5. november 2019

Se højdepunkter fra SIF-Brøndby

Den sidste skarphed manglede, og så tabte SIF 0-1

En tidlig udskiftning af topscorer Ronnie Schwartz satte sig præg på SIF’s skarphed mandag aften mod Brøndby, der kunne tage hjem med en smal 1-0 sejr.

På et tidligt mål af Simon Hedlund vandt Brøndby mandag aften 1-0 på JYSK park i en kamp, hvor hjemmeholdet manglede den sidste skarphed. Topscorer Ronnie Schwartz måtte allerede efter en halv time udgå af kampen med en skade, han pådrog sig i sammenstød med Brøndby-målmand Marin Schwäbe.

SIF havde kun en enkelt ændring i startopstillingen i forhold til 1-1 i Hobro ugen forinden. Jeppe Gertsen havde fået plads i det centrale forsvar, hvor han afløste en skadet Frederik Alves Ibsen.

To nervøse hold
Det virkede til at være to nervøse hold, der spillede op foran en talstærk kulisse på JYSK park. Indenfor de første minutter var en fejlpasning af Mads Emil Madsen kun en Romo-redning fra at bringe Brøndby i front, og i den anden ende var Jeppe Okkels tæt på at udnytte en misforståelse mellem Brøndby-keeper Marwin Schwäbe og centralforsvarer Andreas Maxsø.

Det var også Jeppe Okkels, der havde SIF’s første egentlige chance i opgøret. I det 9. minut kom han på skudhold efter et velgennemført SIF-angreb og tvang Schwäbe i Børndby-målet til at give hjørnespark. Han havde kort efter et hjørnespark tæt under mål, som Schwäbe måtte op under overlæggeren for at hente. SIF var i det hele taget inde i en god periode.

Brøndby-kontra førte til gæste-føring
Men som så ofte før slog modstanderen kontra. Hany Mukhtar spurtede ned ad højresiden i en Brøndby-kontra i det 14. minut. Det lykkedes ham at centre ind foran, hvor en misforståelse mellem Anders Hagelskjær og Frederik Møller efterlod en totalt fri Simon Hedlund to meter fra mål-linjen. Brøndby-svenskeren havde ikke svært ved at sende bolden i nettet med indersiden til gæsteføring på 1-0.

SIF spillede godt i fortsættelsen – kombinerede fint og holdt på bolden, når det var nødvendigt. Et indlæg fra Frederik Møller var Ronnie Schwartz milimeter fra at nå først, men Schwäbe nåede lige akkurat først på bolden. Ronnie Schwartz tumlede ind i målnettet efter sammenstødet med Schwäbe og måtte efterfølgende behandles bag mållinjen. Det var neglebidende minutter for SIF-tilhængerne. der dog kunne bryde ud i jubel, da Plaffeministeren meldte sig klar til at løbe tilbage på banen.

Plaffeministeren udskiftet med skade
Glæden varede dog kort. Minutter senere smed Ronnie Schwartz sig på kunstgræsset i frustration og måtte nedbøjet lade sig udskifte – tilsyneladende med en knæskade – med Emil Holten.

SIF fortsatte sit optimistiske angrebsspil, og igen var et hjørnespark fra Jeppe Okkels tæt på. Dennegang prellede bolden af på overkanten af overlæggeren.

Brøndby var en enkelt gang farlig på en omstilling, hvor målscorer Hedlund tvang Rafael Romo ud i fuld længde fire minutter før pausen.

Straffespark til Mads Emil?
SIF fortsatte de gode spillemæssige takter fra 2. halvlegs start, og Emil Holten fik også en god mulighed i det 51. minut, da han modtog et fladt indlæg fra Mathias Hebo. Kort efter følte Mads Emil Madsen og resten af SIF-holdet sig snydt for straffespark, da SIF’s vikarierende anfører blev væltet omkuld i feltet af Hjörtur Hermannsson. Dommer Jakob Kehlet slog dog afværgende ud med armene, selv om den langsomme gengivelse på storskærmene viste, at Mads Emil havde en sag.

Brøndby var i fortsættelsen farligst på omstillinger og de hjørnespark, de tiltvang, mens SIF forsøgte at sætte spillet og kombinere sig frem til chancer. Nogen chancerig halvleg blev det dog aldrig, og SIF manglede lige den afgørende skarphed for at skaffe udligning. Derfor endte det med en smal sejr til Brøndby.

SIF spiller igen allerede på lørdag, hvor det gælder AC Horsens ude med kampstart på CCASA Arena kl. 16.00. Næste hjemmekamp er 24. november kl. 14.00, hvor Esbjerg fB besøger JYSK park.

3F Superligaen, 14. spillerunde, mandag 4. november 2019 kl. 19.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – Brøndby IF 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 Simon Hedlund (14.)
Advarsler: Jeppe Gertsen, Rafael Romo, Anders Hagelskjær SIF.
Tilskuere: 5.432
Silkeborg IF (4-1-4-1): Rafael Romo – Svenn Crone, Jeppe Gertsen, Anders Hagelskjær, Frederik Møller – Filip Lesniak (73.: Shkodran Maholli) – Nicolai Vallys f(84.: Rasmus Carstensen), Mathias Hebo Rasmussen, Mads Emil Madsen, Jeppe Okkels – Ronnie Schwartz (33. Emil Holten).
Cheftræner: Kent Nielsen
Brøndby IF (3-5-2): Marvin Schwäbe – Hjörtur Hermannsson, Andreas Maxsø, Sigurd Rosted – Kevin Mensah, Morten Frendrup, Hany Mukhtar (59.: Lasse Vigen), Dominik Kaiser, Anthony Jung – Simon Hedlund (88.: Mikael Uhre), Samuel Mraz (73.: Jesper Lindstrøm).
Cheftræner: Niels Frederiksen.