13. august 2019

Fra tribunen til startopstillingen

Fra tribunen til startopstillingen

Frederik Møller gik fra at være henvist til en plads på tribunen til at starte inde i kampen mod FC Nordsjælland. Et positivt mindset er altafgørende, hvis man spørger venstrebacken selv.

Det er dagen før Superliga-kampen mod FC Nordsjælland. SIF-holdet gør sig klar til en svær kamp på udebane. Til træningen har Frederik Møller trukket en hvid træningsvest over hovedet. Et hurtigt blik udover resten af holdet afslører, at det hvide hold er lig med startopstillingen til kamp dagen efter. Det er ellers blot en lille uges tid siden, at venstrebacken helt var sorteret fra til kampen mod Hobro.

Da de sidste detaljer omkring dødboldene er blevet øvet, kommer spillerne dryssende ind. Frederik Møller går forbi og smiler bredt, mens han strækker armene ud til hver side.

– Sådan er fodbold, siger han efterfulgt af et grin.

Det er ikke første gang, at Frederik Møller i sin tid i Silkeborg oplever at være røget helt ud af holdet, for så i næste kamp at starte inde. Det skete også i sidste sæson under Michael Hansen. Tidligere har han prøvet den benhårde konkurrence som ung spiller i FC Midtjylland, mens en skade senest i AGF var medvirkende til, at Frederik Møller fik prøvet at sidde som tilskuere til aarhusianernes kampe i foråret 17/18. Men andre ord så er det en hærdet SIF’er, som kender “gamet” ganske godt.

– Det går lynhurtigt. Det handler om at møde ind hver dag og være positiv omkring det. Og så handler det om at byde sig til, fortæller Frederik Møller, som har budt sig til 70 gange i Superliga-sammenhæng, mens det er blevet til 62 kampe i karrieren i Danmarks næstbedste række.

Reserveholdet var nøglen

Efter tribunepladsen mod Hobro spillede Frederik Møller og resten af SIF-reserverne kamp dagen efter mod samme modstander.

– Jeg spillede en rigtig god kamp oppe i Hobro, hvor jeg også spillede kant. Og det viser jo bare, at der altid er muligheder for at spille sig på.

Det var netop på venstrekanten, at den normale venstreback spillede i kampen mod FC Nordsjælland. En position som Frederik Møller har prøvet tidligere i karrieren.

– Jeg fik en klar defineret opgave af Kent, og jeg synes egentlig, at jeg løste den på bedst mulig vis. Der er ikke mange, der tror det, men jeg har faktisk spillet kant i det meste af min ungdomstid. Så det er nyt her på den korte bane, men det er noget, som jeg har spillet flere år, fortæller Frederik Møller.

På søndag bliver der endnu engang kamp om pladserne på holdet i SIF. Selvom Frederik Møller spillede en rigtig god kamp i Farum, så er der ingen garantier for en startplads igen.

– Det gælder om at have et mindset om, at man hele tiden skal være positiv. Du skal hele tiden se på, hvad er det, som jeg kan gøre? Hvis du først begynder at grave dig ned, og sige at alle er imod mig, og der er ingen, der synes jeg er god nok, så har du tabt. Så kan du ligeså godt smide håndklædet, forklarer SIF-spilleren.

På søndag kan du se, hvilken rolle Frederik Møller får i kampen mod SønderjyskE. Køb din billet til kampen her.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen