1. november 2018

Forsvars-talent forlænger med SIF

Forsvarstalent forlænger med SIF

19-årige Frederik Alves Ibsen har i dag forlænget sin kontrakt med SIF, så den løber frem til udgangen af 2020.

Frederik Alves Ibsen har forlænget sin kontrakt med Silkeborg IF, så den nu løber godt to år mere. Den 19-årige forsvarsspiller kom på trainee-kontrakt i sommer, og han har gjort så overbevisende et indtryk i sin træning med førsteholdstruppen, at han allerede nu får trainee-aftalen forlænget. Dermed får Alves ro til at udvikle sig yderligere som fodboldspiller samtidig med at han kan gøre sin HHX-uddannelse på College360 færdig.

– Det føles rigtig godt. Det har været mit mål at vise, at jeg kan være med omkring førsteholdet. Jeg er faldet godt til, og den her kontrakt er bevis på, at det er lykkedes, siger Frederik Alves Ibsen om forlængelsen.

Frederik Alves Ibsen fik sin debut for SIF i pokalkampen mod Næstved 26. september 2018 – SIF tabte 0-1 og røg ud af Sydbank Pokalens 3. runde. Alves startede i SIF’s centrale forsvar sammen med Anders Hagelskjær.

Den høje forsvarer har en brasiliansk mor og dansk far, og han er oprindeligt fra Hvidovre. Men da han kom til Silkeborg Fodbold College var det efter et ophold på halvandet år i hans andet hjemland.

Frederik Alves Ibsen har dobbelt statsborgerskab og valgte at tage til Brasilien for at spille fodbold. Her spillede han i Coritiba FC. Fodbolden i Brasilien er præget af fysik og hurtigt spil, så han lærte meget af opholdet.

Efter halvandet år valgte han at tage hjem til Danmark, og det var i Silkeborg, han slog sig ned.

– Det er gået meget stærkt, siden jeg kom til Silkeborg efter mit ophold i Brasilien, og det er også gået rigtig godt. Jeg faldt hurtigt til og fik meget hjælp til det af kammeraterne fra U19-holdet. SIF er en god klub med et fantastisk arbejdsmiljø og faciliteter i top. Jeg er bare glad for at være her, siger Frederik Alves videre.

Frederik Alves Ibsen har trods meget træning med førsteholdet fundet en god balance i dagligdagen med træning og studier. Dog har han forsømt en del af undervisningen på grund af fodboldsatsningen på det sidste, og det skal han bruge december på at indhente.

– Ja, jeg får en travl december. Særligt i afsætning og erhvervsjura skal jeg have en del indhentet. Men der er god fleksibilitet fra skolens side, så der er en god balance i min hverdag, siger Frederik Alves Ibsen, der allerede er begyndt at drømme mere.

– Mit mål er en fuldtidskontrakt i SIF, når jeg er færdig med min uddannelse, siger han.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen