16. september 2020

Fortjent SIF-sejr efter dominans

På mål af Emil Holten og Sebastian Jørgensen vandt SIF onsdag aften 2-0 over Skive IK på JYSK park. Sejren var helt fortjent.

Det blev en særdeles fortjent 2-0 sejr til SIF onsdag aften på JYSK park, da Skive var på besøg. Man skulle dog vente godt en time på målene, men så sikrede først Emil Holten, siden Sebastian Jørgensen sejren med hver sit flotte mål.

SIF havde foretaget to ændringer i startopstillingen i forhold til seneste kamp – premiere-nederlaget på 2-4 til Helsingør. Anders Klynge trådte ind på den centrale midtbane som erstatning for Valance Nambishi, mens Wessam Abou Ali afløste Vegard Moberg. For begges vedkommende var der tale om første optræden på JYSK park.

Skive lagde friskt ud i de første par minutter og kom også frem til en enkelt afslutning ved den tidligere SIF’er, nu anfører i Skive, Emil Søgaard, der fik en skudchance lige udenfor feltet, men sparkede bolden lige forbi fjerneste stolpe.

Efter godt 10 minutter stødte Emil Holten og Skive-midtbanen Ludvig Henriksen sammen, og det gik så hårdt ud over Henriksen, at han efter flere minutter på banen med smerter i maveregionen måtte bæres fra banen og udskiftes med Nicolai Dohn.

Chancer og SIF-pres
SIF første chance i kampen kom efter knapt 20 minutter – og den var stor. Anders Hagelskjær spillede bolden fladt op i banen, egentlig til Wessam Abou Ali, men han fik ikke fat i den, og så trillede den igennem Skives centrale forsvar til en helt fri Emil Holten, der kunne tage den med sig mod mål. Den lange SIF-angriber forsøgte at krølle bolden forbi Skive-keeper Marcus Bobjerg med ydersiden af foden, men bolden fik ikke skru nok og trillede forbi mål. Kort efter spillede Anders Klynge en fin dybdebold til Wessam Abou Ali, der skød fra spids vinkel. Bolden strøg dog forbi fjerneste opstander, men de to chancer var et vidnesbyrd om tiltagende dominans fra hjemmeholdets side.

Den varede ved halvlegen ud, men man noterede sig kun en enkelt større chance til SIF inden pausen. Den faldt, da halvlegen gik ind i fire minutters overtid pga Ludvig Henriksens uheld i starten af kampen. Wessam Abou Ali, der havde været med i meget halvlegen igennem, skabte selv chancen ved at drible sig fri i feltet, men vinklen blev for spids, da han kom til skud, og bolden gik i sidenettet.

SIF fortsatte sin dominans fra 2. halvlegs start og havde gode forsøg – alene tre potente af slagsen indenfor de første fem minutter ved først Emil Holten, dernæst Mark Brink og siden Magnus Mattsson. Særligt Mattsson kom til chancer, som han flere gange selv skabte, men enten reddede Marcus Bobjerg i målet, eller også strøg bolden forbi.

Holten med mål til fortjent SIF-føring
Man skulle således hen til lidt efter en times spil, før den forløsende SIF-scoring kom. Magnus Mattsson var med i opspillet, men det var Emil Holten, der afsluttede. En dribling på tværs af feltet og en venstre vrist, der blev svinget fik bolden til at knalde op i målhjørnet til en yderst fortjent SIF-scoring. Optakten var en bolderobring på midten og Mark Brink, der spillede bolden dybt til Magnus Mattsson, som sendte den videre til Holten.

Sebastian Jørgensen, der også scorede i Helsingør i premieren, var på pletten til 2-0 med seks minutter igen. Efter noget, der udviklede sig til en drible- og chancefest i Skive-feltet tog det indskiftede offensiv-talent til sidst i bolden, tog et par snævre træk og sendte bolden fladt i nettet. Endnu en flot scoring af Sebastian Jørgensen.

Derved blev det, en såre fortjent sejr til SIF, der allerede spiller igen lørdag på JYSK park, hvor Esbjerg kommer på besøg. Køb billet til den kamp her.