26. august 2022

Europæisk tilskuerrekord mod HJK

Det er faldet en del af tilskuerne til playoff-kampen mod HJK for brystet, at der ikke som på resten af JYSK park var fuld belægning på sponsorpladserne. Adm. direktør Kent Madsen sætter ord på.

Til torsdagens Europa League playoff-kamp mod HJK Helsinki gik der 6.334 tilskuere ind gennem tælleapparaterne, og stemningen på JYSK park var fuldstændigt elektrisk. Folk var klædt i rødt og hvidt og med velsmurte stemmer, og opbakningen var helt forrygende. Alligevel fokuserer en del efter kampen på, at der ikke var helt fyldt op på VIP-sæderne, hvilket ærgrer adm. direktør Kent Madsen.

– Jeg vælger at fokusere på, at vi med 6.334 tilskuere faktisk satte ny rekord for antallet af tilskuere til en europæisk hjemmekamp. Selv i de glade 90ere mod hold som fx AS Roma, Spartak Moskva, Dynamo Kiev og Sparta Prag var tallene markant lavere, og det var også glædeligt at både se og høre, at der velsagtens også blev sat ny rekord for, hvor mange der kom i røde trøjer – og måske endda også for lydniveauet. Fakta er, at med undtagelse af det reducerede udebaneafsnit og VIP-afsnittet var der udsolgt – men man skal være opmærksom på, at ud af den samlede kapacitet skal der til de europæiske kampe allokeres pladser til fx UEFA, udeholdet, handicappede osv., så 8.000 bliver vi aldrig til en europæisk kamp på JYSK park. Desuden var der en udnyttelsesgrad på over 93 pct, hvilket er uhørt højt, siger Kent Madsen og fortsætter.

– I forhold til sponsorpladserne har jeg noteret mig, at nogle synes det er for dårligt, at der var ledig kapacitet på VIP-afsnittet. Det vil jeg gerne sætte lidt ord på. Vi har plads til ca. 1.200 VIP-pladser på JYSK park, og som gennemsnit har vi omkring 700 gæster i loungen pr. kamp. I en del kampe er der endda fuld belægning. Men lige som for sæsonkort og abonnementer gjaldt de almindelige VIP-billetter ikke til denne europæiske kamp, og vores sponsorer har derfor skullet købe adgang til kampen til samme pris som i Superligaen – dog har vi givet 20 procent rabat på prisen, som benchmarket med vores danske kollegaer er absolut konkurrencedygtig. Til kampen i går var der over 500 VIP-gæster, og vi ville selvfølgelig gerne have haft flere. Lige som alle andre ser vi naturligvis helst, at alle sæder er besatte – til alle kampe. Men det er ikke i orden at skyde på sponsorerne over, at de ikke møder op – uden deres trofaste støtte var vi helt hundrede procent sikkert aldrig kommet i den situation, at vi overhovedet skulle spille europæisk, lyder det fra den administrerende direktør.

Når der i løbet af de kommende dage er klarhed over gruppespillet, vil Silkeborg IF kigge på, hvordan de forestående, europæiske kampe rent billetmæssigt på alle tribuner kan håndteres på bedst mulig vis.

– Vores tilgang er uændret, at vi uanset modstander vil bestræbe os på, at det ikke er prisen, der skal gøre, at man bliver hjemme til europæiske aftener i Silkeborg – det skyldes både, at vi selvfølgelig gerne vil have så mange ind som muligt for at støtte holdet – og fordi vi faktisk også gerne vil gerne give noget tilbage til alle jer – både i VIP-området og på de øvrige tribuner – som tak for den uafbrudte støtte gennem mange år, hvoraf en del har været svære. Den tilgang ser man faktisk ikke andre stede. Endeligt gør vi os selvfølgelig forskellige overvejelser om, hvordan vi kan øge belægningen af sæderne i VIP-afdelingen. Der findes dog ingen lette løsninger, selv om mange kommer med mere eller mindre gode ideer, men man skal ikke være i tvivl om, at vi altid arbejder for at besætte samtlige sæder, slutter Kent Madsen.

 

 

 

 

 

.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen