3. oktober 2022

”Første halvleg var rigtig god”

Lukas Engel var overordnet set tilfreds efter søndagens 2-1-sejr over AC Horsens, hvor han især mener, at første halvleg var god fra SIFernes side.

Til gengæld så venstrebacken flere ting i anden halvleg, som skal fjernes fra spillet, hvis SIF skal holde sig i toppen af tabellen.

– I første halvleg var vi rigtig gode, så den kan vi godt være tilfredse med. Anden halvleg kom derimod til at forløbe præcis, som vi ikke ville have den til at forløbe. Vi kom til at stå for langt tilbage på banen, og det gav Horsens muligheden for at presse os. Vi vidste inden kampen, at Horsens er et hold, der står meget kompakt, og som forsøger at gøre rummene på banen så små som muligt. Vi forsøgte at være tålmodige igennem hele kampen og ikke sætte bolden unødvendigt på spil. Det gjorde jeg dog desværre selv, da Horsens fik reduceret til 2-1, kommenterede Lukas Engel, da han satte et par ord på Horsens-reduceringen til 2-1, hvor han selv havde en fod med i spillet.

– Det var en periode i kampen, hvor vi var under tryk fra Horsens, men hvor de ikke for alvor blev farlige eller kom frem til noget. De slog en masse lange bolde for at skabe kaos i vores forsvar, men det håndterede vi fint. Deres chance til målet opstod så efter, at jeg spillede en dårlig bold ind til Kusk, som var helt alene på midten af banen. Man skal ikke lave sådan nogle fejl, for Horsens var hurtigt over bolden, og så stod der pludselig 2-1, lød det fra Engel, inden han uddybede, hvordan Silkeborg-holdet havde forberedt sig på Horsens’ lave bagkæde – noget, som SIFerne før har haft problemer med.

– Vi havde inden kampen haft fokus på, at vores spil ikke skulle blive for statisk. Vi skulle bevæge os meget, når vi ikke havde bolden, for når man møder et hold, der står så kompakt, som Horsens gør, er det vigtigt at bevæge sig for hinanden, når man ikke har bolden, og det lykkedes vi med især i første halvleg. Derudover vidste vi, at det var vigtigt at få scoret til 1-0 forholdsvist tidligt i kampen, for så længe der stod 0-0 var Horsens fint tilfreds. Da vi fik scoret til 1-0, blev Horsens nødt til at komme længere frem på banen, og så kunne vi gøre det til 2-0 tidligt i anden halvleg, uddybede Engel.

Herefter kommenterede han på det tætte kampprogram, som SIF befinder sig midt i, hvor der igen på torsdag venter en spændende hjemmekamp i Conference League mod FCSB fra Bukarest.

– Vi spillede mod Næstved forleden i Pokalturneringen i en kamp, hvor jeg synes, at vi var Næstved overlegne. Sammenlagt med kampen i dag giver det os selvfølgelig en masse selvtillid frem mod kampen på torsdag mod FCSB – et hold, som vi tror, at vi kan få point imod. Vi spillede godt mod både Anderlecht og West Ham, og jeg synes, at vi havde fortjent at få point med fra de to kampe. Nu står vi i stedet efter to kampe med nul point, så det er en must win-kamp for os, hvor vi skal have tre point, afsluttede en forventningsfuld Lukas Engel.

 

 

 

 

 

Interview: Anders Mathiasen

 

 

.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen