5. maj 2021

SIF sætter klub-rekord i clean sheets

15 gange i denne sæson har SIF holdt målet rent og spillet til nul. Det er rekord i nyere tid. 

Da Patrik Gunnarsson holdt sit mål rent i søndags i Fredericia, var det 15. gang i denne sæson, at SIF holdt nullet på måltavlen hos modstanderen. Det er ny klubrekord – i hvert fald i nyere tid, hvor der systematisk er ført statistik på den slags.

Den hidtidige rekord blev sat i sæsonen 2003/04, hvor SIF kom ud af sæsonen med 14 kampe uden mål imod. Dengang var SIF også en tur nede og vende i næstbedste række, men med Viggo Jensen ved træner-roret og en veloplagt Rajko Lekic i front lykkedes det at returnere til den bedste række i første forsøg.

De mange nuller i eget net fordeler sig med 4,5 til Oscar Hedvall (han blev knæskadet i kampen mod FC Fredericia i 15. runde), halvanden til Stan van Bladeren, der afløste i Fredericia-kampen og den sidste efterårskamp i Skive, mens Patrik Gunnarsson siden sin ankomst i vinterpausen har holdt målet rent 9 gange.

Rekorden for clean sheets i den næstbedste række er på 18 kampe, som blev nået af FC Vestsjælland i 2012/13 og Viborg FF i 2014/15. Med fem kampe igen tilbage af sæsonen kan SIF stadig nå at slå den.

Derimod når SIF med garanti ikke alletiders rekord i Danmark sat af FC København i sæsonen 2016/17, hvor det lykkedes københavnerne at holde målet rent 21 gange.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen