28. marts 2010

Holst blev hattrick-helt

Christian Holst scorede både sit sæsonmål nummer elleve, tolv og tretten, da Silkeborg IF søndag sikkert besejrede HB Køge med 3-0. Med sejren erobrede SIF SAS Ligaens tredjeplads.

Silkeborg IF skulle søndag eftermiddag op imod oprykker-kollegerne fra HB Køge, som dermed gæstede Silkeborg Stadion under det fusionerede navn og de blå-sorte farver for første gang.

SIFerne gik ind til kampen med to friske nederlag i bagagen, mens HB Køge til gengæld tankede både point og selvtillid med en flot udesejr på  Brøndby Stadion i torsdags.

Til gengæld kunne SIF trøste sig med, at forårspremieren i Køge for kun tre uger siden gav en fornem 4-1 sejr. Dengang var banen skidt – rigtig skidt – men Silkeborg Stadions græstæppe var bestemt heller ikke til at prale af denne søndag eftermiddag.

Til at komme tilbage på pointsporet havde SIFs cheftræner Troels Bech valgt følgende startopstilling.

Lasse Heinze vogtede buret bag et forsvar bestående af Dennis Flinta, Jim Larsen, Thomas Hansen og Christopher Poulsen, mens Peter Degn, Frank Hansen, Thorbjørn Holst Rasmussen og Christian Holst tog sig af midtbanepladserne.

Helt fremme var placeret Jesper Bech og Rajko Lekic.

SIF i front!
Der var kun spillet tre minutter, før SIF kom i front. Et udmærket angreb endte hos Dennis Flinta i højresiden, og med et præcist og fladt indlæg fandt Flinta Christian Holst inde i feltet.

Holst tog en enkelt berøring og trykkede så af med et halvforkølet skud – som dog alligevel passerede en ikke helt sagesløs Lars Bjerring i HB Køge-målet. Men hvad gjorde dét – 1-0 til SIF og en ren drømmestart!

Det var den målfarlige Holsts syvende sæsonmål i SAS Ligaen.

To minutter senere var Rajko Lekic tæt på at fordoble føringen, da han trykkede af på en returbold, men denne gang lod Lars Bjerring sig ikke narre.

HB Køge-defensiven sejlede i kampens indledning mod et angrebslystent SIF-hold, som med en sejr ville kunne tage SAS Ligaens tredjeplads oven på Esbjergs nederlag i Randers tidligere på søndagen.

SIF kom igen rigtig tæt på efter et hjørnespark i det 8. minut, men foreløbig måtte de velspillende værter lade sig nøjes med en et-måls føring.

Mønsterangreb
HB Køges første afslutning faldt efter 12 minutter, da Bo Storm efter bandespil med Henrik Toft fik skudt fra kanten af feltet – men bolden røg et godt stykke forbi.

Men SIF fik hurtigt genetableret presset i den anden ende, og endnu et hjørnespark blev tilkæmpet efter et kvarter.

Peter Degn sendte bolden indover, og efter lidt pingpong i luften endte bolden via Jim Larsen hos Christopher Poulsen, som sendte sit hovedstød snert forbi.

Og halvandet minut senere nærmede Rajko Lekic sig igen en scoring, da han afsluttede et sandt mønsterangreb med et tocifret antal spilstationer.

Lekic snydt for straffe?
SIF fortsatte trykket, og efter 23 minutters spil stak Rajko Lekic af på en Thorbjørn Holst Rasmussen-fremlægning. Lekic drejede rundt og sparkede med venstrebenet – men kort forbi.

Og ja – SIF var ganske godt kørende på den svære bane, mens HB Køge slet, slet ikke var kommet i gang med det samme tempo, som de udviste i Brøndby i torsdags.

Efter 29 minutter tog Rajko Lekic bolden flot ned i feltet og rundt om sin oppasser – men Lekic blev skubbet i afslutningsøjeblikket og fik ikke ordentligt træf på bolden. Det lugtede gevaldigt af et straffespark – men den velplacerede dommer Peter Rasmussen vinkede afværgende.

Bundgarnspæl af et højreben
HB Køge stod for kampens næste mulighed i det 34. minut, da venstrebacken Morten Nielsen var lusket helt med frem og trykkede af, men skuddet strøg forbi i behørig afstand.

Rajko Lekic var superbevægelig og tilbød sig konstant. En god chance fik han igen idet 38. minut, da Jesper Bech fandt ham i dybden, men Lekic' afslutning humpede lige forbi målet på den ellers store chance.

Mere smæk var der på Henrik Tofts afslutning kort efter i den anden ende, hvor den store tankangriber fik vendt rundt og svinget sin bundgarnspæl af et højreben med et godt skud. Men igen – lige forbi målet, hvor Lasse Heinze fulgte skuddet helt til dørs.

Og dermed endte første halvleg med en 1-0 føring til hjemmeholdet.

Holst til 2-0!
Anden halvleg blev åbnet med endnu et forsøg fra Rajko Lekic, der flot fik flugtet på en løs bold, men Lars Bjerring greb bolden.

Og i stedet gjorde Christian Holst sig så til dobbelt målscorer efter 51 minutter, da et godt angreb via Peter Degns sublime indlæg blev gledet i nettet af den giftige Holst, der kom foran sin oppasser inde i det lille felt.

2-0 til SIF og en helt perfekt åbning på anden halvleg!

Dermed scorede Holst sit 12. sæsonmål – otte i SAS Ligaen og fire i pokalturneringen. Det er vist okay for en midtbanespiller…

Svensson på banen
Efter 59 minutter var det så Frank Hansens tur til at nærme sig en scoring. Endnu et fornemt og gennemspillet angreb endte via Peter Degn hos den fremadstormende Frank Hansen, som dog måtte se sit skud blive blokeret på vej mod målet.

Med baneforholdene in mente kunne man efterhånden ikke bede om ret meget bedre fodboldspil fra SIFernes side, og på ny måtte Rajko Lekic indtage afbrænderens rolle i det 62. minut, hvor Frank Hansen fandt ham flot i dybden. Men igen havde Lekic ikke rigtig fået indstillet sigtekornet, og bolden strøg et stykke forbi.

Martin Svensson kom i aktion med tyve minutter igen, da Peter Degn forlod banen. Svensson strøg ind i venstresiden, mens Christian Holst tog over i Degnens højreside.

Hattrick-Holst!
Efter 72 minutter skulle det så blive 3-0, og minsandten om ikke det igen var Christian Holst, som var på pletten.

Han sendte selv bolden fladt indover til Rajko Lekic, som i to omgange fik afsluttet mod Lars Bjerring, der lige præcis fik afværget – men på returen var Holst selv over bolden, og fra en spids vinkel hamrede han den op i nettaget med sit hattrick – og sæsonmål nummer 13 i alt!

Kort efter var Rajko Lekic igen-igen-igen tæt på med et fremragende skud, men Lars Bjerring fik lige præcis reddet bolden.

Debut til Valle
Med et lille kvarter igen var det så tid til en SAS Liga-debut, da unge Mathias Valentin erstattede Thorbjørn Holst Rasmussen på den centrale midtbane.

Silkeborg Fodbold College-produktet Mathias Valentin var oprindeligt ikke engang i truppen til søndagens kamp, men en mindre skade til Simon Jakobsen åbnede døren for Valentin – som altså nu fik debut og en stor oplevelse dagen inden sin 21 års fødselsdag.

HB Køge lignede efterhånden et hold, der havde givet op – mens SIFerne intensivt jagtede en endnu større sejr.

HB Køge på overliggeren
Jim Larsen stod for næste gode chance, da han steg til vejrs på sædvanlig autoritær vis og headede mod mål på et hjørnespark i det 85. minut, men Jimbo måtte se bolden suse snert forbi.

Christian Holst blev med fem minutter igen skiftet ud under stor jubel fra hele Silkeborg Stadion, og så blev der plads til Lars Huldgaard Christensen på højrekanten.

Men det var HB Køge, der nærmede sig den næste scoring, da et frispark fra lang afstand blev skudt fantastisk af sted af Lasse Kronborg – men Lasse Heinze plukkede bolden helt oppe i krydset.

Endnu tættere kom HB Køge kort efter, da Marcel Rømer hamrede et hovedstød på overliggeren, men det var ikke HB Køges dag.

Det VAR nemlig SIF og Christian Holsts dag – tre mål af dansk/færingen og tre sikre point til SIF, som nu indtager tredjepladsen.

Næste kamp er skærtorsdag, den 1. april, hvor Brøndby tager imod klokken 16.00.

• 1-0 Christian Holst (3)
  • 0-2 Christian Holst (51)
  • 3-0 Christian Holst (72)