24. juni 2017

Syv studenter fra Silkeborg Fodbold College

Lørdag formiddag dimitterede syv studenter fra Silkeborg Fodbold College – og det efter et tre år langt forløb, hvor en ungdomsuddannelse og et liv som fodboldspiller har gået hånd i hånd.

En hverdag som fodboldspiller på Silkeborg Fodbold College byder på et tæt program, hård disciplin og mange krav til de unge mennesker. Derfor var det fuldt fortjent, at alle syv dimittender lørdag morgen blev hyldet for deres mangeårige indsats i SIF. Traditionen tro bød dagen på en tale fra udviklingschef Jesper Stüker, der blandt andet kom ind på de mange værdier, som eleverne har fået med sig:

– Det menneskelige og kulturelle aspekt fylder enormt meget på Silkeborg Fodbold College. De sportsligt ansvarlige, som I har haft omkring jer, holder af jer og vil jer det bedste. Elitemiljøet og de store krav, som I har færdedes i, har været rammen om jeres personlige udvikling. I har måttet prioritere. I har været pressede. I har måttet yde. I har måttet slå krøller på jer selv både fodboldmæssigt og personligt for at blive så gode, som I er blevet. Og netop derfor er I blevet sådan en flok pragtfulde, unge mænd, lød det blandt andet fra Jesper Stüker, som også gav sig tid til at beskrive nogle af de erindringer fra de tidlige år, som drengene har efterladt i SIF.

Kåring af Årets Kammerat og Årets Elev
Som traditionen foreskriver det, uddeles der hvert år to fornemme priser som henholdsvis Årets Kammerat og Årets Elev. Som noget nyt var sidste års to vindere inviteret til at overrække de to priser.

Emil Søgaard, som nu imponerer i Skive IK, havde æren af at overrække prisen for Årets Kammerat. Kendetegnende for vinderen er, at personen har gået forrest og har trukket andre med sig, én som har styr på sine egne ting, men også har udvist overskud til at hjælpe andre, og en person, som man har kunnet regne med, hvis der var problemer. Prisen som Årets Kammerat er fundet via en afstemning blandt alle afgangseleverne, og den velfortjente vinder blev:

Årets Kammerat 2017: Mikkel Koustrup.

Gustav Dahl, der nu er fuldtidsspiller i SIF, skulle videregive prisen for Årets Elev. Kendetegnende for vinderen af dén pris er en elev, som er dygtig til fodbold, som repræsenterer den rette kultur og værdier, som har ydet en god indsats i skolen og som på bedste vis repræsenterer SFC og SIF. Det er samtidigt en elev, som der forventes meget af i fremtiden. Prisen som Årets Elev er valgt af et panel bestående af trænerne på SFC, og den velfortjente vinder blev:

Årets Elev 2017: Jeppe Gertsen.

De syv elever, der i år dimitterede fra Silkeborg Fodbold College er: Andreas Friis Sørensen, Jeppe Gertsen, Mads Emil Madsen, Mikkel Koustrup, Morten Nørgaard Pedersen, Rasmus Lysdahl og Thomas Santos.

Silkeborg Fodbold College blev etableret som landets første i 1994, og gennem alle årene har en af grundpillerne været det tætte samarbejde med ungdomsuddannelserne. Derfor skal der fra SFCs side også lyde en stor tak til Unnur Christensen, koordinator på Silkeborg Business College (HHX), samt Ruth Konnerup-Møller, koordinator på EUX/EUD, som begge har en afgørende indflydelse på den samlede uddannelse på Silkeborg Fodbold College.

 

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen