25. april 2018

Hurra! SIF er i pokalfinalen

Hurra! SIF er i pokalfinalen

En smal  men fortjent 1-0 sejr i Fredericia bragte SIF frem til finaen i DBU Pokalen. Kr. Himmelfartsdag drager det meste af Silkeborg til Parken.

For første gang siden 2001 er SIF i pokalfinalen. Det blev en realitet onsdag aften i Fredericia, hvor SIF med en fortjent, men hårdt tilkæmpet sejr på 1-0 efter et selvmål i starten af 2. halvleg vandt semifinalen. I finalen venter enten Brøndby eller FC Midtjylland, der mødes i den anden semifinale torsdag aften.

SIF var tilbage i det, man må betegne som grundformationen efter eksperimenterne i Helsingør. Det vil sige Peter Friis på mål, en backkæde med Jens Martin Gammelby, Simon Jakobsen, Tobias Salquist og Gustav Dahl. På midten havde Sammy Skytte og Casper Sloth fået startplads i motorrummet, mens Vladimir Rodic og Mikkel Vendelbo lå på kanterne. Helt fremme havde Peter Sørensen valgt Magnus Mattsson og Davit Skhirtladze.

Fredericia lagde friskt fra land og pressede med kvikt kombinationsspil SIF tilbage i eget felt.

Skhirtladze på stolpen
Men det var SIF der fik den første store mulighed. I det ottende minut vred Jens Martin Gammelby sig fri i højre side og sendte en flad bold ind til Davit Skhirtladze. SIF-angriberen satte indersiden på – og sendte bolden på stolpen, hvorfra den sprang i spil igen. Dér var det tæt på for SIF.

Anden store chance i kampen stod der også Davit Skhirtladze på. Efter et kvarters spil blev han spillet fri i feltet med en dyb bold fra Magnus Mattsson. Georgieren forsøgte at drible forbi Alexander Nybo, men fik ikke rigtigt bolden med sig, og chancen løb ud i ingenting. Det rokkede dog ikke ved, at SIF havde sat sig på kampen efter det gode Fredericia-udlæg.

Hjørnespark og chancer
SIF-overtaget gav en serie hjørnespark med muligheder som konsekvens. Mikkel Vendebo kom lige nøjagtigt for sent til et Mattsson-hjørnespark, og Davit Skhirtladze – igen igen – bød ind med et hovedstød lige over mål. Også Magnus Mattsson havde et godt tilbud, men fri på Alexander Nybo sparkede han lige forbi. Det trak op til SIF-føring, men inden pausen lykkedes det ikke SIF at komme i front trods dominans i de fleste faser af spillet.

Selvmål til SIF-føring
Til gengæld skulle man ikke ret langt hen i 2. halvleg, før målet kom. Et hjørnespark tæt på mål blev headet op i luften, og vinden bar den ind mod stregen, hvor Oliver Fredsted ramte bolden med baghovedet og sendte den i eget net. En såre fortjent føring til SIF, der nu kun var 35 minutter fra Parken.

Scoringen fik Fredericia længere frem på banen, og SIF mistede sit momentum. Efter en times spil reagerede Peter Sørensen fra bænken og skiftede Marc Rochester ind som erstatning for Vladimir Rodic.

Farlige Fredericia
SIF kom bedre med i fortsættelsen, og Sammy Skytte havde et godt skud lige efter indskiftningen. Det blev dog pareret af Alexander Nybo. Også Marc Rochester havde et forsøg over mål på en elers god omstillingsmulighed.

Fredericia var langt bedre med end i 1.  halvleg og formåede at presse SIF i flere perioder. En serie hjørnespark midt i halvlegen gav farlige situationer foran SIF-målet, men marginalerne var på de grønklædte gæsters side.

Kampen i tal:
DBU Pokalen, semifinale, onsdag 25. april kl. 17.30 på Monjasa Park i Fredericia:
FC Fredericia – Silkeborg IF 1-0 (0-0)
Mål: 0-1 Selvmål (50.)
Advarsler: Simon Jakobsen, SIF.
Tilskuere: 3.905
FC Fredericia (4-4-2): Alexander Nybo – Mikkel Hedegaard, Erik Nissen, Adrian Lopez, – Andreas Oggesen, Christian Ege Nielsen, Christian Sørensen, Niels Letort (56.: Anders Holvad)- Deniz Fazlagic (70.: Kenan Hajdarevic), Dennis Høegh (79.: Brent McGrath).
Cheftræner: Jesper Sørensen
Silkeborg IF (4-4-1-1): Peter Friis – Jens Martin Gammelby, Simon Jakobsen, Tobias Salquist, Gustav Dahl – Vladimir Rodic (61.: Marc Rochester), Casper Sloth, Sammy Skytte, Mikkel Vendelbo – Magnus Mattsson, Davit Skhirtladze (88.: Dennis Flinta).
Manager: Peter Sørensen.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen