10. februar 2021

Fik du svar? Se opfølgning på tirsdagens pre-season arrangement

Tirsdagens pre-season arrangement svarede ikke på alle spørgsmål fra fansene. Her følger Kent Madsen og Jesper Stüker op. 

Spørgelysten blandt seerne til SIF’s virtuelle pre-season arrangement tirsdag eftermiddag var stor, og nogle spørgsmål nåede Jesper Stüker og Kent Nielsen ikke at besvare i løbet af den time, der var afsat til programmet. Desuden var der spørgsmål vedr. overordnet økonomi, som det er rigtigst at stille adm. direktør Kent Madsen.

Vi har derfor samlet de ubesvarede spørgsmål om og præsenteret dem for henholdsvis Kent Madsen og Jesper Stüker.

Først Kent Madsen. Her stillede Frederik Kjær Laursen et spørgsmål vedr. brug af de penge, SIF har tjent på spillersalg i de seneste år:

75 mio. kr. i transferindtægter fra 2018-20
De penge som man ophober via. salg af spillere, hvorfor bruges de ikke på lidt større profiler, som kan spille Silkeborg op, og har niveau til mere end 1. division?

Kent Madsens svar:

Spørgsmålet om anvendelse af penge fra transfers, dukker ganske ofte op, og det kan jeg sagtens forstå.

Virkeligheden er, at transfers er en helt nødvendig del af indtægtsgrundlaget for at kunne drive fodboldforretningen på det niveau, som vi gør i Silkeborg. Men den gode økonomiske udvikling i perioden 2018-20, som alene skyldes en række gode transfers og også udløsningen af nogle videresalgsklausuler, gør at vi kan styre sikkert igennem den aktuelle Covid-19 krise, der presser klubben hårdt på matchday indtægter og sponsorindtægter. Det gør os samtidig i stand til at opretholde satsningen på at rykke tilbage i 3F Superligaen hurtigst muligt. Når det er sagt, så har vi det seneste halve år i højere grad end tidligere købt spillere, fx Wessam Abou Ali og Nicklas Helenius, ligesom vi i øvrigt har haft bud ude på andre.

I tre-års perioden, 2018-20, er der samlet realiseret ca. kr. 75 mio. i transferindtægter – i den samme periode har fodboldforretningen skabt et nettooverskud på kr. 20-25 mio. Sagt på en anden måde har det over tre år kostet ca. kr. 50 mio. at drive fodbolden, ekskl. transferindtægter. Udfordringen er, at vi ikke kan være sikker på, hvornår og i hvor stort omfang, vi får transferindtægter, og derfor forud for hvert regnskabsår – og det gælder i særdeleshed 2021 – skal være klar til at kunne finansiere et meget betydeligt underskud, hvis vi ikke får transferindtægter af en vis størrelse.

Håber det giver mening, og besvarer spørgsmålet.

SIF’s Plan B
Fra Jes Elias Kammer Bastholm kom dette spørgsmål, som vi også har bedt Kent Madsen besvare:

​Er der en “Plan B” hvis vi IKKE rykker op til sommer?

Kent Madsens svar:

Ja, vi arbejder selvsagt både med en plan A og en plan B. Vi er meget opmærksomme på, at selvom vi har optimismen i behold, så er det usikkert om vi klarer oprykningen i år. Hvis det ikke lykkes, vil det uændret være målet at rykke op i næste sæson, og hvor hårdt vi kan satse, afhænger blandt andet af, hvordan vores indtægter, herunder Covid-situationen og eventuelle transfers, udvikler sig i 2021.

Spørgsmål til Stüker
Derudover var der en række sportslige spørgsmål, som Jesper Stüker ikke nåede at besvare.

Jesper Gothard: ​Der er en del ansatte fra talentafdelingen som er skiftet til andre klubber, hvad skyldes det?

Vi har gennem mange år af DBU fået at vide, at vi er den klub i licenssystemet, som har haft størst kontinuitet omkring vores ansatte i talentsektoren. Det er vi fortsat, selv om Michael Hansen skiftede til Fredericia i sommer, og Dennis Pedersen skifter til AGF til sommer. Jeg tror ikke, at vi kan undgå en vis grad af udskiftning. Det er en fordel at få erfaring og kompetencer på et bestemt område over længere tid, men på et tidspunkt kan der for en træner opstå behov for luftforandring af forskellige årsager. F.eks. fandt Michael ud af, at han stadig havde et ønske om at prøve sig af som cheftræner. Vi er meget bevidste om at beskytte vores knowhow i forhold til spilleruddannelse og procedurer. Så alt er nedfældet, så det kan leve videre i SIF, uanset udskiftning af personale. Så når Søren Lykke Sørensen starter som ny Head of Coaching, ligger der en solid Talentmanual og Spillestilsmanuel klar, som hans arbejde tager udgangspunkt i.

Alexander Jensby: ​Kunne i finde på at købe Frederik Alves tilbage på et tidspunkt

Lige nu ligger det ikke i kortene, men man skal aldrig afvise, at der en dag kan opstå en situation, hvor det kan blive aktuelt.

Hvad med Hagelskjær?
Jonas Nielsen: Tror I Anders Hagelskjær er væk til sommer?

Udgangspunktet er, at Hagelskjær skal væk til sommer, hvilket han har ønsket. Jeg vil ikke udelukke, at det kan ændre sig, men det vil kræve, at Anders ønsker at blive i SIF og kan se sig selv i et længere perspektiv hér.

Michael Ellingsen: ​Var Mike Jensen eller en type som ham et tema i vinduet?

Vi har ikke været ret opsøgende på denne position, da vi mener, at vi er dækket fint ind dér. Dog har vi set på ham, og kan se, at han på det seneste har spillet en mere defensiv rolle end tidligere, og dertil fylder han snart 33. Det er måske lige sent nok, set med vores øjne, hvis han skulle være et længerevarende omdrejningspunkt hos os. Jeg synes, at det er en flot signing af HB Køge, som har tilbudt en lang aftale med mulighed for anden funktion i organisationen på sigt.

Scouting?
Heine Just​: Da vi rykkede ned blev det nævnt at man måske skulle blive bedre til og scoute spillere i f.eks. 1 division Har I opgraderet på selve scoutingdelen det seneste år både på senior og ungdomsniveau?

Vi har ikke ændret noget på vores scoutingstruktur for nuværende. Vi forventer dog at tildele flere ressourcer til scouting og rekruttering på både ungdoms- og seniorniveau på sigt. Jeg vil vurdere, at vi i forhold til Danmark, herunder 1. division, er rigtig godt dækket ind og kender hver enkelt spiller. Det er jo ikke fordi, at vi har ligget stille i forhold til rekruttering af spillere. Siden vinduet i sommer åbnede har vi hentet Stan van Bladeren, Patrik Gunnarsson, Joel Felix, Tobias Salquist, Stefan Thórdarsson, Anders Klynge, Nicklas Røjkjær, Wessam Abou Ali og Nicklas Helenius (og Andreas Oggesen). Dertil har flere af vore egne talenter fået en større rolle i A-truppen, og dem skal vi sikre plads til, blandt andet ved ikke at blokere vejen for dem, ved at hente FOR mange andre spillere. I min optik er det en meget stor udskiftning, som kom i forlængelse af en stor afgang i sommeren 2020. Kontinuitet er i min optik stærkt undervurderet i fodbold, og jeg får tit tæsk for at nævne det. Der går som regel noget tid, inden en ny spiller er kørt helt ind på holdet og præsterer sit allerbedste. Som eksempel vil jeg give Brøndby, som har præsteret bedre end længe ved primært at arbejde med den samme gruppe af spillere. Og Niels Frederiksen udtalte, at det havde været et rigtig godt transfervindue for dem, fordi der ikke var sket ret meget, og han kunne arbejde videre med den eksisterende gruppe af spillere. Herunder en hel del unge spillere.

SIF takker for engagementet og de mange spørgsmål. Håber at svarene kan bruges.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen