødder og knaldede bolden i nettet til en smal og måske ikke helt fortjent SIF-sejr. Men tre point er tre point, og det lunede i de rødklædtes pointregnskab.

Der var sæsondebut til Frank Hansen, der havde fået startplads på SIFs midtbane. Efter en sæsonindledning præget af en langvarig lægskade var der fuld honnør til Hansen, der i Thorbjørn Holsts fravær havde fået anførerbindet om armen ligesom han blev hyldte før kick-off for sin kamp nummer 200 i den røde trøje. Også Simon Jakobsen fik blomster. Han rundede 100 kampe, mens Thomas Nørgaard blev afsløret som månedens SIF-spiller i august måned efter en afstemning blandt SIF-fansene.

Jens Martin Gammelby var med i det centrale forsvar som erstatning for Thorbjørn Holst, mens Robert Skov også var med fra start efter sine indhop mod både HB Køge i Bet25 Ligaen og Svendborg i DBU Pokalen.

Taktisk dødvande
Første chance tilfaldt SIF ved Andreas Albers. Et godt ryk på kanten fra Nicolaj Ritter bragte SIF-backen til indlæg, som Albers fik foden på. Desværre for SIF havnede bolden i favnen på Helsingør-keeper Mikkel Bruhn. Også Emil Scheel truede Helsingør-målet på en god aflevering fra Andreas Albers, men måtte se sig tacklet i skudøjeblikket, så bolden gik til hjørnespark.

Herefter gik der taktisk dødvande i kampen. SIF var mest på bolden, men kom ikke rigtigt frem til åbne chancer, mens Helsingør stod lavt i bestræbelserne på at forsvare det point, de havde med sig ind til kampen. Man skulle helt hen til 34. minut, før der var chancer at tale om igen, og det var til Helsingør. På en hurtig omstilling slap André Riel fri af SIF-forsvaret, men Thomas Nørgaard viste, hvorfor han var blevet kåret som månedens spiller i august ved at afværge med en god fodparade.

Halvlegen løb ud med et enkelt behjertet skudforsøg fra Martin Thomsen. Bolden brækkede lige foran Helsingørmålmand Mikkel Bruhn, så han måtte parere med brystet. Fare på færde for alvor var der dog ikke, og dermed sluttede 1. halvleg lige så målløs, som den var begyndt.

Helsingør med stor chance
2. halvleg lignede til en indledning begivenhederne før pausen, blot var det Helsingør, der fik halvlegens først og kampens største chance, da Ricki Olsen helt fri foran Thomas Nørgaards mål headede til bolden på et godt indlæg, men ikke fik ordentligt træf på den, så forsøget gik forbi mål. Da var heldet med SIFerne.

I pausen havde de rødeklædte ellers talt om at få flyttet flere spiller emed frem i offensiven i forsøget på at fremtvinge flere chancer, men det kneb fortsat med slutproduktet. Det blev ganske enkelt til for lidt.

Stolpeskud og Agger på banen
Efter knap en times spil reagerede Kim Poulsen ved at skifte Nicolaj Agger ind. Ud gik en træt Frank Hansen efter en arbejdsom indsats. Agger gik ind som hængende angriber i noget, der mest lignede en 4-4-2 formation. Det vat dog Helsingør, der viste mest farlighed i fortsættelsen, og endnu engang måtte SIF takke de højere magter for, at nullet blev bibeholdt på måltavlen. Igen var André Riel manden bag chancen, da han bankede bolden på stolpen og ingen af hans holdkammerater formåede at sparke bolden over stregen. Da var der spillet 65 minutter.

I den modsatte ende truede Nicolaj Ritter med et langskud, der blev pareret til hjørnespark, og Nicolaj Agger rettede et indlæg af fra Dennis Flinta – dog forbi mål. I de minutter lignede det langt fra en kamp, der ville slutte 0-0.

Thomsens hammer til 1-0
Og sådan gik det da heller ikke. Med godt et kvarter igen tog Martin Thomsen chancen fra distancen. Det havde han gjort et par gange tidigere i kampen, men hans skud blev for bløde eller for høje. Denne gang holdt han læderet ved græsset og sparkede efter det nederste hjørne. Her strøg den i nettet uden chance for Mikkel Bruhn og dermed 1-0 til SIF. Helt retfærdigt var det ikke, men det var de tapre SIF-fans, der støttede taktfast gennem det meste af kampen, ligeglade med. “Vi elsker Silkeborg, Vi elsker Silkeborg, Vi elsker Silkeborg,” lød det ned mod banen i minutterne efter scoringen, der var Martin Thomsens anden i træk efter at han kom på måltavlen for SIF for første gang i pokalkampen mod Svendborg en lille uge tidligere.

Med 10 minutter igen gik Robert Skov ud og blev erstattet af Jeppe Illum. Han gik ind i angrebet, mens Agger overtog kanten efter Skov. Mere blev det dog ikke til. Tre point til SIF og topholdet Fredericia venter forude.

SIF spiller nemlig igen allerede på torsdag, hvor Fredericia tager imod på Monjasa Park. Næste hjemmekamp er torsdag den 17. september mod Vejle. Her er der kampstart på Mascot Park kl. 19.00.

Bet25 Ligaen, 7. spillerunde, mandag den 7. september 2015 kl. 20.30 på Mascot Park:
Silkeborg IF – FC Helsingør 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Martin Thomsen (74.)
Advarsler: Robert Skov, Mikkel Vendelbo, SIF, Kasper Enghardt, Philip Zinkernagel, FC Helsingør.
Tilskuere: 925
Silkeborg IF (4-1-4-1): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Jens Martin Gammelby, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter – Mikkel Vendelbo – Robert Skov (81.: Jeppe Illum), Frank Hansen (61.: Nicolaj Agger), Martin Thomsen, Emil Scheel – Andreas Albers.
Cheftræner: Kim Poulsen
FC Helsingør (4-4-2): Mads Aaquist, Andreas Holm, Rasmus Minor, Kasper Enghardt – Ricki Olsen (78.: Jonas Hebo Rasmussen), Mads Laudrup (71.: Mads Danekilde), Klaus Lykke (81.: Aleksandar Lazarevic), Anders Holst – Pilip Zinkernagel, André Riel.
Cheftræner: Christian Lønstrup

• 1-0 Martin Thomsen (74.)