20. august 2021

FCM stoppede SIF’s flotte stime

Nederlag i Herning

Så gik den ikke længere for SIF. Efter 23 turneringskampe i træk i 1. division og 3F Superligaen blev SIF på MCH Arena i Herning tilføjet sæsonens første nederlag. FC Midtjylland vandt fortjent med 3-0 i en kamp, der aldrig blev spillet på SIFs præmisser.

Hjemmeholdet sad tungt på det meste af kampen, og specielt i den første del af 1. halvleg havde SIFerne det svært. FC Midtjylland dominerede fra start, og kom foran allerede efter fem minutters spil. Gustav Dahl havde efter dommer Mads-Kristoffer Kristoffersens opfattelse lidt for meget fat i hjemmeholdets Gustav Isaksen i straffesparkfeltet, og Evander Ferreira omsatte kendelsen sikkert til en 1-0 føring.

I de følgende minutter virkede SIFs spillere rystede, og kort efter havde FCM endnu engang bolden i nettet. Målet blev imidlertid annulleret på grund af et frispark i feltet. Først efter et kvarters spil fandt SIF fodfæste i kampe uden, at det førte til oplagte målchancer. I de sidste 10-15 minutter inden pausen var SIF langt bedre med i opgøret, og i det 38. minut fik Nicklas Helenius bolden i nettet. Målet blev annulleret for offside efter en tæt VAR-afgørelse, men den annullerede scoring gav gæsterne mod på mere.

Spillerne fra Silkeborg måtte desværre gå til pausen med den næsten værst tænkelige oplevelse. Første halvleg blev forlænget med et minut, og akkurat da spillerne forberedte sig på pause, og det ene minut var ved at løbe ud, begik Tobian Salquist en fejl. Udenfor feltet tæmmede han bolden med brystet, hvorefter den sprang hen til kampens bedste spiller, Anders Dreyer. Han driblede elegant til baglinjen, og sendte bolden ind foran målet til en helt fri Pione Sisto. Han havde let ved at gøre det til 2-0, hvorefter dommeren fløjtede til pausen.

SIF kom trods skuffelsen inden pausen godt ud til 2. halvleg, og Sebastian Jørgensen var tæt på en reducering efter få minutter. Men efter 62 minutters spil forsvandt SIFs håb om at få udbytte med hjem fra Herning. Anders Dreyer afdriblede André Calisir i feltet, og scorede sikkert mod en sagesløs Nicolai Larsen i SIFs mål.

Kort efter havde hjemmeholdet en stor chance for at gøre det til 4-0. Nicolai Larsen afværgede med en flot redning, og der blev ikke scoret yderligere i kampen. SIF var oppe mod et bedre hold, og individuelle tekniske fejl blev fatale for holdet. Det lykkedes aldrig SIF at få omstillingsspillet til at fungere optimalt, og endnu engang blev personlige fejl straffet. Der var ikke decideret tale om klasseforskel mellem de to hold, men FCM var klart det bedste hold.

Efter kampen anerkendte SIFs cheftræner Kent Nielsen, at FCMs sejr var fortjent. Han mente, at SIF blev blæst omkuld fra start, og at hans egne spillere ikke var dygtige nok til at modstå hjemmeholdets voldsomme pres.

Kent Nielsen havde opfattelsen af, at hans hold kom pænt ind i kampen i midten af 1. halvleg, men at det ikke var tilstrækkeligt til at vende kampen. To mål af Nicklas Helenius blev annulleret efter VAR gennemgang, men det hæftede cheftræneren sig ikke synderligt ved.

– VAR er en del ad spillet, og i dag var det ikke VAR, der afgjorde kampen, mente Kent Nielsen og fortsatte:

– FCM var ganske enkelt dygtigere end os, og det blev afgørende. Deres sejr var fortjent, og længere er den ikke. Hvis vi i SIF troede, at træerne vokser ind i Himlen i 3F Superligaen, fik vi lært, at det gør de ikke.