20. november 2019

Dennis Flinta indstiller karrieren

Dennis Flinta indstiller karrieren

Efter 384 kampe for SIF og 15 år i klubben har SIF-anfører Dennis Flinta besluttet at indstille sin fodbold-karriere. Han stopper, når hans kontrakt udløber ved årets udgang.

Dennis Flinta går ud ad døren på JYSK park som SIF-spiller for sidste gang, når truppen bliver sendt på juleferie midt i december. Foto: Morten Kjær.

Beslutningen er taget. Stregen er sat. 36-årige Dennis Flinta stopper sin fodboldkarriere, når hans kontrakt udløber til nytår. Dermed slutter også en epoke i Silkeborg IF, for Dennis Flinta har gennem 384 kampe og 15 år været en del af klubbens dna og en søjle, alle har kunnet læne sig op ad.

– På et tidspunkt skal det jo slutte. Jeg er 36 år, så det er vel ikke den store sensation, at det sker nu. Jeg har det rigtig godt med, at beslutningen nu er truffet, og jeg føler også, at tidspunktet er rigtigt. Jeg har nydt mine år i fodbold og i SIF, men jeg vil heller ikke lægge skjul på, at de seneste år har været hårde med op- og nedrykninger, skader og en position, hvor jeg er røget ud og ind af holdet, siger Dennis Flinta.

– Jeg har udtjent min værnepligt, kan man sige. Turen stopper her, og jeg er tilfreds med det, jeg har opnået. Selvfølgelig kunne jeg have ønsket mig at SIF havde været tættere på toppen, men sådan skulle det ikke være, fortsætter en afklaret anfører.

Uvis fremtid
Hvad der skal ske nu, ved Dennis Flinta endnu ikke. Kun at han har behov for at få det professionelle liv i fodbold lidt på afstand.

– Jeg udelukker ikke, at jeg spiller videre, men det bliver ikke i et omfang, som det har været indtil nu. Jeg forestiller mig en mere normal 8-16 hverdag med et ”almindeligt” job, og så kan det da godt være, at det kan kombineres med fodbold på et eller andet niveau, lyder Dennis Flinta’s tanker om den nære fremtid.

Men hvad det skal være, er han meget åben overfor.

– Min svoger sagde til mig forleden: ”Tænk, nu kan du blive lige, hvad du vil.” Og ja, det er da rigtigt. Men det er også lidt underligt at kigge ind i en jobmæssig fremtid, som jeg ikke kender. Jeg vil ikke sige, at jeg er nervøs. Men jeg er da spændt. Jeg håber – og tror også på – at der åbner sig nogle muligheder, som jeg kan se mig selv i, siger han.

Knægt med kant
Dennis Flinta kom første gang til SIF i 2005 fra Brøndby. Dengang en ung angriber med mod på livet og den kant, en knægt fra den københavnske Vestegn altid vil have. Og bortset fra en kort afstikker til naboerne i Herning, har han været i klubben siden. Stadig med københavner-kant, men også med mere og mere fastgroede rødder i Silkeborg. Det er her – i Sejs – han har slået sig ned med hustruen Vicky og parrets to børn, sønnen Norh og datteren Silke, og det er her, livet efter karrieren skal leves. Familien Flinta har hjemme i Silkeborg.

Imens den snart forhenværende SIF-anfører overvejer livet efter fodbold, kan han samtidig se tilbage på årene i SIF med både op- og nedture. Men tilbage står, at Flinta forlader SIF med varme følelser.

– Jeg har haft det godt i SIF og er glad for min tid i klubben. Jeg er glad for, at Viggo (Jensen – red.) var min første træner. Hans sans for detaljen lærte jeg meget af. Og jeg er glad for at have arbejdet sammen med dygtige trænere som Troels Bech, Jesper Sørensen og Peter Sørensen. Og Kent Nielsen, selv om det blev kortvarigt. Igennem alle årene har Peder Knudsen også været her. Jeg har kun godt at sige om ham, både fagligt og menneskeligt. Det er sjældent, han har fået den kredit i omgivelserne, han fortjener. Men han har altid været der for klubben og stillet op for den. Det har jeg stor respekt for, siger Dennis Flinta.

De gode minder
Når man beder Dennis Flinta om at pege på nogle af de gode oplevelser gennem årene, fremhæver han to perioder. En med Troels Bech som træner, en anden med Jesper Sørensen.
– I efteråret ’11 – Troels’ sidste sæson i SIF inden han tog til OB – spillede vi godt, jeg scorede 5 mål og lavede 4 assists og blev udtaget til ligalandsholdet. Vi havde gang i noget godt, og jeg forlængede min kontrakt med 5 år. Og så husker jeg opryknings-sæsonen med Jesper Sørensen, 2013/14. Det var en flot præstation af Jesper at rykke os op. Vi havde sagt farvel til store profiler som Kasper Risgård og Marvin Pourie og fik en dårlig start. Men Jesper fik styr på det, siger Dennis Flinta, der selv bidrog med otte mål i den sæson.

Nu er det slut. Når SIF-truppen går på juleferie midt i december, lukker Dennis Flinta døren til et langt liv med fodbold som arbejdsmæssigt omdrejningspunkt.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen