17. november 2008

Fortjent og smukt 2-0 i Lyngby

Med en særdeles disciplineret og til tider ganske velspillet indsats sejrede Silkeborg IF søndag med 2-0 i den svære udekamp på Lyngby Stadion. Peter Degn og Henrik Pedersen scorede.

En særdeles svær udekamp mod en særdeles svær modstander var udsigterne, da Silkeborg IF søndag rejste til et mudret og godt pløjet Lyngby Stadion, hvor de blå vikinger tog imod.

 

Martin Ørnskov var tilbage efter overstået karantæne – i straffeboksen blev han afløst af Rajko Lekic, der afsonede sin ene spilledags karantæne.

 

Anfører Thomas Bælum måtte også melde afbud til kampen med nye problemer i sin ankel. I stedet overtog Thorbjørn Holst Rasmussen på højre back-pladsen, mens Christian Holst var blevet valgt i front for SIF mod sin tidligere klub ved siden af Henrik "Tømrer" Pedersen.

 

Kenneth Falkenberg passede igen målet, og udover Thorbjørn Holst Rasmussen i højre side og Renato Arapi i venstre havde han Steven Lustü og Jim Larsen placeret foran sig.

 

På midtbanen var Peter Degn foretrukket i højre side, Martin Ørnskov på den defensive og Steffen Ernemann på den offensive – og Martin Svensson i venstre.

 

Helt fremme altså Henrik "Tømrer" Pedersen og Christian Holst.

Degn til 1-0!

Kampen fik en flyvende start – og dét altså til gæsterne. Efter bare to minutter spillede Steffen Ernemann på tværs til Peter Degn, der fik god tid og plads til at line op til skud med højrebenet. Og som et dykkende missil hamrede bolden sig vej gennem luften og ind i netmaskerne – helt utageligt for Rune Pedersen. 1-0 til SIF – sikke en drømmestart!

 

Det var Degnens første sæsonmål for SIF – og det gav gæsterne et stort boost i kampens indledning.

 

SIFerne hang tættest sammen og trak sig sejrrige ud af duellerne – og efterhånden begyndte det også at se bedre ud med kombinationsspillet på den ellers særdeles svære bane.

Holst tæt på

Lyngby rørte på sig for første gang efter 11 minutter, da Kim Aabech noget billigt fremtvang et frispark i en god position fem meter uden for feltet. Nicolai Melchiorsen sparkede – men langt over målet.

 

Der var særdeles hård kamp om hver eneste bold, og de glidende tacklinger var mangfoldige i en fase af kampen, hvor Lyngby overtog mere og mere af boldbesiddelsen.

 

Alligevel var det stadig SIF, der så skarpest ud i opspillene – og et rigtig flot et af slagsen opstod i det 24. minut, hvor Martin Svensson i sædvanlig energisk stil rushede op ad venstreflanken og centrede på tværs bagest i feltet, hvor Christian Holst kom stormende. Med et glidende skud fik Holst afsluttet – men han måtte se bolden stryge hårdt ind i sidenettet på sin gamle hjemmebane.

Fight og action

Køn var kampen ikke at følge – men der var til gengæld rigeligt med fight og action til at underholde tilskuerne.

 

Steven Lustü måtte til behandling i det 30. minut efter en nærkamp, hvor han måtte ligge længe i græsset, før spillet blev afbrudt af et Martin Ørnskov-frispark, der medførte en advarsel.

 

Kim Aabech sparkede frisparket hårdt og direkte på Kenneth Falkenberg, der kun kunne halvklare – men heldigvis var SIF-forsvarerne først over bolden, der blev eksekveret væk, hvorefter Steven Lustü igen fik lov til at komme på banen.

Masser af chancer

Endnu et flot SIF-angreb blev fremvist i det 34. minut, da bolden blev lagt til rette skråt bagud til Martin Ørnskov, der sparkede fladt – men lige på Rune Pedersen.

 

På det efterfølgende kontraangreb viste Kim Aabech nye prøver på sit venstrebens fremragende sparketeknik, da han med et dommedagsdrøn testede soliditeten på SIF-målets opstander.

 

Lige så tæt på kom Henrik "Tømrer" Pedersen hurtigt i den anden ende, da et indlæg fra højresiden dumpede ned lige foran ham med et blankt mål, men Tømrer blev tilsyneladende så overrasket over chancens pludselige opståen, at han ikke ramte bolden.

 

Jo, kampen bølgede frem og tilbage mellem to gode fodboldhold, der trodsede de svære banebetingelser og efterhånden diskede op med masser af chanceskabende spil.

 

Med to minutter tilbage inden pausen strøg Henrik "Tømrer" Pedersen igennem på energisk vis og rundede Morten Petersen, der lige inden afslutningsøjeblikket pressede Tømreren så meget, at chancen løb ud i sandet.

 Og dermed blev det ved en pausestilling på 1-0 til SIF efter de første 45 minutter, der havde budt på en rigtig intens topkamp mellem to gode og hårdt kæmpende mandskaber – og en decideret smuk hæl-detalje af Christian Holst ved baglinien i det sidste minut, der dog ikke førte til noget i sidste ende.

Tømrer til 2-0!

Anden halvleg åbnede på samme intense vis. SIF var fortsat ganske velspillende med energiske præstationer over hele linien, men billedet var ændret – det var to hold, der både ville og kunne fremad banen.

 

Og det var hjemmeholdet, der kom frem til et par farlige situationer, men i begge tilfælde var Kenneth Falkenberg vågen i målet med beroligende indgreb.

 

Men så slog SIF ellers til i den anden ende på særdeles smuk og effektiv vis. Steffen Ernemann førte bolden frem via Henrik "Tømrer" Pedersen og spillede ud til Martin Svensson i venstresiden. Svensson centrede på tværs, og her kom Henrik "Tømrer" Pedersen stormende med sit højreben, der vippede bolden elegant i nettet til 2-0!

 Det var Tømrerens femte sæsonmål i Viasat Divisionen – og vel nok det smukkeste indtil videre.

Fem røde advarsler

Efter 67 minutter brugte Peder Knudsen sin første udskiftning, da målscorer Peter Degn efter en god indsats blev pillet ud og erstattet med Stefan Schmidt.

 

Steffen Ernemann gik herefter ud på højrekanten, mens Stefan Schmidt faldt ind centralt. Schmidt fik en advarsel kort efter sin entré, og det betyder karantæne i næste runde.

 

Henrik "Tømrer" Pedersen fik en gylden mulighed for at lukke kampen i det 76. minut, da endnu et godt SIF-angreb fandt sted. Martin Svensson blev sendt af sted i venstresiden og afleverede på det helt perfekte tidspunkt på tværs til Tømreren, der var fri igennem – men Rune Pedersen klarede flot.

 

To minutter senere var det velspillende Steffen Ernemanns tur til at forsøge sig, da han tørrede sin oppasser og sparkede – men lige på Rune Pedersen.

 

Kampen kogte, og med ti minutter igen havde hele fem SIFere fået advarsel i en efterhånden meget spændt atmosfære.

Hansen og Saag på banen

Thomas Hansen kom i aktion med otte minutter tilbage, da Thorbjørn Holst Rasmussen oven på en rigtig jætte-indsats på højre back blev taget af banen.

 

SIF sad solidt og nogenlunde kontrolleret på kampen, mens det sidste pift nærmede sig.

 

Martin Svensson måtte efter et ordentligt skrub udgå, og Kaimar Saag kom i stedet på banen med fem minutter igen, hvilket fik Henrik "Tømrer" Pedersen til overtage på venstre midt.

 

Meget velstruktureret og disciplineret kørte SIF bolden rundt, mens det blev mere og mere desperat, hvad Lyngby foretog sig.

 

Og dermed endte kampen med en smuk og velfortjent sejr i en ellers meget svær udekamp.

 

Næste kamp er endnu engang i Københavns-området, idet FC Amager tager imod næste søndag i Sundby Idrætspark.

 

 

Mål

 • 0-1 Peter Degn (2)
 • 0-2 Henrik “Tømrer” Pedersen (60)

Advarsler

 • Martin Ørnskov
 • Renato Arapi
 • Steven Lustü
 • Stefan Schmidt
 • Thorbjørn Holst Rasmussen

SIF

 • Kenneth Falkenberg
 • Thorbjørn Holst Rasmussen (82: Thomas Hansen)
 • Steven Lustü
 • Jim Larsen
 • Renato Arapi
 • Peter Degn (67: Stefan Schmidt)
 • Martin Ørnskov
 • Steffen Ernemann
 • Martin Svensson (85: Kaimar Saag)
 • Christian Holst
 • Henrik “Tømrer” Pedersen.

LBK

 • Rune Pedersen
 • Alexander Fischer
 • Jacob Bresemann
 • Morten Petersen (73; Rasmus Marvits)
 • Brian Hamalainen
 • Andreas Bjelland
 • Matti Lund Nielsen
 • Morten Christiansen
 • Nicolai Melchiorsen (46: Andreas Wihlborg)
 • Kim Aabech
 • Tore Andreas Gundersen (60: Lasse Rise).
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen