8. april 2018

SIF-nederlag på trods af fint comeback

SIF-nederlag trods fint comeback

På trods af en god indsats i 2. halvleg tabte SIF 2-1 i Århus søndag aften. Resultatet sætter SIF under pres i pulje 1.

SIF er kommet under hårdt pres i pulje 1. 2-1 nederlag i Århus søndag aften betyder, at der nu er syv point op til AGF og Hobro. Efter en 1. halvleg under niveau kom SIF godt ud til 2. halvleg og fik udlignet ved Mikkel Vendelbo. SIF jagtede sejren, bl.a. ved at sende Dennis Flinta ind i angrebet med 20 minutter igen, men det lykkedes ikke at score yderligere. I stedet scorede Martin Pusic sejrsmålet for AGF.

SIF var under pres efter Hobro’s sejr tidligere på dagen i Helsingør. Samtidig var Peter Sørensen uden Ibrahim Moro og Casper Sloth, der var ude med karantæne. Det havde givet plads til Sammy Skytte og Mikkel Vendelbo i motorrummet på den centrale midtbane. Tobias Salquist var valgt til det centrale forsvar på bekostning af anfører Dennis Flinta.

Indledningen blev urolig med AGF som mest angrebsivrig. Det var dog SIF, der fik den første chance i det 9. minut, da Vladimir Rodic løftede bolden frem til Davit Skhirtladze, der havde listet sig i position bag AGF-forsvaret. Han sparkede resolut fra en halvspids vinkel, og Aleksandar Jovanovic i AGF-målet måtte fiske en fodparade op af værktøjskassen for at forhindre SIF-scoring.

Tilældigheder på svært underlag
I den anden ende truede Mustafa Amini med et godt, fladt skud, hvor bolden dog sneg sig forbi fjerneste opstander. Men ellers var det ikke nogen chancerig kamp. En stadig forårsbulet græsbane på Ceres Park udløste mange fejl-afleveringer på de to mandskaber, og tilfældigheder prægede 1. halvlegs begivenheder. SIF havde svært ved at få hold på sit hurtige pasningsspil, og AGF’erne med deres mere direkte tilgang blev også sjældent farlige.

Jens Stage havde vel 1. halvlegs største tilbud inden målet, da han efter knapt en halv times spil tvang Peter Friis ud i fuld længde på sin afslutning efter et fladt indlæg fra Casper Højer i venstre AGF-side.

Genialitet bag 1-0
Der skulle en genialitet til at bryde dødvandet, og den kom i det 35. minut. Mustapha Bundu spillede bande på Mustafa Aminis hæl i SIF’s venstre forsvarsside og bragte sig derved fri til skud. En inderside op i nettaget bragte AGF på 1-0 inden pausen. Ufortjent var det ikke, men nu var SIF for alvor kommet på arbejde.

AGF havde bolden i nettet endnu engang inden pausen headet ind af Pierre Kanstrup, men han blev korrekt dømt offside.

Mere tryk på SIF
SIF kom ud med en mere aggressiv attitude fra 2. halvlegs start, og det gav et pænt pres på AGF-forsvaret, en serie af hjørnespark, optræk til farlige situationer i hjemmeholdets straffesparksfelt og en selvskabt skudchance til Vladimir Rodic.

Udligningen faldt i det 57. minut efter et godt SIF-angreb. Sammy Skytte driblede sig fri midt på banen og sendte Gregor Sikosek afsted på venstrekanten. Sikosek centrede ind foran, hvor Jovanovic gik galt af bolden, så Mikkel Vendelbo med en sjælden scoring kunne heade bolden i nettet til 1-1. SIF’s gode udlæg på 2. halvleg havde givet bonus.

Et forvandlet SIF-hold
I minuttet efter sendte SIF Jeppe Okkels på banen. Han erstattede Marc Rochester, og det skabte mere liv på SIF’s venstrekant. Rollerne var totalt byttet om, AGF var presset, og SIF’s kombinationsspil begyndte at fungere.

Med 20 minutter igen lavede Peter Sørensen en joker-udskiftning. Dennis Flinta kom på banen, men ikke i det centrale forsvar. Han blev smidt helt i front som erstatning for Gustaf Nilsson. Med 10 minutter igen kom Magnus Mattsson på banen i stedet for Skhirtladze, men det blev Martin Pusic, der afgjorde kampen til AGFs fordel.

Kampen i tal:
Alka Superliga, Gruppespil, pulje 1, 2. runde (28. spillerunde), søndag 8. april 2018 kl. 18.00 på Ceres Park:
AGF – Silkeborg IF 2-1 (1-0)
Mål:1-0 Mustapha Bundu (36.), 1-1 Mikkel Vendelbo (57.), 2-1 Martin Pusic (87.)
Advarsler: Gregor Sikosek og Dennis Flinta, SIF, Martin Pusic, AGF.
Tilskuere: 9.110
AGF (4-4-2): Aleksandar Jovanovic – Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Niklas Backman, Casper Højer Nielsen – Jens Stage (86.: Jakob Ankersen), Daniel A. Pedersen, Mustafa Amini, Mustapha Bundu (68.: Bror Blume) – Kasper Junker (66.: Martin Pusic), Tobias Sana.
Cheftræner: David Nielsen
Silkeborg IF (4-2-3-1): Peter Friis – Jens Martin Gammelby, Simon Jakobsen, Tobias Salquist, Gregor Sikosek – Sammy Skytte, Mikkel Vendelbo – Vladimir Rodic, Davit Skhirtladze (80.: Magnus Mattsson), Marc Rochester Sørensen (59.: Jeppe Okkels) – Gustaf Nilsson (68.: Dennis Flinta).
Manager Peter Sørensen.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen