22. februar 2019

Fornem generalprøve af SIF

Med en sejr på 4-1 over svenske Trelleborgs FF fik SIF fredag eftermiddag den bedst mulige optakt til sæsonpremieren på næste søndag mod Roskilde.

SIF fik den bedst mulige optakt til premieren om godt en uge på JYSK park. Fredag eftermiddag vandt Michael Hansens mandskab 4-1 over svenske Trelleborg, nedrykkere fra Allsvenskan i sidste sæson. SIF viste effektivitet på de muligheder, der bød sig, og efter en 1. halvleg, der ikke var helt fejlfri, men alligevel gav en 1-0 føring ved pausen, var SIF aldeles toneangivende i 2. halvleg, hvor Magnus Mattsson brillerede med to flotte scoringer.

Dermed blev det et godt rygstød for SIF inden sæsonpremieren på næste søndag mod FC Roskilde på JYSK park.

SIF-træner Michael Hansen stillede med et ungt og offensivt orienteret hold. Mest bemærkelsesværdigt var besætningen på den centrale midtbane, hvor Valance Nambishi og Andreas Heimer var blevet valgt. I mål var valget faldet på unge Oscar Hedvall, og i og med at han stod hele kampen ligner det også startplads i premieren til keeper-talentet fra Silkeborgs sydlige bydel.

Mikkel Vendelbo sad over med den skade, han pådrog sig i den sidste testkamp i træningslejren i Tyrkiet, mens Mads Emil Madsen heller ikke var klar til kamp-aktion endnu efter den skade, der havde holdt ham ude det meste af forberedelsesfasen.

Trelleborg, nedrykker fra Allsvenskan i sidste sæson, viste sig fra start som et teknisk dygtigt og hurtigt spillende hold, der pressede SIF’erne i de indledende minutter. Første store chance tilfaldt dog SIF efter et kvarters spil, hvor Ronnie Schwartz pludselig befandt sig helt fri foran den svenske keeper Philip Mårtensson efter godt pres af Magnus Mattsson. Plaffeministeren fyrede til bolden, men måtte se Mårtensson parere.

Chancer til SIF
Chancen blev signalet til at en god SIF-periode. De svenske gæster var sporadisk farlige på sine omstillinger – mest som følge af fejl fra SIF-side – og SIF kom frem til flere halve og hele chancer. Magnus Mattsson havde et hårdt skud fra spids vinkel på kroppen af keeper Mårtensson, og Simon Jakobsen fik en skudchance efter et hjørnespark, der dog blev blokeret i Trelleborg-forsvaret, mens Ronnie Schwartz hele tiden truede med sin tilstedeværelse i den svenske fjendes felt.

Scwartz omsætter straffespark til 1-0
SIF’s føringstræffer kom 10 minutter før pausen på straffespark, som Ronnie Schwartz i vanlig sikker stil omsatte til mål. Optakten var et SIF-indlæg, der ramte Trelleborg-forsvarer Oscar Johansson på armen, så dommer Rasmus Nielsen  kun kunne gøre én ting: Fløjte og pege på 11 meter pletten.

SIF fortsatte med at producere chancer, og det kunne have været 2-0 ved pausen, hvis Svenn Crone havde kronet et godt gennembrud i det 40. minut med scoring. Han måtte dog se sit forsøg pareret til hjørnespark. Også Jeppe Okkels havde en stor mulighed kort før pausen, men fik taget et træk, der var lidt for langt, så svenskernes keeper kunne parere.

Træværket tog fra
Trelleborg indledte bedst efter pausen ligesom i 1. halvleg, og halvlegen var ikke mange minutter gammel, inden træværket måtte redde for SIF-keeper Oscar Hedvall. Anton Tideman flugtede til bolden i fri position i feltet, men måtte altså se sit forsøg gå på træværket.

I stedet for udligning slog SIF til med endnu en scoring. Jeppe Okkels drev bolden frem i det 54. minut og afsluttede med et skud på mål, som målmand Mårtensson parerede. Ronnie Schwartz sparkede på riposten, men blev tacklet i skudøjeblikket, og i stedet røg bolden hen til Marc Rochester, der sparkede hårdt mod mål og kunne se bolden stryge i nettet.

Ren Robert Skov-klasse
Det blev også 3-0 på et fornemt frisparksmål af Magnus Mattsson. Den unge SIF’er knaldede bolden udenom muren og udenfor keeper Mårtenssons rækkevidde tli sikker SIF-føring. Det var ren Robert Skov-klasse på JYSK park.

Målet til 4-0 var ikke mindre smukt, grundlagt af flotte kombinationer i SIF’s venstre side. Jeppe Okkels spillede Marc Rochester i dybden, og inde foran mål fandt han Magnus Mattsson, der for anden gang i løbet af tre minutter bragte sig på måltavlen.

Mod slutningen fik Trelleborg en trøstscoring tli 1-4 ved Salif Camera Jönsson, men det kunne ikke ændre på et helhedsindtryk af et SIF-mandskab, der er mere end klar til sæsonpremieren. Den spilles søndag kl. 13.45 på JYSK park, hvor Roskilde kommer på besøg.

Træningskamp, fredag 22. februar kl. 14.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – Trelleborgs FF 4-1 (1-0)
Mål: 1-0 Ronnie Schwartz (str., 35.), 2-0 Marc Rochester (54.), 3-0 Magnus Mattsson (61.), 4-0 Magnus Mattsson (64.), 4-1 Salif Camera Jönsson)
Advarsler: Andreas Heimer, SIF.
Silkeborg IF (4-2-3-1): Oscar Hedvall – Svenn Crone, Simon Jakobsen, Frederik Alves Ibsen, Anders Hagelskjær (80.: Frederik Møller) – Valance Nambishi, Andreas Heimer (73.: Stephan Petersen) – Marc Rochester, Magnus Mattsson (73.: Sebastian Jørgensen), Jeppe Okkels (80.: Shkodran Maholli) – Ronnie Schwartz.
Cheftræner: Michael Hansen
Trelleborgs IF (4-4-2): Philip Mårtensson – Jakob Glasberg, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Anton Tideman – Felix Hörberg, Haris Brkic (58.: Robin Nilsson), Sebastian Ohlsson, Oscar Johansson (67.: Mathias Håkansson) – Zoran Jovanovic (58.: Salif Camera Jönsson), André Reinholdsson.
Cheftræner: Peter Swärdh.