7. september 2019

Pelle Mattsson med i dansk straffe-drama

Pelle Mattsson med i dansk straffe-drama

Det danske U19-landshold besejrede fredag i Nykøbing Falster Wales efter straffesparkskonkurrence. SIF’s Pelle Mattsson var med fra start.

SIF-talentet Pelle Mattsson var med fra start, da det danske U19-landshold fredag aften i Nykøbing Falster spillede 3-3 mod Wales. Kampen var den første i en firekant-turnering, hvor også Sverige og Norge deltager, og da vinder møder vinder og taber skal op imod taber i turneringens anden kamp, skulle der findes en vinder på straffesparkskonkurrence. Det blev Danmark, der vandt samlet med 8-7.

Pelle Mattsson spillede som 8’er på den centrale midtbane og blev skiftet ud efter 65 minutter. På det tidspunkt første Wales 2-1 efter at Albert Grønbæk Erlykke fra AGF havde reduceret walisernes 2-0 føring inden pausen. Siden udlignede Ahmed Daghim fra FC København inden en hektisk afslutning med et mål til hvert hold i overtiden. Først bragte Wales sig på 3-2, men Oliver Sørensen fra FC Midtjylland udlignede kort efter.

– Dejligt at se en SIF-spiller i en landskamp. Pelle Mattsson fik i glimt vist sit store potentiale, siger SIF’s head of coaching, Michael Hansen, der overværede kampen i Nykøbing.

– Pelle startede på den centrale midtbane i Danmarks 3-4-3 system. I 1. halvleg var Danmark for passiv og landede ofte med fem i bagkæden. Det gav et stort arbejdsrum overladt til de to centrale midtbane-spillere. Her havde Pelle svært ved at erobre, og i det offensive spil var han for lidt på bolden, forklarer Michael Hansen.

– I 2. halvleg ændrede Danmark til 4-3-3. Det ændrede også attituden til en mere offensiv og aggressiv stil. Det gjaldt også for Pelle, som var med i de første 20 minutter af halvlegen. I den periode så erobringer og fremadrettede afleveringer fra Pelle gode ud, fortsætter SIF-træneren.

Efter slutfløjtet gik man direkte til straffespark, hvor Danmark var mest koldblodig. Oliver Sørensen scorede på det afgørende straffespark til 8-7.

I den anden kamp vandt Sverige over Norge, og dermed mødes Danmark og Sverige mandag i Nykøbing Falster.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen