15. september 2023

Carlsen og Pyndt: Fra Sjælland til Søhøjlandet

Fredrik Carlsen og Andreas Pyndt er flyttet fra Sjælland til Søhøjlandet for at slå igennem i 3F Superligaen for Silkeborg IF. Læs et stort dobbeltinterview fra SIF in Business her.

Det er ingen hemmelighed, at det ikke ligefrem vrimler med forskellige nationaliteter i Silkeborg IF’s 3F Superligatrup.

Derfor var det også nærmest et mindre ’kulturchok’, da københavnerne Fredrik Carlsen og Andreas Pyndt blev hentet til Søhøjlandet tidligt i sommerens transfervindue…

Selv om påstanden selvfølgelig er overdrevet, så afsløres ophavet for de to sjællændere tydeligt af deres accent. Fredrik Carlsen er født på Vesterbro, mens Andreas Pyndt er født i Allerød, nord for København.

Fredrik Carlsen er 21 år, mens Andreas Pyndt har rundet de 22 år. Fælles for dem begge er, at de efter skiftet til Silkeborg IF har taget et markant spring i deres tilværelse.

– En ting er fodbolden. Der er det jo et kæmpe skridt op at komme til SIF fra Hvidovre. Alt er større og mere professionelt, mens spillet går markant hurtigere, siger Fredrik Carlsen og fortsætter.

– Men både Pyndt og jeg er flyttet væk fra København, vores familie og venner. Det er en lige så stor omvæltning, selv om det er rigtig fedt at komme ud og stå på egne ben, siger SIF’s offensive midtbanespiller, inden Andreas Pyndt stemmer i.

– Både ’Carlo’ og jeg er flyttet væk fra alle dem, som vi kender. Jeg bor alene her i Silkeborg, indtil min kæreste flytter herover fast, og det er nyt for mig. Så man savner selvfølgelig sin kæreste, familien og vennerne. Sådan tror jeg, det er for alle unge mennesker, når de tager skridtet og flytter hjemmefra, siger Andreas Pyndt og uddyber.

– Jeg savner som sådan ikke storbyen. Silkeborg er et virkelig dejligt sted, og jeg bor inde i byen, hvor der er et fint cafémiljø og masser af liv i gågaden. Det passer mig godt, at jeg kan fokusere på fodbolden i langt hovedparten af tiden, og så er der det, som man skal bruge i Silkeborg derudover. Det hjælper også, at omklædningsrummet er fyldt med gode fyre, siger SIF’s nye sekser.

Har besøgt Himmelbjerget
Silkeborg er Danmarks smukkest beliggende by, og selv om det er et trækplaster for mange mennesker, der bosætter sig i det midtjyske, så har Pyndt og Carlsen endnu ikke for alvor stiftet bekendtskab med den smukke natur i kommunen.

– Neeej, ikke sådan rigtigt. Altså, jeg går selvfølgelig nogle ture med min kæreste, når hun er på besøg herovre, men jeg er her for at spille fodbold. Det andet er bare et plus, som jeg måske kommer til at bruge lidt mere, når jeg er faldet endnu bedre til, siger Andreas Pyndt og spiller bolden videre til Fredrik Carlsen.

– Men du har sgu da lige været på Himmelbjerget, Carlo!?!

– Ja, det er rigtigt. Det var ganske fint og en smuk udsigt, griner Carlsen og påpeger, at han ikke fik købt en himmelbjergstok i denne omgang.

– Den var for lille til mig. Men som Andreas siger, så er det naturskønne bare et plus. Jeg har et super positivt indtryk af Silkeborg som by indtil videre, men vi tilbringer altså det meste af vores tid på JYSK park, siger Fredrik Carlsen.

Fælles fortid i Brøndby IF
Fredrik Carlsen og Andreas Pyndt kender hinanden særdeles godt.

Ikke blot fra seneste sæson i Hvidovre IF og siden sommerskiftet til SIF. De to har også en fælles fortid i Brøndby IF.

– De fleste ved måske, at Pyndt har tilbragt sin ungdomskarriere i Brøndby, men vi spillede rent faktisk sammen derude i en periode i ungdomsårene, siger Fredrik Carlsen og åbner op om sin fodboldkarriere, der var ved at kuldsejle flere gange i de unge år.

– Jeg var måske ikke det mest lysende talent, og det var sådan lidt som en hobby for mig. Både da jeg var i B93 og Hvidovre. Jeg var faktisk ikke på førsteholdet i Hvidovre, da jeg rykkede op som senior, og jeg havde et fuldtidsjob i kundeservice ved siden af. Superligaen lå ikke lige til højrebenet, fortæller Fredrik Carlsen.

– Men jeg begyndte at få lidt indhop på Hvidovres førstehold i 2020/2021-sæsonen, og jeg greb chancen og kom stille og roligt ind på holdet. Så stak det lidt af i den sæson, hvor vi blev nummer tre. Her spillede jeg næsten alle kampe og scorede fem mål, inden jeg så sidste sæson lavede 10 mål og 6 oplæg, da Hvidovre rykkede op, siger Fredrik Carlsen.

Tæt på karrierestop
Fredrik Carlsens imponerende opblomstring i 1. division gjorde, at Silkeborg IF hurtigt fik den garderhøje og teknisk stærke midtbanespiller på radaren, men som Carlsen selv siger, så lå det ikke umiddelbart i kortene, at han skulle spille Superliga-fodbold i 2023.

– Jeg var ved at stoppe ’karrieren’, hvis man overhovedet kan kalde det sådan, da jeg var førsteårssenior i Hvidovre. Jeg følte ikke, jeg var i nærheden af noget på fodboldbanen, så jeg overvejede at studere markedsøkonomi eller lignende.

– Men pludselig fik jeg fat, og det viser bare, hvor hurtigt tingene kan gå i fodbold. Jeg er superglad og stolt over at spille i SIF i dag, og jeg suger til mig hver dag til træning, og jeg føler virkelig, jeg kan lære meget af Kent Nielsen som træner, siger Fredrik Carlsen.

Gik i stå i Brøndby
Andreas Pyndt er en helt anden historie.

Når du ’opfostres’ i Brøndby IF’s ungdomsafdeling, så vil du næsten altid få et prædikat som stortalent. Det samme fik Andreas Pyndt på Vestegnen.

– Tjo, det ser altid godt ud på cv’et, når du har spillet din ungdomstid i BIF, men konkurrencen er altså også mærkbar. Når jeg kigger tilbage den dag i dag, så hvilede jeg for meget på laurbærrene og nød, at jeg spillede i Brøndby. Jeg begyndte at give mig 90 procent i stedet for 100. Og så bliver du bare overhalet på det niveau, siger Andreas Pyndt og fortsætter.

– Det gjorde også, at jeg kom til at halte efter på U19, hvilket er et dumt tidspunkt at komme bag i køen. Det gik lidt i stå i Brøndby, men jeg kan kun bebrejde mig selv, og jeg skal hilse og sige, at jeg har taget ved lære. Jeg har lært, at hvis du vil have succes, så hedder det 110 procent. Ikke 90 eller 99.

Ny begyndelse
Det blev lige ved og næsten i Brøndby for Andreas Pyndt. Tæt på men alligevel langt fra. Seks kampe for førsteholdet blev det til, og der skulle ske noget nyt. Først i B93 og siden Hvidovre.

– Jeg fik en ny begyndelse, da jeg blev lejet ud til B93. Thomas Nørgaard var virkelig en god træner for mig. Jeg fik tillid og beviste, jeg var god nok. Den følelse havde jeg også under mit lejeophold i Hvidovre, hvor jeg føler, jeg bidrog fint til klubbens oprykning.

– Nu håber jeg at bygge på i SIF. Kent Nielsen er en rigtig dygtig træner, og både hans og klubbens spillestil gør, at jeg er sikker på, Silkeborg IF er det perfekte match for mig. Jeg er kommet godt i gang, og jeg håber, jeg kan komme fra 1. division og blive en profil her i Silkeborg på sigt, som man har set så ofte før på disse kanter, siger Andreas Pyndt.

FAKTA

Carlsen om Pyndt:

Hvad er hans største styrke?

– Pyndt er ufattelig stærk på bolden. Hans teknik og overblik gør, at han ser ting på banen, som vi andre ikke ser. Hans spilforståelse er på et helt andet niveau, end det jeg ser hos mange, og derfor tror jeg også, Pyndt bliver en stor succes i SIF. Selv om han ligger lidt tilbage på midtbanen, så gør hans drev og spark, at han også er en trussel foran mål.

Hvad er hans største svaghed?

– Man kan jo næsten se på Pyndt, at han ikke kan heade til bolden. Derudover er hans venstreskøjte altså ikke verdensklasse for nu at sige det pænt. Hvis vi kigger væk fra fodboldbanen, så vil jeg nævne, at han er utrolig dårlig i et køkken. Han kan slet ikke lave mad!

Hvad ved omverden ikke om Andreas Pyndt?

– Åh, han er nu en meget normal fyr, så ud over at han er en elendig kok, så ved jeg næsten ikke, hvad jeg skal sige… Måske at han bruger rigtig meget tid på YouTube, hvor han lytter til musik. Han hører rigtig meget musik.

Og det er selvfølgelig Lars Lilholt og Simon Kvamm, han lytter mest til?

– … Nja, han har i hvert fald stjålet Simon Kvamms frisure, så det kan sagtens være, han lytter en del til Hugorm…

Hvor langt kan han nå i sin fodboldkarriere?

– Pyndt har talentet til at nå rigtig langt. Nu skal han først og fremmest bide sig fast i Silkeborg IF og begynde at få kontinuerligt med spilletid, men jeg synes, han rykker sig hver dag. Spilsystemet passer ham fremragende, og jeg er sikker på, at han griber chancen, når han for alvor kommer til at spille.

Pyndt om Carlsen:

Hvad er hans største styrke?

– Ja, hvad kan Carlo egentlig? Haha! Ej, han har selvfølgelig en fysisk pakke, som gør, at hans spidskompetencer er ret åbenlyse. Samtidig er han alligevel teknisk stærk og god i sin boldomgang. Han er dygtig til at komme i feltet og tage de dybe løb, hvilket han scorede mange mål på i Hvidovre, og det kommer han også til i SIF. Han er en meget chanceskabende spiller.

Hvad er hans største svaghed?

– Har han sagt, at jeg er dårlig med hovedet og ikke kan lave mad?!? Så vil jeg gerne gengælde tjenesten! Og det er jo endnu mere utroligt, at Carlo ikke kan heade, når han er over 1,90! Jeg er da lidt mere undskyldt, end han er. Han bør også arbejde med sit venstreben…

Hvad ved omverden ikke om Fredrik Carlsen?

– Når ikke Carlsen spiller fodbold eller hænger ud med sine venner, så ser han altid film eller tv-serier. Han er ren IMDB. Han ved alt, og han fortæller vidt og bredt om det. F.eks. ved jeg, at han netop har færdiggjort Breaking Bad, som han var meget tilfreds med. Derfor er han gået videre med spin off-serien Better Call Saul. Det hygger han sig med.

Hvor langt kan han nå i sin fodboldkarriere?

– Han kan nå rigtig langt. Bare se på, hvor hurtigt det er gået for ham de seneste par år. Carlo er måske en ’late bloomer’, der først sent fandt ud af, at han virkelig har talent, så lige nu tager han meget store skridt i sin udvikling, og jeg er sikker på, at han først og fremmest bliver en stor succes i Silkeborg, og så må han tage den derfra.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen