6. juni 2019

Farvel og på gensyn til en stor SIF’er

Farvel og på gensyn til en stor SIF’er

Thomas Nørgaard stopper sin aktive karriere denne sommer. Den 32-årige keeper fortsætter i Silkeborg IF, men skal fremadrettet være målmandstræner på førsteholdet.

Det var en træning som så mange andre, da Silkeborg IF’s førstehold i sidste uge sluttede 2018/19-sæsonen af med en let omgang træning på to mål. For Thomas Nørgaard var det først bagefter, at det rigtig gik op for keeperen, at træningen var den sidste i karrieren for den 32-årige målmand.

– Det har egentlig ikke strejfet mig, at det er ved at være slut med min aktive karriere. Men det er nok mest fordi, at jeg er her igen efter sommer bare i en anden rolle, fortæller Thomas Nørgaard, som efter sommerferien skal være målmandstræner for førsteholdet.

– Det er lidt ambivalent. På den ene side føler jeg egentlig, at jeg har nogle gode år i mig endnu, men på den anden side er det et rigtig spændende job, som jeg skal til at varetage, og et job hvor der måske også er lidt flere fremtidsperspektiver i, fortæller Thomas Nørgaard, som startede sæsonen ud som førstekeeper, men i foråret måtte se unge Oscar Hedvall overhale både ham selv og Peter Friis Jensen i kampen om pladsen som førstekeeper.

Indtil videre er Oscar Hedvall den eneste keeper, som er på kontrakt til næste sæson. Men selvom han slog Nørgaard af som førstekeeper i denne sæson, og selvom Hedvall netop også har snuppet Nørgaards trøjenummer 1 til næste sæson, så skal det nok blive et fint samarbejde, forsikrer Thomas Nørgaard.

– Oscar og jeg har det rigtig godt sammen, så det skal nok gå rigtig fint. Jeg håber, at jeg kan lære ham nogle ting, så han kan rykke sig endnu mere, end hvad han allerede har gjort i denne sæson, lyder det fra keeperen, som startede sin karriere i SIF i 2001.

Fakta om Thomas Nørgaard:
32 år. Bor i Silkeborg med sin kone Sarah.
Klubber: HA85, Silkeborg IF, Skive IK, Aarhus Fremad
140 kampe for SIF
76 Superligakampe.
Spillede i klubben over to omgange. Fra 2001-09 og fra 2013-19.
Skal være målmandstræner efter sommerferien.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen