2. oktober 2019

Holten-mål sender SIF videre i Sydbank Pokalen

Et enkelt mål var nok for SIF til at vinde onsdag aften i Gentofte. HIK blev slået 1-0, og SIF er videre til 4. runde i Sydbank Pokalen.

På et mål af Emil Holten efter godt en halv times spil vandt SIF en smal sejr på 1-0 over HIK fra 2. division. Dermed er Kent Nielsens mandskab videre til 4. runde af Sydbank Pokalen, hvor Fredericia venter på udebane sidst på måneden. Det vakte glæde hos SIF’erne, der som bekendt ikke har vundet meget på det seneste, og der var også tilfredshed at spore over, at det lykkedes at spille til nul for første gang i denne sæson.

Cheftræner Kent Nielsen havde rystet posen i forhold til kampen i Parken fire dage tidligere. Bl.a. havde to-målsskytten fra nationalarenaen, Ronnie Schwartz, fået en fridag. Formationen var 3-5-2 ligesom efter pausen i Parken. Nye i startopstillingen i forhold til den kamp var Dennis Flinta, Mads Kaalund (comeback efter skadespause), Nicolai Vallys og Frederik Møller.

Vallys med gode skud
Efter en god indledning fra hjemmeholdets side spillede SIF sig til kampens første chance efter 11 minutter. Mads Kaalund fandt Nicolai Vallys midt for mål. Vallys sparkede resolut, men kom lidt for dybt i bolden, så den strøg over mål. Samme Vallys havde få minutter senere endnu et godt skudforsøg, hvor bolden strøg lige forbi det fjerneste hjørne.

HIK ville også lege med på chancefronten. Efter 18 minutter snød Andreas Smed tre SIF-forsvarere og kom til skud, men var så meget ud af balance, at det halvkiksede spark sendte bolden forbi mål. Hjemmeholdet spillede friskt til og lignede et hold, der ville have revanche for sidste års nederlag i Sydbank Pokalen. Dengang skulle der to kampe til, først en ureglementeret afgørelse på straffespark (ABBA-fadæsen) og siden en 3-0 sejr til SIF i den nye kamp.

SIF var dog stadig farligst. Midtvejs i halvlegen blev Svenn Crone spillet fri efter et godt SIF-angreb, men hans skud blev blokeret i HIK-forsvaret.

Holten til 0-1
SIF overtog stille og roligt kampen, som minutterne gik, og det var således en ganske naturlig udvikling, at det var de rødklædte, der bragte sig i front efter godt en halv times spil. SIF tog et hurtigt frispark udenfor feltet, og efter et par hurtige kombinationer havnede bolden ved bageste stolpe, hvor Emil Holten dukkede op og sendte den i nettet.

Emil Holten sendte igen bolden i nettet tre minutter før pausen, da Mads Kaalund servede et frispark ind i panden på den høje SIF-angriber, men Holten var i offside-position, og målet blev annulleret. Dermed måtte SIF nøjes med en et-målsføring at gå til pause på.

Hjemmehold med initiativ
HIK kom bedst fra land efter pausen og kom også til et par halve chancer, den største til Andreas Smed, der kom til skud, da Frederik Alves kiksede et hovedstød. Det var 10 minutter inde i halvlegen, og bolden gik forbi Rafael Romos mål. Et frispark fem minutter senere til HIK strejfede sidenettet, og i det hele taget var det hjemmeholdet, der havde initiativet.

SIF forsøgte at kontrollere kampen med bolden, men gav stadig chancer væk. Med 20 minutter igen måtte SIf sætte sin lid til Rafael Romo, da Andreas Lissau kom højest på et indlæg. SIF’s venezuelanske målmand klarede hovedstødet.

SIF’s største chance kom Mathias Hebo til, da han driblede sig fri til skud med godt 10 minutter igen. Han forsøgte at placere bolden tæt op ad den ene stolpe,  men HIK-keeper Aris Vaporakis parerede til hjørnespark.

SIF skal i kamp igen på søndag, hvor der er lokal-derby på JYSK park. FC Midtjylland kommer på besøg med kampstart kl. 18.00. Køb billet til kampen her.