6. august 2018

Hård kost for U15 ved Brøndby Cup

Hård kost for U15 ved Brøndby Cup

Det blev til to sejre og tre nederlag for SIF’s U15-hold, der deltog i Brøndby Cup i weekenden.

SIF’s tre yngste ungdomselite-hold deltog i sidste uge og i weekenden i Brøndby Cup, en stærkt besat international turnering på Brøndby IF’s anlæg på Vestegnen. For U15-drengenes vedkommende blev det til to sejre og tre nederlag i turneringen.

– Det har det været en turnering, hvor alle har fået lov at spille en del, og hvor vi er kommet derfra uden alvorlige skader. Fem kampe på fem dage er hård kost for drengene, og jeg forstår hvis de er ved at være trætte og at det kan gå lidt udover dele i spillet, sagde U15-træner Casper Røjkjær efter turneringens sidste kamp søndag, som blev 3-1 over et hold fra Litauen, NFA.

U15-drengenes kampe ved Brøndby Cup:

Strømgodset – SIF 5-3 (4-1)
Asbjørn Bøndergaard, Mathias Sauer og Lasse Kaihøj

Ikke lige den resultatmæssige start, som SIF havde håbet på. Men præstationen på de offensive parametre og presspillet var klart godkendt.

– Jeg synes drengene leverede en rigtig flot omgang fodbold kampen igennem, hvor vi var dygtige med bolden og havde rigtig fine linjer især i vores opbygningsspil. Vi er klart dominerende på bolden – men bliver straffet hårdt på omstillinger og for store personlige fejl. Strømsgodset spillede med tre fysisk stærke angribere, som vi havde svært ved kontrollere. Vi gik for meget på duel og blev så overmatchet i en mod en situationerne, siger U15-træner Casper Røjkjær, der dog er tilfreds med kampen og det udtryk, SIF spillede med.

– Vi spillede os frem til langt flere chancer end vores modstander, men nordmændene var tilgengæld kyniske i den anden ende, siger Casper Røjkjær.

SIF – Vejle B 5-4 (4-1)
Mål for SIF: Asbjørn Bøndergaard (3), Magnus Bøttker og Lasse Kaihøj

SIF spillede en 1. halvleg på det jævne, og det lykkedes også at få lavet fire gode mål. Men det blev også en halvleg, hvor drengene aldrig rigtigt formåede at kontrollere med bolden, forsømte at få spilvendinger og blev lidt for direkte i perioder.

Vejle kommer på 4-3 i 2. halvleg på et indlæg og en standard situation, hvilket kort rystede SIF. Drengene formåede dog igen at komme i kontrol og viste en stærk mentalitet.

– Vi laver rigtig mange mål og viser både gode relationelle og individuelle færdigheder. Men det kunne være rart, hvis det ikke altid var nødvendigt at lave 4-6 mål for at vinde en fodboldkamp. Det skal betyde mere for drengene at forsvare målet, konkluderer Casper Røjkjær fra kampen.

Brøndby – SIF 5-0 (3-0)

Så fik U15 også kærligheden at føle. SIF mødte et godt Brøndby-hold, som SIF-drengene på nuværende tidspunkt lige var et skridt eller to efter.

– Vi må også indrømme, at det var en 1. halvleg, hvor vi fra start af blev sat under tungt pres af Brøndby, vi lykkedes ikke helt med at spille os ud af deres første pres og forsømte at spille lidt længere bolde. Men efterhånden som vi kom lidt ind i kampen, skabte vi også chancer, der burde have resulteret i mål. Men vi fik desværre ikke proppet bolden ind, siger Casper Røjkjær.

I 2. halvleg lykkedes SIF i store dele med noget okay spil ligesom det lykkedes flere gange at spille ud af pres. Den sidste aflevering manglede dog for ofte, og den sidste kvalitet til gå forbi eller spille forbi var heller ikke til stede.

– Vi gik ikke på kompromis med stilen idag, og jeg vil sige, at vi i perioder måske spillede en lille smule naivt. Men det er min klare fornemmelse, at drengene har en god forståelse for, hvad vi gerne vil især når vi har bolden. Vi havde rigtig fine linjer i spiller, men skal forstå at man i perioder skal spille lidt længere end nærmeste mand, især når man møder er hold, der går så højt som Brøndby gjorde, siger U15-træneren, der erkender at der er et trin endnu at bestige, hvis SIF skal spille lige op med de bedste i Danmark.

SIF – Viborg 1-3 (1-3)
Mål for SIF: Mathias Sauer

Den første halvdel af kampen beskriver trænere Casper Røjkjær med ét ord: Elendig!

– Der var ingen positive momenter udover et flot mål af Mathias Sauer. Vi spillede med et sørgeligt udtryk, ingen glæde, ingen begejstring og der manglede i den grad gnist og vilje i spillet, både med og uden bold, uddyber han.

Efter pausen blev holdudtrykket bedre, og SIF var dominerede, men manglede noget vilje til at få scoret. Der var mange fine momenter i opbygningsspillet, men overgangen og selve afslutningsspillet manglede kvalitet og pondus.

SIF – NFA (Litauen) 3-1 (1-1)
Selvmål, Frederik Nedergaard Jensen og Jakob Leerhøj Larsen.

Uden at det nogensinde blev en højdespringer gjorde SIF, hvad der skulle til i den sidste kamp til Brøndby Cup.

– Vi var i store dele af kampen langt bedre end vores modstander på bolden og det er mig en gåde, at vi kun scorer ét mål i 1. halvleg Vi brænder flere 100 procent chancer. Vi er stadig en smule uafstemte I vores pres, det skal vi have lidt fokus på inden vi spiller vores første turneringskamp lørdag mod Hjørring, siger Casper Røjkjær.

Læs også: U14 hjem fra Brøndby Cup med blandede bolsjer

Læs også: U13 sluttede svær Brøndby Cup med sejr

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen